Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli mantili

Beli mantili

Šabac: Sveopšti haos u Opštoj bolnici

 

Duboka grla

 

U Šabačkoj bolnici malo šta radi: "ultrazvukovi" ne rade, rendgeni ne rade, centralna sterilizacija ne radi, pacijenti vrše samoubistva po bolnici, padaju niz stepenice i umiru na internom odeljenju, nema heparina, rezervnih antibiotika, medicinskog materijala, zavladale su intrahospitalne infekcije, đubre po bolnici pliva, prodaju se bolničke zgrade... Samo G17 radi i prosperira

 

I.Đ.

 

Da podsetimo ("Šta se sve može za dva meseca, Tabloid 239): dr Branko Vujković, kadar G17 plus, bio je predsednik UO Opšte bolnice Šabac. Glasao je za dr Zoru Nikolić kod rezultata 3:3 na konkursu za direktora ustanove marta 2011. godine, a za nagradu dobija:

1. zaposlenje u bolnici bez konkursa,

2. zatim sam sebi dodeljuje funkciju direktora za menadžment - iako ne ispunjava uslove (lekar opšte prakse bez staža i iskustva, pored 250 specijalista koji rade u bolnici),

3. sam sebi daje specijalizaciju iz ortopedije opet bez konkursa (prosek na fakultetu loš),

4. povećava jedino sebi platu za 20 odsto,

5. svojoj ženi dodeljuje na nameštenom konkursu specijalizaciju iz pedijatrije,

6. zapošljava na neodređeno radno vreme svoga brata od tetke Dejana Miletića, ekonomistu, člana G17 - bespotrebno. Ova bolnica, inače, već ima četvoro ekonomista u stalnom radnom odnosu,

7. smenjuje i postavlja na funkcije lekare specijaliste i više medicinske sestre iz redova G17 plus, sada URS-a - po sistemu "stručnost ispred politike".

Granica bahatosti i bezobrazluku ovog lekara opšte prakse nema. Njegove kolege u Hitnoj pomoći kažu da je veoma tanak sa stručnim znanjem. Čovek šalje specijalno bolnički sanitet u Crnu Goru na more po lokalnog funkcionera G17 Mila Stojinovića, ali i još dvojicu momaka da povezu njegov privatni auto, jer je čovek "zdravstveno sprečen", a potom sanitet odlazi i u Guču, gde prevozi vlasnika turističke agencije Delfin travel, gospodina Parentu, koji je u alkoholisanom stanju sleteo s puta. On je ztakođe član G17 plus, zar sumnjate!

Da se zna, dr Zora Nikolić je samo figurativno generalni direktor. NJena je svrha da potpisuje naloge i odluke dr Branka Vujkovića i stranke G17 plus. Dr Zora Nikolić je inače nezakonito izabrana na tu funkciju. Na konkursu nije imala validnu dokumentaciju, tj. potvrdu da nije osuđivana i da se protiv nje ne vodi krivični postupak.

Dr Vujković je izvršio mobing nad pravnicom Zoricom Todić, koju šalje u prinudnu penziju i prima novog pravnika Mijića, rođenog brata Jelene Vikić, kadra G17 plus, inače direktorke laboratorijske dijagnostike u bolnici i koja postavlja svoje uslove. Kao i u slučaju ekonomista, bolnica inače ima već četiri pravnika u stalnom radnom odnosu. Tako se upotpunjuje ekipa koja treba da obavi neki "važan" finansijski posao u bolnici pred izbore.

Logističku podršku daje dr Nevena Karanović iz Ministarstva zdravlja, koja je inače zadužena za celokupnu operativu, počev od javnih nabavki. Ova dama je interesantna po tome što se ne eksponira, a preko svog brata od strica završava mnoge finansijske transakcije (postoji opširna dokumentacija). Javna je tajna da dr Nevena Karanović ima svoje servise po bolnicama u Srbiji, privatne servise za održavanje higijene, spremanje hrane, vešeraje, obezbeđenje, kojima zdravstvene ustanove plaćaju velike svote novca za usluge. Zato se danas potencira otpuštanje nemedicinskih radnika zbog navodnog "viška" zaposlenih, kako bi privatni servisi i njihove gazde profitirali. U Ministarstvu zdravlja su počišćeni svi oni koji su smetali dotičnoj gospođi u njenom "radu", a novi ministar zdravlja svesno ili nesvesno pomaže.

Poznato je da, po nalogu predsednika Gradskog odbora G17 plus Nemanje Pajića i bivšeg predsednika UO dr Branka Vujkovića, svaki član UO bolnice, koji je inače i član G17 (od sedmoro njih je petoro), moraju da plaćaju stranci 20 odsto od plate koju dobijaju, a svaki član koga stranka zaposli 10 odsto od plate. Važno je učlaniti se u G17 - URS i "dobićeš" posao, ili će ti bar biti obećan.

U direktnim razgovorima sa kandidatima za posao Vujković lobira članove stranke politički za sebe, tražeći neke "usluge", za uzvrat obećavajući mnogo toga. Na sajtu bolnice, na određeno vreme, kobajagi preko konkursa, primi se par kandidata, uglavnom članova G17 plus, a potom se primaju van konkursa rođaci i zaslužni članovi stranke, kao što je, recimo, medicinska sestra PR G17 Tihana Milić, do pre neki dan pripravnica.

Dr Branko Vujković lično određuje kriterijume za izbor najbolje ponude ponuđača na tenderima i pročešljava konkursnu dokumentaciju. Ko to sve prolazi na tenderima i zašto je na novi tender za lekove uložena više puta žalba od strane firmi koje učestvuju? Dr Branko ne gubi vreme opremajući svoj novi stan. Zbog ovakvih sumnjivih radnji, ovih dana direktor za finansijsko-ekonomska pitanja Stojić Marinković podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju. Takođe iz "nerazumljivih" razloga ponovo se ovih dana menjaju članovi upravnog odbora bolnice, čitaj: nelojalni tj. oni koji misle svojom glavom.

"Ultrazvukovi" ne rade, rendgeni ne rade, centralna sterilizacija ne radi, pacijenti vrše samoubistva po bolnici (slučaj vešanja na infektivnom), padaju niz stepenice i umiru na internom odeljenju (slučaj Davidović), nema heparina, rezervnih antibiotika, medicinskog materijala, zavladale su intrahospitalne infekcije, đubre po bolnici pliva, prodaju se bolničke zgrade (zgrada stare hirurgije - 2400 kvadrata) i tako redom. Očigledno je da ovaj javni servis zdravstva propada, a promocija stranke G17 - URS važnija je od zdravlja ljudi.

Šabačka bolnica se krčmi, a ko će sve da se tu omasti vreme će pokazati.

 

 

Upotpunjuje se ekipa koja treba da obavi neki "važan" finansijski posao u bolnici pred izbore.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane