Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Kovačica: državno kao privatno, najprivatnije moguće

 

Fantastično za greške u računu

 

"Oni znaju kako se relaksira", Tabloid br. 238

 

 

Zloupotrebe lokalnih moćnika u opštini Kovačica ne prestaju, a svakodnevno na videlo isplivavaju i nove.

 

...

 

Dušanka Aleksić je jedan od glavnih igrača u opštini Kovačica. Kao sekretar SO Kovačica i predsednik opštinske izborne komisije, ona pravno pokriva sve zloupotrebe predsednika SO Kovačica Miroslava Krišana, a za uzvrat novi/stari predsednik posle izbora 2008. godine nagrađuje gospođu Aleksić i imenuje njenog muža, advokata Slobodana Aleksića, za predsednika komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini Kovačica.

Od 2007. godine je, pored Pokrajinskog investicionog fonda, koji je gospodin Krišan olakšao za skoro milijardu dinara (opisano u Tabloidu br. 235 u tekstu "Kako se vidovitom Krišanu ukazala milijarda dinara"), davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta postalo drugi po značaju unosan biznis za pojedine funkcionere za namirivanje zaslužnih kadrova iz opštine Kovačica...

Treba ukazati na činjenicu da je svima poznato kako su se, za vreme dok je on bio predsednik komisije, u kesama nosile milionske razlike između zakonom utvrđene minimalne cene zakupa poljoprivrednog zemljišta i cene zakupa koju su morali zakupci stvarno da plate... Opet privilegovani zakupci, zakupci koji su od 2007. godine pa do sada od "no name" postali "novopečeni lokalni tajkuni, bogataši"...

Od 2007. godine su oni "privilegovani" zakupci, uglavnom iz Crepaje (gde i naš bračni par Aleksić stanuje) imali ogroman profit, zato što ni oni nisu platili tržišnu cenu za zakup, a čak ni minimalnu cenu određenu od Republike Srbije, i to tako što nisu platili u roku ni onu obaveznu cenu zakupa, da bi bili posle utuženi i da bi se na kraju nagodili (sa advokatom, verovatno sa Aleksićem) da plate cenu koja je bila samo simbolična... dakle ništa.

Ovakvu "tezu" potvrđuje i činjenica da se ta zaostala utužena potraživanja uopšte ne prikazuju u budžetu opštine u narednim godinama!

Konačan rezultat takve politike je da je budžet oštećen u 2007. godini za 26 miliona dinara, u 2008. za 30 miliona dinara, u 2009. za 12 miliona dinara, a u 2010.  za sedam miliona dinara...

Ova procena sačinjena je na bazi računice da je minimalna cena po hektaru 100 evra, koju je krajem 2006. godine odredila država.

Međutim, cena od 100 evra/ha nije bila tržišna, pošto su paori u opštini Kovačica plaćali za zakup poljoprivrednog zemljišta od 2007. pa do 2010. godine od 300 do 400 evra po hektaru godišnje, što bi značilo da je budžet oštećen za tri puta više para! (To bi bio iznos od 300.000.000 dinara). Tačnije, možda i za mnogo više, pošto su za ovu procenu uvaženi podaci priloženi od opštinske komisije, kojoj je na čelu pomenuti Aleksić, pa su, dakle, samim tim sumnjivi.

Uz sve to, uopšte nije poznato i niko tačno ne zna sa koliko hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta (državnog) opština Kovačica upravlja, pošto zainteresovanim građanima, pa čak ni mnogim odbornicima, ne odobravaju uvid u tu "osetljivu" dokumentaciju!

Godinama se priča i tvrdi da opština upravlja sa više od 5000 hektara, a ne sa 1806 hektara, za koje je opštinska komisija zadnje dve godine podnela izveštaj i dala u zakup! To bi, opet, značilo da je navedena suma za još tri puta veća i da bi iznosila skoro 800.000.000 dinara!

Interesantno je i to da je tih 5000 hektara spominjao i odbornik Martin Mega celo vreme, pa sve do pre tri godine dok je bio u opoziciji, a sada je on na čelu Saveta za poljoprivredu i sada i on priča i pominje u izveštaju da opština daje u zakup samo 1806 hektara. Interesantno.

To sigurno ima veze i sa njegovim sadašnjim položajem i njegovim stečenim bogatstvom u zadnjih tri godine. Vidno je, na primer, da je baš on stekao zavidan kapital, a naročito otkako je u Savetu za poljoprivredu i stočarstvo i za vreme dok je Slobodan Aleksić bio predsednik Komisije za zakup državnog zemljišta... Pre toga su njih dvojica jedva krpili kraj sa krajem. Tako je i sa drugim članovima tih komisija... Željko Višnjički , Joca Vesin... glavni su zakupci državnog zemljišta!

Na televiziji Pančevo je g. Miroslav Krišan, predsednik opštine Kovačica, izjavio da on neće da da u zakup državno zemljište... Tako je i bilo, pa u 2007. godini nije dozvolio da se raspiše licitacija državnog zemljišta i tom odlukom je svesno povredio zakon i oštetio budžet u 2007. godini za najmanje 27 miliona dinara!

Ali, za gospodina Krišana zakon, izgleda, i ne postoji, dobre veze u tužilaštvu, sudstvu i ministarstvima omogućuju mu da i pored krivičnih prijava koje su protiv njega podnete i potvrđuju da je u pitanju pljačka, i pored kršenja i nepoštovanja zakona, on do današnjeg dana, a to znači duže od tri godine, nije privođen i ispitivan!

 

                                                        Grupa odbornika SO Kovačica

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane