Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Zrenjanin

Epilog jedne nebeske prevare

 

Na slovo R: RATEL, RRA, rat emiterima!

 

Činjenica da se visok kvalitet produkcije pojavio na tržištu po hiljadu puta nižoj ceni nije odgovarala određenim nacionalnim emiterima, (prepo)rođenim posle oktobra 2000.

 

N.V.

 

Pokojnog Zorana Ćirića, vlasnika novosadske televizije Jesenjin, ubile su država i njena birokratija. Da ovo nije puka fraza, pokazaće neke činjenice. Pre svega, činjenice o tome šta se preko "svojih" radio-difuznih "regulatora" radilo i "odrađivalo" i kakve su sve posledice bahatosti, neznanja pa i organizovane pljačke pojedinih srpskih emitera.

Jedna od retkih televizija koja je uspela nekako da se odbrani od samovolje državnih "regulatora", bila je zrenjaninska KTV, koja, na čuđenje mnogih, nikada nije pripadala ni jednoj političkoj partiji, nego svojim gledaocima, ma kakva njihova politička opredeljenja bila.

- Možda baš zato, televizija KTV je postala pretnja pojedinim nacionalnim emiterima zbog kvalitetne produkcije, zbog čega je zadobila poverenje komitenata koji su se svojevremeno reklamirali samo na nacionalnim televizijama.

...Sama činjenica da se sličan kvalitet produkcije (kao na tzv. nacionalnim televizijama) pojavio na tržištu po hiljadu puta nižoj ceni, stvorila je mogućnost da KTV pridobije deo medijskog profita, što nikako nije odgovaralo određenim nacionalnim emiterima, koji su se uz pomoć politike (prepo)rodili posle oktobra 2000. godine... Neki od njih su bili ili ljubitelji bivšeg režima ili su mu slepo služili.

Upravo zato, 2006. godine KTV televiziju iz frekventnog plana briše službenik svih režima, Nenad Cekić, a već 2007. godine institucija koju on predstavlja dovodi KTV u zabludu, jer je pred konkurs za lokalne TV stanice povučen iz plana dodele jedini 58. UHF kanal koji je bio namenjen za područje Zrenjanina, a bez prethodne objave u Službenom glasniku!

Kasnije, na proširenom dopunskom konkursu, tek 20. maja 2008. godine RATEL odlučuje da uvrsti u plan raspodele jedan jedini kanal za lokalnu televiziju za grad Zrenjanin od 140.000 stanovnika!

Kako je vlasnica KTV Danica Radić otkrila ovu prevaru, RATEL je pismeno odgovorio "da je Ministarstvo to odradilo mimo zakona i bez preporuke RATEL-a." Ali sudeći po neprestanoj želji RATEL-a i RRA da se KTV televiziji oduzme pravo na rad, istina je da tadašnja ministarka (Jasna Matić) ništa nije imala sa ovim namerama i da je RATEL poturio kao kukavičje jaje 7. VHF kanal kao slobodan. Istovremeno, i ministarki je podvaljeno, jer je ona taj kanal, ne znajući za prevaru, odredila za druge namene.

Sama činjenica da je na fascikli u kojoj je bio predmet KTV televizije u RRA pisalo velikim slovima "Neizdavanje dozvole", jasno ukazuje da su i RRA i RATEL imali jedan jedini cilj - da pošto-poto oduzmu televiziji KTV pravo na rad. Pitanje je samo u čije ime i za čiji račun!?

Šta su sve radili RTL i RRA, najbolje govori i slučaj neopravdanog optimizma nemačke televizijske mreže RTL, koja je svojevremeno htela da kupi televiziju Jesenjin. Potpisan je ugovor i RTL je dao kaparu od 125.000 evra. Ugovor i priznanica o primljenom novcu sačuvani su kao dokaz za neke buduće procese, ako ih bude.

Ali, umesto kupovine, ljudi iz RTL-a su naglo odustali od ulaganja, pa je tako propao i avans od 125.000 evra, koji su dali tek pošto su dobili zeleno svetlo od RRA da će sigurno dobiti nacionalnu frekvenciju za rad.

Šta se ustvari desilo sa RTL-om, možda može da razjasni sledeći događaj. Naime, čovek zaposlen u RRA je vlasnici KTV Danici Radić doslovno ovako rekao: "Šta si ti očekivala u vezi sa tvojim slučajem, kad su članovi RRA zajebali i RTL, uzeli su im 300.000 evra za šest članova komisije, za svakog po 50.000 evra."

 Posle glasanja ispostavilo se da RTL nije dobio frekvenciju jer jedan član od tih šest članova nije glasao za njih. Odgovorni iz RTL-a su od čoveka u RRA kojem su dali novac tražili izveštaj o glasanju, a ovi su ih "otkačili" rekavši im: "Izvinite, glasanje je tajno." Posle toga situacija se nekako ispeglala pa je RTL izgleda kroz prenos vlasništva na mala vrata preko Grka kupio FOX, odnosno današnju Prvu srpsku televiziju.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane