Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Apel službenika Policijske uprave Vranje

 

U tuđoj  koži

 

Obraćamo se Vama kao poslednjoj nadi, da ćete kao i do sada nastaviti Vašu borbu na očuvanju istine, a koja će u našem slučaju očistiti kriminal i korupciju iz redova Policijske uprave u Vranju 

 

Kada je 28. septembra 2010. godine Slađan Velinović bio imenovan za načelnika PU Vranje, znali smo da je to početak agonije. Mi stariji policijski službenici PU Vranje koji smo radili sa njim, znali smo da je ovo preambiciozan potez jednog prosečnog operativaca bez realnih osobina organizatora i rukovodioca.

Kako se načelnik Velinović našao u tuđoj koži, i po sistemu kad ne znaš svoj posao radi tuđi, oštro je krenuo da zavodi red i disciplinu u PU Vranje. Umesto da iskoristi iskustva iz prakse i svojim položajem i autoritetom radnicima obezbedi bolje uslove za rad i status u društvu (što se od njega očekivalo), on počinje da trenira strogoću. Njegovu represiju osetili su svi neistomišljenici, koji su (zbog potrebe službe) bili premeštani po policijskim stanicama, pa čak i higijenski radnik koji je suspendovan (zbog lošeg čišćenja). Načelnik preko kamera prati kad radnici dolaze na posao i kada odlaze, proverava ispravnost voznog parka, kontroliše higijenske radnike i meša se u rad svim linijskim rukovodiocima organizacionih jedinica. Jednom rečju, veliki policajac. Ne zaboravlja ni svađe sa kolegom od pre 15 godina i sveti mu se žestoko. Pod pretnjom suspenzije i premeštanja širi se panični strah na sve ostale službe u PU, novootvoreno odeljenje za elektronski nadzor se koristi (zloupotrebljava) za prisluškivanje policijskih službenika.

   Posebno su na udaru inspektori Odeljenja kriminalističke policije za koje načelnik Velinović sumnja da stoje iza peticije upućene protiv njega.

 

Vrzino kolo

 

Do ambicije je najverovatnije došao na nekom od seminara (Italija ili Makedonija) Nezavisnog sindikata policije, gde su sledbenici direktora policije Milorada Veljovića pod maskom zaštitnika prava obučavani kako da dođu do funkcija. Kako je za imenovanje načelnika potreban i glas ministra Ivice Dačića, tu su doprinos dali čelnici SPS Vranje. Znači, Velinović sad ima dvojicu gazda i sedi na dve stolice. Ali, da li gazde znaju da se isti lečio u psihijatrijskoj ustanovi i kakvu misteriju Velinović prikriva?

Davne 2001. godine rukovodioci PU Vranje na zahtev većine ispektora OKP Vranje donose odluku da uspostave narušeni odnos kolektiva OKP, i planiraju premeštaj Velinovića. Kao odbranu svoje časti i očuvanje radnog mesta, Velinović beži na psihijatrijsko odeljenje u Medicinskom centaru Vranje gde se tri meseca leči, i ulazi u krug "šifranta". Dalji napredak njegove karijere počinje nakon objave peticije inspektora Vranje 2. decembra 2008. godine, u Kuriru, Tabloidu i Vranjskim novinama. Umesto da pod pritiskom moralne odgovornosti podnese ostavku, ohrabren velikom zaštitom moćnika MUP-a, politike, kao i medijske zaštite (Vranjske novine), vršioca dužnosti OKP-a unapređuje Veljovića od na mesto načelnika Policijske uprave Vranje! Da li je ovaj potez, u stvari, sarkazam moćnika, koji nama poštenim građanima, policajcima grada Vranje, ubija poslednju veru u ljudskost, čojstvo i poštenje, ubija veru u pravdu?

   Mi policajci PU Vranje ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da prikrivanje istine, kao i  prikrivanje krivičnih dela, zloupotreba i fasilfikovanje, tretiraju kao merilo za napredovanje u službi. Gajimo nadu da će hitnom intervencijom biti spaseno 80 odsto poštenih policajaca PU Vranje, koji će svojim svakodnevnim i uobičajenim radnim zadacima štititi građanje, kao i moralnu savest Srbije. Načelnik je postao nedodirljiv i stvara svoju dinastiju, a na položaje dovodi poltrone-klimoglavce, koje štiti i od krivičnih prijava.

 

Braća po ludilu

 

Marjan Petrović, čovek koji je iskoristio samilost državnog sistema i primljen na rad u MUP, uprkos hendikepu - mucanju, nakon završetka srednje škole u Sremskoj kamenici, zasniva radni odnos u Vranju. Koristeći "poljaniču vezu" izlazi iz kancelarijskih poslova, gde je bio "sklonjen", i unapređuje se u super policajca. Posle izbijanja rata na Kosovu i Metohiji on spasava glavu na psihijatrijskom odeljenju, gde se leči za vreme trajanja ratnih dejstava. Nakon završetka rata on koristi svoj hendikep kao izgovor za dobijanje invalidnosti, ostvaruje nadoknadu štete od 4.000 evra od osiguranja, i postaje ratni vojni invalid sa šifrom F 41, dobija invalidninu od 7.000 dinara mesečno.

Nezadovoljan presporim napredovanjem u životu, upušta se u sindikalnu boru i postaje predsednik Koordinacionog centra Nezavisnog sindikata policije u Vranju. Pamtimo ga po sankcionisanju vozača koji prolaze na crveno svetlo, prevoznika ogrevnog drveta, kao i kontroli bugarskih državljana na pijaci. Kako je na taj način došao do dodatnih primanja, isti završava višu školu, nakon čega ga urgentno unapređuju u pomoćnika komandira PI Vranje.

Marjan odlučuje da zadrži i "jare i pare", pa zadržava mesto predsednika sindikata, iako se radi o evidentnom sukobu interesa. Napokon seminarske edukacije NSP dolazi do izražaja, pa nezadovoljan svojim unapređenjem poziva u pomoć direktora Veljovića, koji telefonom lično poziva načelnika PU Vranje i urgira da se Marjanova žena zaposli.

Sindikalna veza sa direktorom, kog iz milošte zovu tata, kao i sa načelnikom Velinovićem, počinje da se naplaćuje. Isti pod pritiskom medija i nakon objavljivanje video-klipa na Youtube "Momci sa tortom" i "Sposobnost vranjskih pandura" priznaje da je on onaj misteriozni policajac koji izlazi iz službenog auta pod rotaciom i zaustavlja džip koji se penje stepeništem hotela Vranje. Njegov sindikalni drug, načelnik Velinović, pokreće hitnu istragu da bi u medijima izjavio: "Policijski službenik je uključio rotaciju, zaustavio vozilo i uputio se ka vozaču džipa, koji je naglo pokrenuo vozilo i velikom brzinom pobegao. Policijski službenik zbog brzine nije mogao da uoči reg. broj vozila".

  Načelnik je i ovoga puta spasao Marjana, ali je zaboravio da mi policajci dobro znamo da je Petrović trebalo da podnese izveštaj o nastalom događaju i da nastavi rad na identifikaciji vozila. Istina je da je vozač poznat Marjanu, kao i svim građanima Vranja, da "Mačor" uopšte nije bežao nego se srdačno pozdravio sa Marjanom Petrovićem, nakon čega je otišao što su i primetili očevici.

Kako bi Velinović medijski probio put Marjanu, on u Vranjskim novinama objavljuje članak sa pozadinom da je taj vrlo važan čovek u hijerarhiji PU Vranje "perfektni policajac iz Vranja koji je prošao veći broj faza policijskog posla i kjio će dvadeset četiri sata biti na raspolaganju za sve svoje službenike i za ovaj grad". Naravno, naš Marjan Mape završava fakultet i sada će se najverovatnije ustoličiti na rezervisano i obećano mesto komandira PI Vranje. Napominjemo da u PU ima dosta kolega koji su završili isti fakultet i pre dve godine i kojima to načelnik ne priznaje, pod izgovorom da je privatni fakultet, ali to ne važi i za Marjana.

Zloupotrebljavajući novac od članarina i položaj u NSP-u, Mape je mnoge zadužio, i sad to naplaćuje. Bivšeg komandira je o trošku sindikata lečio u banji, visokim starešinama delio mobilne telefone, koje je trebalo dati članovima koji su uzeli umrežene kartice. Nekima je čak i za vanbračnu decu delio paketiće za Novu godinu, a načelnika Velinovića vodio je na eskurziju u Ohrid. Marjan svoju velikodušnost o trošku NSP pokazuje i prema supruzi koju je vodio u Italiju, i na razne proslave NSP-a, a znao je i sebe da čašćava. Njegova sindikalna putovanja naplaćivao je i od sindikata i od PU Vranje, spavao bi na Bežanijskoj kosi, a naplaćivao kao da je spavao u privatnim hotelima. Čak je popravku svog privatnog vozila uradio o trošku NSP-a.

Protiv Petrovića, inače, krivični postupak vodi ugledni advokat iz Vranja, koji ga tereti za zloupotrebu položaja, zlostavljanje i mučenje njegovog maloletnog sina.

Načelnik Velinović organizuje protest policajaca 15. novembra ove godine, kako bi ojačao pozicije NSP-a, sam uzima učešće i javno se pojavljuje ispred zgrade Osnovnog suda u Vranju. Pozadina protesta u organizaciji NSP pod sloganom "Oslobađanje napadača policije" je kontradiktorna u tom smislu što načelnik  redovno mesečno održava sastanke sa tužilaštvom.

Inače, Petrović pored toga što je predsednik sindikata, pomoćnik komandira (i budući komandir), on je i kolega za podršku, posrednik za sprečavanje zlostavljanja u radu (mobing).

Kako funkcija nikad dosta, načelnik Velinović osniva kasu solidarnosti i gle čuda, za predsednika imenuje  Marjana. Organizacija bez statuta, pravilnika, a članarina od 0,25 odsto od plate ide na račun NSP-a. Zaposleni iz straha potpisuju da su saglasni.

Načelnik Velinović zloupotrebljava stanje i novac koji su za izgradnju kuće skupili radnici PU, pa se reklamira na televiziji kao humanitarac. Da se radi o osobi sa neizgrađenim ljudskim moralom pokazuje i činjenica da je svojim preminulim radnicima uskratio prava na nadoknadu pogrebnih usluga, koji im zakonom pripadaju.

Napominjemo da u vezi sa Marjanom Petrovićem moramo da istaknemo da se stidimo iznošenja činjenica o njegovom hendikepu, ali on ne ispunjava ni elementarne uslove za rad u MUP-u. Izdata naređenja, prirodno je, moraju biti jasna i glasna, i razumljiva.

Boban Petrunović zvani Gavra, sadašnji šef OKP PU Vranje, arogantna je osoba bez osnovne kulture i ostvarenih rezultata u svojoj karijeri. Za Petrunovića se uglavnom vezuju afere kabadahijskog ponašanja po kafićima, uz prisustvo starih drugova iz kriminogene sredine. Petrunovića prati fingiranje i neprikazivanje krivičnog dela razbojništa nad Avganistancima koje je prikrio uz pomoć Velinovića. Kako se tadašnji šef Srđan Nikolić suprostavio učešćem u prikrivanju krivično dela, smenjen je, a na njegovo mesto postavljen Petunović.

Onda veliki šef Gavra izaziva saobraćajnu nezgodu i tom prilikom pričinjava veliku materijalnu štetu na službenom vozilu koje je vozio bez naloga. I ovog puta ga spasava Velinović.

Inače, Gavrina supruga je iz odeljenja OKP premeštena u Odeljenje za upravne poslove PU Vranje, kako bi se prikrio njen nerad i nepostupanje po aktima za vreme rada u OKP. Često je Petrunović menjao suprugu za vreme smene, a pod izgovorom da ona čuva dete.

 Nebojša Spasić je pravnik, koji je bez zadovoljavajućih kriterijuma primljen u MUP i postavljen na mesto načelnika logistike PU Vranje. Protiv njega je 19. oktobra 2010. podneta krivična prijava za  falsifikovanje službene isprave. Kako nezvanično saznajemo, na nagovor Velinovića, tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu.

Komandir PS Bujanovac Dragan Veličković ima tri krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja koje "leže" u fioci i čekaju zastarelost.

 

            Unapred zahvalni obespravljeni policajci PU Vranje

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane