Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

Trstenik:Direktor Poreske uprave na nišanu policije, tužilaštva i organizovanog kriminala

 

Nema zime uz novo prezime

 

Mada se zamerio celoj mreži upletenih u organizovani kriminal, direktor Poreske uprave u Trsteniku, Dragan Krnjinac, odlučio je da svoj posao radi kako treba: razotkrio je spregu korumpirane lokalne samouprave sa čovekom koji je promenio čak i sopstveno prezime kako bi izbegao zatvor zbog dugogodišnjih kriminalnih radnji, u kojima su mu nesebičnu pomoć pružile sve bitnije državne institucije

 

M. Hadžić

 

Selo Bogdanje udaljeno je od Trstenika samo tri kilometra i nalazi se sa leve strane Zapadne Morave. Pre četiri godine pojavilo se klizište, pa je tako celokupna srpska javnost preko RTS-a saznala za postradale ljude i imovinu. Istina, država je uložila ogromna sredstva i napor da se izgradi 30 kuća za one koji su izgubili krov nad glavom. Ali, istog momenta pojavili su se i razni mešetari kako bi od ojađenog naroda uzeli svoje.

Naravno, ko još pamti posledice više sile u vojvođanskom mestu Jaša Tomić, setiće se da su i tamo lopovi došli da pokradu narod. Takva praksa nastavljena je i u ovom delu moravskog priobalja.

No, ovde je lešinar došao sa imenom i prezimenom. Reč je o firmi "Spasojević prevoz", vlasništvo izvesnog Slobodana Spasojevića, koji je upravo meštanin postradalog sela Bogdanje i predsednik te mesne zajednice! Ovaj lokalni šerif, mada od obrazovanja ima nesvršenu osnovnu školu, već desetak godina "posluje" protivno svim zakonima ove države, tako što svojim mašinama i celokupnim građevinski parkom (kupljenim nezarađenim novcem) vadi pesak sa obradivih površina i korita reke Zapadna Morava.

Neposredno uz reku napravio je i poslovnu zgradu, sa pratećim objektima od preko 1.000 kvadratnih metara. Naravno, bespravno je priključio i struju i vodu, a i moglo mu se jer je sam sebi nameštao tendere, uz dobru pomoć korumpirane opštinske birokratije sa kojom deli profit. Među istaknutim institucijama koje mu obilato pomažu u kriminalnim poslovima svakako je i Direkcija za planiranje i izgradnju Trstenika.

Slikovitije, Spasojević je samo u jednom mesecu od Direkcije za planiranje naplatio blizu 8 miliona dinara!

Ali, kad je to već postalo opasno i po njega i po njegove saučesnike u pljački, on menja prezime! Sada se preziva Mudrakovac! Čak je i firmi promenio ime i ona se danas zove "Morava Kop". Prirodno, i ovo se desilo uz pomoć lokalnih vlasti i uticajnih republičkih funkcionera.

Uprkos pravom provincijskom zakonu ćutanja, neko je ipak progovorio i nastala je prava hajka na čoveka koji se uopšte usudio da pomene taj slučaj. Naime, oglasio se direktor Poreske uprave u Trsteniku, Dragan Krnjinac. Napisana mu je i montirana prijava, sa nekakvim nebuloznim optužbama, samo da bi ga zaplašili da odustane od krivičnog gonjenja.

Tužilaštvo iz Kruševca u sprezi sa policijom iz Trstenika počinje da maltretira Dragana Krnjinca, koji je, prema ugledu koji uživa u Poreskoj upravi, vrstan stručnjak i pošten čovek, koji je, radeći svoj posao, razotkrio spregu Slobodana Spasojevića i čitavog niza korumpiranih državnih funkcionera, pojedinih opštinskih odbornika, policajaca...

 Ipak, Spasojević-Mudrakovac je, uprkos svemu, čak dva puta po nekoliko dana pritvaran, ali su ga svaki put ekspresno iz nevolje spasavale bahate trsteničke gazde, koji su, kao i u svakoj provinciji, uvek iznad zakona i predstavljaju jedinu realnu silu u takvim okolnostima.

 Zasedali su i opštinski odbornici Trstenika, od kojih su neki imali nameru da zametnu trag mafijaškim poslovima Slobodana Spasojevića (Mudrakovca).

Neverovatno zvuči podatak da su se tužilaštvo i policija u Trsteniku i Kruševcu, umesto da pomognu direktoru Poreske uprave, pridružili prljavim rabotama ovog loše zamaskiranog prevaranta koji se bavi potpuno nadrealnim poslovima! Na primer, radi izmišljene ture prevoza, učestvuje u izmišljenim radovima prikazujući ogromne količine utrošenog kamena ili peska, i to bez propratnog dokumenta o nabavci iz kamenoloma ili sa drugih lokacija odakle bi trebalo da eksploatiše ovaj resurs, ali i mnoge druge nepostojeće poslove... Iz toga je lako uočiti da je reč o pranju novca, ali mnogima je u interesu da se o tome nikad ništa ne sazna...

Naravno, ima još mnogo primera koji  govore o načinu "poslovanja" u ovom regionu, koji su isti ili slični sa neverovatnim "poslovanjem" Spasojevića-Mudrakovca i njemu sličnih. Recimo, ovde je Vlada Srbije  unapred dala 17 miliona dinara za neku drugu namenu, ali su te pare "oprane" preko jedne firme za navodnu kupovinu mašina i opreme. Naravno, zna se i kome je to dopalo u ruke. Ali, zašto i zbog koga davalac novca ne prati njegove tokove, to je već druga priča...

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane