Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Likovi i senke

 

Kakav spas nudi Mas?

 

N. Vlahović

 

Nemački ambasador u Srbiji Volfram Mas nastavio je putem svojih prethodnika, koji, kad god se nađu u ovom delu Balkana, dobiju snažnu potrebu da budu misionari. Tako je i Njegova ekselencija Mas smatrao za potrebno da "okuraži" Srbiju na teritorijalnu amputaciju, pa je odmah na početku svog mandata, pominjući problem Kosova, predložio "model dve Nemačke". Vidi se, bilo mu je skoro žao što Beograd nije na Ibru umesto Kosovske Mitrovice, pa da nikne i jedan debeli "Beogradski zid", poput onog nekadašnjeg, mračnog, Berlinskog zida.

U ovdašnjoj diplomatsko-obaveštajnoj laboratoriji, u kojoj kreature poput Masa provode dane i godine, sve je moguće, pa čak i da strani ambasadori vode politiku jedne, barem na papiru suverene države.

Ali, nije Volfram Mas ni prvi ni jedini koji je sebi uzeo slobodu da se ponaša kao starorimski prokonzul na službi u Istočnom carstvu, ali je svakako zaslužio da bude ekspresno proteran iz Srbije, pre svega zbog javnog mešanja u unutrašnje poslove zemlje domaćina.

Kad je početkom februara 2012. godine održao "slovo" o tome koliko je u srpsku privredu uložila  Evropska unija, i Nemačka kao njen predvodnik, a koliko Rusija, Mas je ciljao na to da na svaki način umanji ulogu ove velesile u Srbiji. Naravno, nešto je namerno loše izračunao. I to je trebalo da pomogne domaćim "evroljubima" da u predizbornoj kampanji nastave sa svojim parolama o Evropskoj uniji kao jedinom, stvarnom i mogućem putu Srbije u budućnost. A budućnost samo što nije stigla! I da ona ne bi zaobišla ove krajeve, tu je nemački ambasador da je skrene krivudavim putevima srpskim. Neka navrati malo ta budućnost, da je Srbi na trenutak vide, da je lakše prepoznaju kad je jednom sustignu!

Dug je put, veli nemački ambasador. Takoreći maraton! To je potvrdio i na jednoj tribini, takozvanom političkom klubu u Domu Vojske Srbije (prisustvo platila Fondacija "Konrad Adenauer"!). Tribina je imala depresivan naziv: "Koliko još koraka do EU?". Ne bih želeo nikog da plašim, "dosolio" je Mas, ali kod približavanja EU ne možemo govoriti o sprintu, već o trci na duge staze...

 Poznajući ovog nemačkog ambasadora, njegove prethodnike, ali i prilike koje vladaju u "zajednici naroda pod nemačkom komandom", Srbi su nekako spontano odlučili da probaju malo peške. Da vide kako će proći ovi što su se zatrčali!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane