Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Diplomatija

Diplomatija

Dugogodišnji haos u srpskoj diplomatiji dostiže vrhunac

 

Porodična ludnica i par bludnica

 

Na sastanku Sindikata diplomata Ministarstva spoljnih poslova Srbije koji je održan 22. februara 2012. godine, upozoren je vrh Ministarstva spoljnih poslova Srbije, ali i neke druge državne institucije, na skandalozan izbor kadrova u diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Tabloidov insajder iz diplomatske službe prisustvovao je ovom sastanku i zabeležio najvažnija izlaganja, stavove i donete odluke

 

Piše: Insajder: D-5

 

 Uoči predstojećih izbora, ubrzano i u najvećoj tajnosti traju planovi za nove premeštaje, postavljenja i imenovanja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije. Na taj način nastavlja se sa dosadašnjom praksom ignorisanja objektivne i transparentne procedure odlučivanja o kadrovima. Zbog toga je rukovodstvo Sindikata diplomata, na sastanku održanom 22. februara 2012. godine, zahtevalo od MSP-a da  "...najodlučnije i javno ukaže na svaki takav slučaj...". I ne samo to, ova ugledna organizacija insistirala je da svaki karijerni diplomata koji ispunjava uslove i kriterijume ima jednaka prava da bude kandidat za raspored na sva diplomatska mesta u MSP-u i DKP-u, od atašea do ambasadora, pomoćnika ministra i generalnog sekretara. Time, naravno, nije umanjeno pravo nadležnosti instance (Kadrovska komisija, ministar, Vlada, Republika) da uz obavezu poštovanja utvrđenih kriterijuma i uslova donosi odluku ili predlog o izboru najkvalitetnijeg kandidata.

Zbog strahovanja mlađih diplomata od posledica, Sindikat diplomata nije mogao dobiti informacije o sličnim kadrovskim manipulacijama na nižim diplomatskim nivoima. Ali, u međuvremenu, neke činjenice su ipak izašle "na videlo", pre svega drastični primeri takve "kadrovske politike"...

Generalni konzul u Čikagu Desimir Nikitović je već više od devet godina u mandatu, ima američko državljanstvo, supruga mu je Amerikanka, stanuje u kući koju otplaćuje iz nadoknade za stanarinu koju dobija od MSP-a.

Vicekonzul Generalnog konzulata Srbije u Čikagu, N. Aćimović, posle kraćeg boravka u zemlji ponovo je poslat u Čikago za konzula, gde mu živi žena, američka državljanka. Sa stanom i stanarinom ista je situacija kao i u slučaju Nikitovića.

Konzul K. Brenjo, posle samo devet meseci provedenih u ambasadi u Kamberi, bez konkursa je premeštena u Čikago, zajedno sa mužem Australijancem.

Bivši vicekonzul Vladimir Pavlov (bivši otporaš, prim. red.) koji je posle više od dve godine rada u ambasadi u Otavi 2004. godine napustio diplomatsku službu i ostao u Kanadi, krajem 2009. godine postavljen je za konzula u Njujorku! Odatle, čim se upraznilo mesto u Torontu, postavljen je za generalnog konzula! U Torontu sa ženom živi u kući koja je njegovo vlasništvo. U vezi sa dobijanjem egzekvature bilo je velikih problema i intervencija kod kanadskih vlasti, jer Pavlov poseduje kanadsko državljanstvo!

Bivši konzul B. Radošević u redovnom postupku nije mogao "da dobije" Sidnej, jer je za Njujork bila zainteresovana bivša generalna sekretarka u MSP-u M. Živković, a isto tako, navodno se zamerio ambasadoru u Vašingtonu.

 Konzulka S. Panić, koja je pre više meseci premeštena u Vašington, navodno je premeštena u Njujork jer je to tražila M. Živković, nova generalna konzulka u Njujorku (a S. Panić se navodno zamerila i ambasadoru u Vašingtonu).

 Sekretar misije u Njujorku L. Bubanja, nakon završetka četvorogodišnjeg mandata ostala je u Njujorku na školovanju, a potom, ne vraćajući se u zemlju i bez konkursa, dobija ponovo mandat u Misiji.

J. Plakalović, bez radnog staža u MSP-u i konkursa, postavljena je za atašea u Misiji u Njujorku. Nastanjena je u SAD gde je i radila sve do postavljenja u Misiji (ćerka gradonačelnika Kragujevca).

M. Varadinović je premešten u Vašington na mesto konzula, iako se pre više meseci vratio iz Londona.

S. Kovač (ćerka direktora VBA) je direktno iz Kabineta predsednika, bez dana diplomatskog iskustva i bez ozbiljnih priprema, postavljena na mesto savetnika u ambasadi u Parizu.

I. Pajtić je postavljena na mesto sekretara u Rimu, bez dana rada u MSP-u i bez diplomatskog iskustva (sestra predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića).

J. Backović (pastorka Zorana Šamija, potpredsednika DSS-a) udata za Marokanca, bila je pet godina u ambasadi u Seulu, a posle nepunih godinu dana boravka u zemlji premeštena je u Misiju u Strazburu!

J. Nikolić, ranije drugi sekretar u ambasadi u Nju Delhiju, po povratku u MSP postavljena je, mimo svih kriterijuma, za direktora direkcije za Aziju. Posle kraćeg vremena ponovo je upućena u DKP u Nju Delhi na prvo mesto savetnika, gde joj je i muž, inače Indus.

Bivši vicekonzul u Sidneju J. Pekmezović, posle kraćeg vremena ponovo je premešten u Sidnej za konzula, gde joj živi muž, Australijanac i službenik u Vladi Australije!

G. Vučinić provela je ceo mandat od četiri godine u Milanu sa generalnom konzulkom I. Pejović, koja joj je zatim omogućila novi, još jedan, u Generalnom konzulatu u Milanu. (I. Pejović je i sama u devetoj godini službovanja u Milanu.)

Lj. Mirković (zet Danice Drašković) više od sedam godina je konzul u Rimu, a mandat mu je produžen do daljeg.

A. Sakić, po profesiji dramaturg, bez diplomatskog iskustva (bivši šef kabineta D. Spasojevića, PMO, a sadašnji ambasador u Ankari, postavljen je za savetnika ove ambasade).

B. Lazarević (bivši šef kabineta MUP-a) bez dana diplomatskog iskustva i ozbiljnih priprema, postavljen je za ministra savetnika u ambasadi u Atini.

I. Pavićević, sa srednjom stručnom spremom i bez ikakvog iskustva u diplomatskim poslovima, premešten je u Misiju EU "za službenika koji prati rad Evropskog parlamenta" (ovakvo radno mesto - kontakti u EU - nije moguće bez statusa diplomate u Misiji i, naravno, visoke spreme).

 

 

 

Republika Cepter će da se otcepi!

 

Originalno pismo Zorana Vajovića, nekarijernog diplomate, ambasadora Srbije u Azerbejdžanu, upućenog Sindikatu diplomata Srbije, šokiralo je sve ozbiljne ljude koji su imali priliku da ga pročitaju. Tabloid je ekskluzivno dobio priliku da ga objavi. U njemu ambasador Vajović poziva na podršku osnivanju Republike Cepter i poziva druge diplomate da učestvuju u ovoj "svečanosti". Redakcija pismo prenosi u originalu.

 

 

U ime firme Zepter Indija, rukovodioca, tj. šefa misije, ambasade Republike Srbije u Republici Azerbejdžan, koristim priliku da vam uputim izraze svog posebnog poštovanja i zatražim ovom prilikom vašu podršku u priznavanju nezavisnosti Republike Zepter, kao i njene kandidature za prijem u članstvo Ujedinjenih Nacija, kao nezavisne i suverene države na čelu sa predsednikom gosp. Philipom Zepterom.

Naime, Republika Zepter, već više od 25 godina ima svoje ambasade i predstavništva u više od pedeset država sveta i propagira srećniji i zdraviji život za sve njene građane ma gde živeli i bilo koje nacije bili.

Predsednik Republike Zepter, nije karijerni diplomata, ali, s obzirom da je najuspešniji poslovni čovek iz Srbije u XX. veku, od vašeg uglednog ali nepoznatog sindikata očekujemo bezrezervnu podršku bez pretenzija da Srbi imaju dve nezavisne države na planeti zemlji, ali pod pretnjom održavanja referenduma u svim Zepter predstavništvima u svetu!

 

Ciljevi i, zadaci i proklamovana politika Republike

 

U više od pedeset zemalja Zepter je univerzalan i pospešuje zdrav način ishrane i zdravu filosofiju života, što će bez sumnje naići na podršku vaših članova. Sama činjenica da firma Zepter Indija rukovodi ambasadom Republike Srbije u Azerbejdžanu, nesumnjiv je dokaz univerzalnosti filosofije zdravog života i poštovanja teritorijalnog suvereniteta i prostora za život svake ličnosti, kao i ličnog integriteta svakog građanina, svakog čoveka i svih država na planeti zemlji...

Duboko sam ubeđen, da će u zemlji u kojoj vi živite, a koju navedena indijska firma zastupa u Azerbejdžanu, pametni nadvladati glupe, u zemlji u kojoj se slabo pamti i brzo zaboravlja, u zemlji koja nikada nije ratovala a slavi izgubljene bitke, u zemlji u kojoj su svi na ti i koja se svojevremeno brzo uzdigla na nebeske visine, a sada kada pada na zemlju, što naravno boli, još uvek tumara i muči se u traženje što bezbolnijeg pada, u zemlji u kojoj je veća administracija nego kod Tita, u kojoj se politika, pa čak i spoljna, vodi sa više mesta, u zemlji gde mladi pobegoše jer ih partije ne nahraniše, u zemlji u kojoj je indijska firma šef misije Ambasade u Azerbejdžanu...

Duboko ubeđen da ćete podržati našu humanu, civilizacijsku i univerzalnu, opšteljudsku inicijativu, molim vas da još jednom primite izraze mog dubokog poštovanja u ime firme Zepter Indija, rukovodilac Ambasade Srbije u Azerbejdžanu, nezavisni međunarodni ekspert za međunarodno pravo, međunarodno finansijsko pravo i spoljno trgovinsko poslovanje, sa trideset godina radnog iskustva , od čega dvadeset godina u inostranstvu na rukovodećim položajima u našim i stranim kompanijama, u osam država na tri kontinenta, uspešnim rezultatima poslovanja u Velikoj Britaniji, Litvaniji, Latviji, Estoniji, Ruskoj Fedredaciji, Ukrajini, Južnoj Koreji, Japanu i Indiji, sa specijalizacijama iz Vašingtona i Moskve, diplomom Pravnog fakulteta u Beogradu, položenim državnim ispitom posle jednogodišnjeg dodatnog školovanja i polaganja ispita u državnoj administraciji SFRJ, bogatim međunarodnim diplomatskim iskustvom uvek pomažući otadžbinu (koja promeni četiri naziva) i sa novim jednogodišnjim diplomatskim iskustvom u Turskoj, pokrivajući Republiku Azerbejdžan bez firme Zepter Indija

 

                

                                                           Ambasador,

                                                          Zoran Vajović

          

           

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane