Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

RTV  Svetac

 

Recept za samodoprinos televiziji

 

Rajko Roki Dvizac

 

Tajni štab TV O1, vreme pozajmljeno iz filma "Tačno u podne". Dakle, ekskluzivno objavljujemo tok Obračuna kod OK korala. Ispred tapaciranih vrata stoje dva telohranitelja sa slušalicama u ušima. Iz pouzdanih izvora saznajem da jedan od njih sluša Vitni Hjuston, a drugi Cecu Ražnatović. Kažu da je postojao i treći bodigard, ali pošto je slušao isključivo Jelenu Karleušu, svemoćni Ivan Ivanović ga je ekspresno najurio sa televizije. To vam je slika današnje demokratije: možeš da slušaš sve, osim onog ko je zabranjen.

No, mene ne zanima šta se dešava ispred, već ono iza tapaciranih vrata. Anđeo lokator mi je dojavio preko internet-pasijansa da je u toku tajni sastanak najužeg rukovodstva TV O1. Došao sam nepozvan, u prevodu: nepoželjan iliti nepodoban. Ništa mi ne vredi što me je za ovu posetu delegirala moja Mesna zajednica da utvrdim šta će biti na malom ekranu kad otpadne sve tursko lišće?! Zabranjen mi je ulaz u TV O1 i tačka. Ja nisam njihov, ja sam samo svoj. Kakav glas naroda, kakvi bakrači. E, pošto nećete milom, ja sam se ubacio silom. To što sam RTV Svetac ima svojih prednosti. Kad poželim, postajem nevidljiv, a i mojih anđela lokatora ima svuda. Čekam pogodan trenutak da izvršim upad u tajni štab TV O1. Tačno u podne, plan je aktiviran. Jedan od mojih anđela lokatora šapnuo je u slušalicu bodigarda koji sluša Cecu Ražnatović da joj se "narukvica" otkačila, pa ga je hitno zvala da je uzme i sakrije od druga Homena. Odan svojoj muzičkoj muzi, on trčećim korakom odjuri u pravcu njene vile.

Na redu je bio drugi bodigard. Anđeo lokator mu je neprimetno (anđeli su nevidljivi za prost svet) prišao i šapnuo u slušalicu da je njegova heroina Vitni Hjuston umrla. Bodigrad napravi bolnu grimasu i da radni ljudi TV O1 ne bi videli da i gorile plaču - okrenu se ka zidu, sakri lice velikim šakama kao lopatama, i poče tiho da jeca. Ja, naravno, iskoristim taj trenutak bodigardove emotivne slabosti i ušunjam se iza tapaciranih vrata. Kad tamo, a ono okrugli sto pravougaonog oblika - zaseda. Da, zaseda Veliko veće imperije Ivanović. Sve Ivanović do Ivanovića. Grobna tišina, svi pognuli glave i ćute. Ispod oka gledaju u pravcu najveće fotelje gde zamišljeno sedi (zamislite Marlona Branda u filmu Kum) Tata TV O1, gospodin Ivo Ivanović. Na kraju stola ugledam praznu stolicu i... nečujno spustim dupe. Veliko veće su činili Tata Ivo i još četvoro savetnika imperije Ivanović. Ja sam bio peti. Lažni Ivanović.

- I, da čujem - najzad se oglasi Tata Ivo. - Da li neko od vas lezilebovića ima predlog šta da emitujemo posle serije Kad lišće pada? Znate i sami da je drvo porodice Tekin ogolelo. Ostao je tek poneki listić, pardon, epizoda. A sa tom serijom smo zeznuli ljubičaste u rejtingu gledanosti. Ako sad ne pronađemo pravu zamenu, preoteće nam gledaoce. Proći ćemo kao TV Avala.

Na pominjanje TV Avale svi se uskomešaše. Kao da su već videli sebe kako štrajkuju bez plata, dok vlast boli dupe za radne ljude. Pogotovo kad postanu neradni (nezaposleni). Prva se javi za reč gospođa Ivanka Ivanović. Ona je predložila seriju Ezel, tvrdeći da je glavni glumac lepši od Ševketa i Oguza zajedno. Odmah se usprotivio Ivanko Ivanović nudeći seriju Sulejman Veličanstveni. Njegov argument je bio da je glavni glumac već glumio u seriji 1001 noć, kad su rejtingom zeznuli sve ostale TV kanale u Srbiji. Prekinula ga je Ivana Ivanović tvrdeći da je vreme da se okrenu bratstvu-jedinstvu i zato prikažu hrvatsku hit-seriju Larin izbor. U inat onima koji traže da se u Hrvatskoj titluju srpski filmovi i serije! Na kraju se oglasio i Ivica Ivanović, koji je ponudio tursku, ali malo kultivisaniju seriju Plač violine. Pravdao se da je u toj seriji spojeno nespojivo - Turci i violine.

Nasta opšti žagor, međusobno ubeđivanje čija je serija bolja. Svi su Tata Ivi poturali svoje ugovore pod nos. On ljutito lupi šakom o sto i tako prekinu galamu: "Pa, lebac vam jebem dečji! Vi ste kupili sve četiri serije, a ja jedva da imam novac za jednu. Mislite li vi da ja kenjam pare. Idioti, trebalo je da se prvo cenkate sve dok ne vidimo ko će najviše da popusti. Šta sada da radim?"

U tajnom štabu zavlada tajac. Ivanovići su znali da su usrali motku, ali su se u potaji nadali da će baš njihova serija biti otkupljena. A da će ostali da se pridruže nevidljivim demonstrantima sa TV Avale.

- A ti, jesi li i ti došao sa kupljenom serijom? - odjednom se Tata obrati meni.

- Ne, ja sam došao da vam ponudim spasonosno rešenje. Upotrebite oprobani recept samodoprinosa TV gledalaca, baš kao što to rade u Grand zvezdama. Narod će glasati i glasati, a na vama je samo da skupljate pare, i na kraju kobajagi proglasite pobednika. Gledaoci će umesto vas otkupiti sve serije. I vuk sit i lova u džepu.

Dok je trajalo opšte veselje, ja sam se nečujno išunjao. Bodigrad je još uvek plakao. Sutradan sam video da je TV O1 recept za samodoprinos sprovela u delo. Ivanovići su dobli besplatno belo odelo da tako uparađeni narednih 100 godina "gledaju" Sulejmana Veličanstvenog. Familija Tadić će narednih 100 godina da "sluša" kako ćemo u EU. A nama ostalima preostaje da narednih 100 godina "čitamo" Markesovih Sto godina samoće. I to je Srbija.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane