Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Lopovi

Lopovi

Kako građane Beograda i Srbije dugoročni i sistematski pljačkaju EPS i EDB

 

Da pozeleniš i poplaviš koliko je crveno

 

Neopisiva masovnu pljačka putem specijalnog banditskog softvera kojim se obilato koristi "Elektrodistribucija Beograd" istražio Tabloidov stručni izvor koji se pozabavio njegovom suštinom -  tarifnim sistemom.

 

Piše: Insajder - 8

 

Važećim tarifnim sistemom za obračun električne energije utvrđene su, između ostalog, i takozvane zone potrošnje, i to: "zelena" do 350 kilovat sati, "plava" od 351 kilovat sati do 1.600 kilovat časti i "crvena" preko 1.600 kilovat sati, uz period očitavanja od mesec dana, a najduže tri meseca, pri čemu treba istaći da ustanovljenje pomenutih zona podrazumeva i pretpostavlja kontinuitet potrošnje kroz navedene zone, što opet znači da prelazak iz "zelene" zone u "plavu" svakako podrazumeva prvo utrošak svih 350 kilovat sati "zelenih", kao i utrošak svih 1.250 kilovat sati iz "plave" zone, pri prelasku u "crvenu" zonu jednom u obračunskom periodu.

U vezi sa tim, ozloglašeni monopolista, gori i od samih dahija, u "objašnjenju otpozadi" bestidno nas laže da "nismo ostećeni ako je između dva očitavanja prošlo manje od 30 dana...", pri čemu ne obrazlaže zašto bi uopšte i dolazilo do odstupanja od redovnog mesečnog očitavanja, sem da bi nas bestidno pljačkali!

Inače, kada je reč o pljačkama i monopolistima, poznato je da je reč o privrednim subjektima sumnjivih moralnih kvaliteta, što se vidi i iz priloženih odluka Suda časti pri Privrednoj komori Beograda (S.br.28/02 i S.br23/04.), pri čemu se u ovoj zadnjoj JP "Elektrodistribucija - Beograd" (EDB) "...Oglašava krivim što je: Prilikom obračuna za utrošenu el. energiju kršilo odredbe čl. 15. i 18. Odluke o tarifnom sistemu za prodaju el. energije i čl. 18. Odluke o opštim uslovima za isporuku el. energije, utoliko što kao obračunski period nisu uzeli u obzir period od 30 dana, već taj period neovlašćeno skraćuju, odnosno produžavaju i time nanose štetu potrošačima, a najviše onima obuhvaćenim "zelenom zonom", a koja podrazumeva mesečnu potrošnju od 600 kilovat-časova, za šta mu je Sud izrekao meru pisane opomene, budući da je okrivljeni već jednom osuđivan od ovog suda nalazeći da će se sa ovakvom vrstom i merom društvene discipline postići svrha kažnjavanja".

 Kada se pominju imena monopolista JP "Elektroprivreda Srbije" (EPS) i PD "Elektrodistribucija - Beograd" (EDB) - "majka" i "ćerka" firme, narod ih najpre vezuje samo za jednu od mnogih pljački, "pljačku veka u Kolubari", pri čemu se ispušta iz vida bitna činjenica da su se "oni pljačkali sami između sebe", dočim je u ovom slučaju reč o pljački nad pljačkama, gde su potrošači pljačkani u kontinuitetu, već čitavu deceniju i više, od okorelih kriminalaca!

 Da bi mogla da sprovodi pljačku, EDB je na mala vrata i na svoju ruku, mimo važećeg Tarifnog sistema, uvela u igru nekakva svoja nova ograničenja putem potpuno nepojmivih pojmova u vidu "prosečno dozvoljenih zelenih, plavih i ukupno dozvoljenih kilovat-sati na dnevnom nivou" (?!) i to: "ukupno dnevno": 1600/30 = 53,333 kilovat sati; "zelena dnevno" : 350/30 = 11,666 kilovat sati; "plava dnevno": 1250/30 = 41,666 kilovat sati,  što nas praktično vraća u doba tačkica i bonova za šećer, ulje, brašno, dok EDB sebe stavlja u položaj vrhovnog arbitra koji će da nam udeljuje kao milostinju koliko možemo "dnevno da trošimo 'zelenih' i 'plavih' kilovat-sati", što su preispoljne budalaštine, idiotluci i pre svega silovanje zdravog razuma, jer su zasnovane na suludoj fikciji da potrošač istovremeno fizički dnevno može da troši sve zajedno, i "zelene" i "plave" kilovat-sate?!

U jednom konkretnom primeru radi se o skraćivanju perioda na 25 dana (15.01.2011.- Rn.01/2011.), kao prvog i najvažnijeg koraka u realizaciji pljačke. U navedenom periodu potrošač je utrošio ukupno 1455 kilovat sati i očigledno je da nije ušao u "crvenu zonu", te se time nisu ni stekli uslovi za primenu cena iz "crvene"zone!

Ali, iako je jasno kao dan da je potrošač prvih 350 "zelenih" kilovat-sati potrošio sigurno u prvoj polovini perioda očitavanja (skraćenog ili ne!), EDB mu na osnovu zločinačkog softvera (kojim niste oštećeni) priznaje samo nekakvih 25*x11,666= 292 "zelenih" kilovat-sati! Da li je to uopšte moguće?! Kao da je potrošač "zelene" kilovat-sate trošio svih 25 dana skraćenog obračunskog perioda, i kojim i kakvim brojilima je "registrovana ova potrošnja"? Po istom "receptu" potrošaču se sada odobrava samo nekakvih 25* x 41,666=1042 "plavih" kilovat-sati! I sve ovo, uprkos nespornoj činjenici da je nesrećni potrošač, zaključno sa dvadeset i petim danom stvarno potrošio 1.105 kilovat sati, što znači da je opet pokraden, ali sada za 63 "plava" kilovat-sata?!

Sledi neverovatan i spektakularan rasplet ove rašomonijade u režiji EDB monopoliste, koji će pokradene "zelene" i "plave" kilovat-sate, u vidu nekakvog "virtuelnog viška", "svezajedno" prebaciti u "crveno": 58 kilovat sati "zelenih"+63 kilovat sati "plavih" = 121kilovat sati "crvenih"!

Gledajući ovaj zbir, koji je moguć samo u ovoj i ovakvoj Srbiji, treba se upitati: kakvim li su to, magičnim brojilima, već "izmereni zeleni" i već "izmereni plavi" kilovat-sati odjednom sada izmereni kao "crveni"!

Možda je ovo tajni srpski odgovor na svetsku krizu u vidu "novog trobojnog" (zeleno+plavo=crveno) srpskog električnog brojila?

Tako je potrošač u potaji, iznenada i otpozadi, uguran u "crvenu" zonu, a sve po zamisli zločinačkog uma i realizovano zaista zločinačkim softverom!

Bez ikakvog je značaja po potrošača materijalna i nesporna činjenica da je ukupno potrošio samo 1.455 kilovat sati, čitavih 146 kilovat sati manje od zastrašujućih "crvenih 1.601 kilovat sat", jer monopolista u rukama ima i moćan argument, makaze, pa računa kako mu se hoće i kako mu se može, te periode očitavanja skraćuje i produžava "prema tekućim potrebama", da potrošač ni slučajno nikako ne zna kada će i koliko će biti "skraćen" ili "produžen", te kao takav predstavlja idealnu lovinu za odstrel.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane