Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Skeptička jama

Skeptička jama

Jelisejska palata

Piše: Olga Stojanović

To da mi nismo Francuzi, već Srbi - alkoholičari, u jednom džinglu je distingvirao poznati pozadinski advokat Srđa Popović, čiji je najpreminuliji branjenik Andrija Artuković. Drugo je to, kaže Srđa, kad Francuz popije čašu vina uz ručak, a mi smo Srbi alkoholičari i mi ne smemo da pijemo! Naravno da je ovo bila globalna metafora vezana, za šta, no za politički život ?!

Način na koji je Francuz Sarkozi, u pratnji supruge Karle Bruni, manekenke koja u svom neseseru nosi i krilca mada nije anđeo-napustio Jelisejsku palatu, za svaku je pohvalu sa stanovišta analitičara protokolarnog dostojanstva. Šta je čučalo u velikoj duši bivšeg omanjeg predsednika velike Francuske, neka procene psiholozi podignuti za rang više od srpskog prihologa Borisa Tadića ili srpske psihijatrijske radnice Slavice Đukić ! Možda samrtnost Sarkozijevog koraka može da proceni i patolog Zoran Stanković, no u tom je činu bilo otmenosti koliko je ista sadržana i u nekadašnjem aktu giljotiniranja ove kolevke evropejstva.

Tako se napušta adresa, a ne, kao u Srbiji, uz prisustvo policije, opštinara, poreznika i vatrogasaca. Jer vatrogasci imaju dvojni zadatak: u Srbiji se, osim protiv piromanije bore i sa mitomanijom! Dok ispisujem ove redove još uvek ne znam kako će se odvijati srpske seobe, jedino sam sigurna u onu pod Arsenijem Čarnojevićem jer gledam u sliku moje babe.

 Kvazi - otmenost koja je uzela nešto malo maha na srpskoj političkoj estradi, naročito očitovana u tzv. duelu čiji će rezultat, pretpostavljam, kad ovaj zapis bude objavljen, biti poznat čitaocima - upravo je ona lažna i umerena čaša vina sa početka teksta, jer Srbi piju na flaše, a praznima se gađaju u glave. Zato je srpska evropejska otmenost samo sisa na peletu. Prosto je dirljivo koliko je Palma njihao granama, da bi najzad odlučio, mada predhodno i lagao, da ne seče granu na kojoj sedi...

Šta nam vredi što smo svi skupa, u prevodu, na gomilu, orijentisani svetosavski, kad nismo jelisejski...Ispada da je majušni gubitnik Sarkozi rastom nadmašio obojicu srpskih visočijih predsedničkih kandidata. Tako da nam predstoje ne samo seobe već i dugotrajne teskobe. Završićemo kao država u dvoiposobnom komfornom. Pogled u brdo. Biće ovo i dugotrajnija i veća teskoba no u srpskim kaznionicama, kada se budemo konačno obračunali sa beskonačnim kriminalom.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane