Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Zrenjanin 

Posledica epidemije zarazne žutice: di nestade onaka  banatska varoš?

 

Moć demokratske nemoći

 

Moćna demokratska nemoć ponovo bi da jaše u Zrenjaninu. Nakon četvorogodišnjeg protraćenog mandata, koalicije okupljena oko Demokratske stranke, koja je uvek spremna da se divi sopstvenoj katastrofi od rezultata, nanovo pokušava da se obnovi, okupi i uspostavi stara pravila. U centru Banata se dešava svašta, ali je i narodu "žuta minuta" sve bliža...

 

Zoltan Horvat

 

Demokratska stranka u Zrenjeninu, tom strateški vrlo bitnom mestu, centru takođe strateški važnog regiona, sa osvojenih svega 15 od ukupno 67 odborničkih mesta (22 procenta poverenja sugrađana), poludela je od apsolutne vlasti u prethodnih 12 godina! Ovu opaku bolest  njeno rukovodstvo pokazuje na svakom koraku trenirajući strogoću, a posebno "štrojenjem" inače podobnih lokalnih medija (svi do jednog su u besramnoj službi DS!), tražeći povlašćeni status lidera koalicije, ne bi li nanovo  novog četvorogodišnjeg mandata.

Da li se ovi večiti gubitnici na vlasti boje nadolazećeg neminovnog gubitka fotelja i otkrivanja pune istine o njihovom bezidejnom, besmislenom i mediokritetskom vođenja grada prepunog nekažnjenih krimogenih radnji?

 

Ko manje traži, DS-u draži...

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), sa samo dva odbornika manje (13) prestala je da bude sluga pokorni svih ultimatuma iz kancelarije gradonačelnika Milete Mihajlova, pa je na adresu koalicionog partnera poslao solidan spisak zahteva za gotovo ravnopravan udeo u vršenju vlasti. Vaskrsli SPS sa 8 odbornika, plus 2 iz SVM kao koalicionog partnera, takođe traži solidan deo kolača.

 Šef Grgić, Mihajlov i preostala bratija (i sestrinstvo) po žutim stranačkim knjižicama, po svaku cenu želi da zadrži privid (tužne i ružne) dominacije njihove stranke.

Vreme je za pakovanje "demokratskih" kofera, spremno odgovara Goran Knežević, šef ovdašnjeg SNS i bivši gradonačelnik Zrenjanina sa 25 osvojenih mandata (37 procenata poverenja sugrađana).

U međuvremenu, dok se ne čuju "tate-mate" iz Beograda i odrede ko je lokalna vlast u narednom periodu, grad Zrenjanin je ozbiljan bolesnik, boluje od zarazne žutice.

Vladimir Stoiljkovski, predsednik Gradske izborne komisije i gradski pravobranilac, inače omiljeno kumče gradonačelnika "popio" je sa svojim kolegama krivične prijave zbog izborne krađe. Desili su mu se "maleri", jer je omraženoj mu opoziciji, tačnije stranci SNS, prvo "zakinuo" jedno odborničko mesto.

Posle se pravdao da je brojanje glasova bilo po nekom pređašnjem modelu, na šta mu je rečeno da će morati u Palatu pravde na raport. Ovaj mladi i perspektivni  pravobranilac grada u kojeg se gradonačelnik kune kao u najrođenije kumče, najverovatnije ne bi trebalo da fasuje jer do sada, em niko živ nije odgovarao za višestruke izborne krađe u Zrenjaninu, em Palata pravde vrvi od kolega koji sudske presude uglavnom podvlače žutim.

 

 

Svečani obilazak rupe

 

Gde još ima zarazne žutice u Zrenjaninu? Na obilaznici oko grada koja se gradi još od vremena isušivanja Panonskog mora. Ako shvatimo kao neslanu šalu  predizborno DS obećanje dato 2008. godine da će obilaznica biti završena za četiri godine, onda ne čudi što od tutnjave teških kamiona stanari u centru grada oka ne mogu sklopiti.

Ako već govorimo o nemirnom snu, pomenimo Bagljaš, najveću spavaonicu grada sa preko 30 hiljada stanovnika. I tamo je prošle godine gradonačelnik obećao početak radova na izgradnji pravoslavne crkve, dodavši usput da su sredstva obezbeđena za brze radove, pa još u rupicu ubacio lopatu betona. Pre par meseci posetio je sa svojim saradnicima rupčagu (superlativ od rupice!) veličine rukometnog igrališta, i bez trunke srama saopštio da radovi nesmetano teku.

 Danas je ta rupčaga na istom mestu, radovi su u totalnom zastoju, ne zna se kad će biti nastavljeni, a neki od funkcionera lokalne demokratije navode da bi uzaludan posao bio ulupavati sredstva ako kojim slučajem opozicija postane vlast. Istinu na sunce, vlast u Zrenjaninu krije da su sredstva za izgradnju pravoslavne crkve odavno nenamenski potrošena.

Na samo desetak metara od  pomenute rupčage nalazi se bagljaška pijaca. I ona se počela modernizovati (predviđena je pijaca zatvorenog tipa) u vremenima predizbornim. Postavljeni su visoki potporni stubovi, radilo se dvadesetak dana punom parom, a onda su, demokratski je to izum u Zrenjaninu, svi radovi stali. Građani su zapitkivali izvođače zašto prekidaju u po posla, a oni su ljutito odgovarali da bi to najbolje mogao da kaže gradonačelnik. A ovaj, naravno, nema vremena za racionalna objašnjenja. Nije štos, al je u pitanje novo ulupavanje namenskih sredstava. Recimo u nova radna birokratska mesta na teret budžeta, ili na desetine i desetine seminara po domaćim vrletima i gorama (Kopaonik ko stvoren za jednonedeljno usavršavanje), zatim Havajima, Kinama i drugim dalekim vukojebinama, uz koje ide, avansno, hrpa deviznih dnevnica. Isključivo zaslužnima, recimo jednim te istim članovima DS u gradskoj upravi i javnim preduzećima.

 

Pinov kod u Muzeju destrukcije

 

Obećana je, predizborna varaja je to, i hitna izgradnja sportskih dvorana u nekim naseljenim mestima zrenjaninske opštine (Aradac i Mihajlovo). Nakon martovskog svečarskog lopatanja  Pajtića i drugih visokih gostiju i popunjavanja manje rupice još manjom količinom betona, do dana današnjeg se ništa drugo nije uradilo na ovim kapitalnim objektima za seosku decu. Kad će, ne znamo, ne znaju ni lokalni drmatori, al se sumnja da je lova otišla na flajere i druge predizborne lajere (liar - lažov, engl.).

Predizborno se dosta "gruvalo" i o izgradnji dečijeg vrtića na naselju Gradnulica. Demokratska privilegija laganja na sav glas u Zrenjaninu je i u ovom slučaju uzela danak, jer se ni tamo ništa ne radi, izuzev recimo bezazlenih dečijih igara bacanja kamenčića sa gomile šljunka u rupicu.

Pinova vila, nekadašnje raskošno zdanje u centru grada pored glavne gradske magistrale, posebna je priča... U vremenu Titovog komunizma ova velelepna zgrada pretvorena je u Plućnu bolnicu i Antituberkulozni dispanzer, a danas  nije ni Muzej destrukcije kako su ga pre par godina prozvali samozvani zaštitnici grada. Pinova vila je dugi niz decenija, ruglo grada, mesto gde ne svraćaju ni pacovi. Kakve veze sa Pinovom vilom imaju gradski funkcioneri? Naravno da ne žele da imaju ništa sa ovakvim ruglom, ali su u par navrata ugostili ozbiljne interesente koji su bili raspoloženi da ulože stotine hiljada evra i vrate sjaj ovoj inače nekad prelepoj građevini. Dogovor nije postignut, zapelo je oko funkcionerske "ugradnje", tražili su previše evrića za izdavanje dozvole i početak kompletne restauracije. Kako i dolikuje, ovo ruglo, najlepše u Zrenjaninu, u strogom centru grada, kao stvoreno je za kompletiranje slike o idiotskom uterivanju demokratije u lepotu grada.

 

Pojeftinili Singapurćani !

 

 I Industrija prerađevina od kukuruza (IPOK) u sastavu nekadašnjeg super moćnog Kombinata Servo Mihalj, koji  je, ne tako davno, bio jedan od privrednih giganata države. Nažalost, bio, jer i pored obezbeđenog roda nadomak fabrike, uz sigurno domaće tržište i obezbeđen plasman robe u inostranstvo, danas IPOK ide u bankrot!

 Oni koji su se bavili politikantstvom u ovako profitabilnoj firmi, u sprezi sa lokalnim visokim politikantima, nisu i neće odgovarati za ovakav zločin prema gradu. Naprotiv, dodeljena su im odlikovanja u vidu funkcija, stanova i drugih zasluženih nagrada po Novom Sadu i Beogradu za dobro obavljen posao pretvaranja moćnog centra srednjeg Banata u najobičniju palanku.

  Najzad, i jedna dobra vest! Turističke agencije u Zrenjaninu su najavile da se cene aranžmana za desetodnevni boravak u Singapuru i Hongkongu neće menjati ove godine! S obzirom na činjenicu da je cena izražena u evrima, a da interesenata za ovakva atraktivna putovanja u Zrenjaninu ima, vest će svakako obradovati svo troje ovdašnjih ljubitelja dalekih i egzotičnih gradova.

  Na kraju, šta građanima Zrenjanina nudi njihova, od njih odrođena demokratska vlast? Nudi kontinuitet klasičnog zamajavanja uz poruku da niko odjednom nije postao tako opako vlastoljubiv. Klasičan bokserski trening u neprekidnom trajanju od 12 godina po glavama nesrećnih sugrađana je njihov najjači adut. Od siline udaraca garant postaješ najobičnija vreća za udaranje.          

   

  

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane