Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

RTV  Svetac

 

Promaja u krèmi Avala

 

Rajko Roki  Dvizac

 

 

Ko je i zašto ugasio svetlo u TV Avali?  Poslednjih nedelja ona sve više lièi na napuštenu drumsku kafanu.Vrata su zakljuèana iznutra.Ulaz znatiželjnicima je strogo zabranjen. Možete jedino da virite kroz mutno,od zapuštenosti prljavo prozorsko staklo. A šta možete videti? Rasulo! Firmu pred steèajem. Nekadašnje "konobare" i "konobarice" koje ste poznavali i koju su vas,stalne ili bar povremene mušterije sa osmehom doèekivali i ispraæali -nigde nema na vidiku. Umesto njih - prinudna uprava.A gde oni upadnu,teško radnicima,teško firmi.Tu zelena trava više ne raste. Tu se više ništa ne proizvodi.Troše se "rezerve" i "zalihe",dok ih ima. I…èeka kupac.Ali samo odreðeni,sa taènim imenom,prezimenom i precizno utvrdjenom kupoprodajnom cenom. Ništa novo u demokratskoj "privatizovanoj" Srbiji. To je veæ postao ustaljeni ritual,koji redovno upražnjava ekonomska sekta zvana "prinudna uprava".

  S vremena na vreme,vlažnom (antibakterijskom) maramicom protrljam mutna, polupana, lepljivom trakom nemarno i haotièno izlepljena stakla kafanskog izloga. Provirim minut-dva, tek da zadovoljim znatiželju. Sa nadom da je unutra i toku generalno renoviranje, od tavanice do poda. Da unutra zajedno borave ekipe Radne akcije i  Paklene kuhinje.Avaj,uzaludan mi trud.uzaludna nada. Primeæuje se samo novopostavljena prinudna uprava kako bahato lumpuje. Grèevito se hvatam za slamku spasa (daljinac) i bežim glavom bez obzira. Direktor, upravnik ili šta veæ…prinudne uprave na uflekanom stoljnjaku piše novi tv jelovnik. Sve repriza do reprize. Ali, drug rukovodilac se dosetio i unapredio proizvodnju.To nisu obiène reprize (specijalitet RTS-a). On je otišao korak dalje. Njegove reprize su reprize repriziranih repriza. Prevedeno na kafanski reènik - na meniju su jela, po hiljaditi put podgrejana. A gurmani znaju - jedino je sarma sve bolja i bolja kada se što više podgrejava. Nažalost, sarme na jelovniku krème Avala uopšte nema. Specijalitet kuæe su podgrejane splaèine. Povremeno,pojavi se i neko novo,do sada "neviðeno jelo". Ako se pak usudite da ga probate,veæ posle par zalogaja shvatate da vam je serviran buækuriš.Kao da je kuvar veæ prazne šerpe i lonce ponovo ostrugao. Sakupio okorele ostatke i dodavši malo vode i malo više zaèina,izmislio novo jelo.On sam ga nikad ni ne okusi. Èuva èovek svoj stomak. On se,naravno,hrani preko puta u ružièastom restoranu.

   Ništa manje bezliènija nije ni karta piæa. Nepopijene, poluprazne flaše preispaju se iz jedne u drugu.Štedi se. Kriza je u firmi.Agencija za zaštitu potrošaèa je odavno pasivna. Frižideri ne rade,pa su piæa topla,sem èaja. Jer ni bojler ne radi pa se èaj kuva u hladnoj vodi. Hladan èaj u ove letnje dane - baš prija.Aha.

 Potencijalni gosti se ne puštaju u kafanu Avala. Ljubopitljivima je odgovoreno da je u toku renoviranje. Jedino kuhinja radi non-stop. Aha. Umesto da gostima otvore vrata, za njih je otvoren improvizovani šalter. Ali èim se sagnete i provirite unutra da nešto naruèite - ubi vas promaja, tipièna za firme pod steèajem.

 A seæam se kada se pojavila TV Avala, još od reklamno-eksperimentalnog statusa. Prosto je zraèila, privlaèila svojom posebnošæu. Obeæavala je da æe biti potpuno drugaèija i od državnih i od privatnih tv bircuza. Imala je šansu, pružala nadu, bila izazov… Kao optimista po prirodi, naivno verujem da još uvek ima negde sakriven i od prinudne uprave saèuvan bar komadiæ tog magijskog èuda. Ali,da bi se to ostvarilo, treba poèeti sve ispoèetka.

Prvi èin je - da se pod hitno najuri prinudna uprava. Da se krèma Avala vrati radnicima, onima koji su od restorana hteli da stvore ekskluzivan hotel a ne da restoran postane krèma. Da se dovede novi poslovoða neoptereæen hipotekom loše prošlosti, zaštiæen od muljavog diktata tajkuna iz senke. Da ima odrešene ruke i potpunu slobodu kreativnosti. I on i cela ekipa Avale. A tek onda da se napravi potpuno novi, originalni jelovnik sa receptima novog, ambicioznog glavnog kuvara. Samo oni mogu ponuditi ukusna jela odreðenog profila, bez buækuriša, splaèina i raznoraznih muækalica. Pa ko voli, nek izvoli. Jedno je unapred sigurno - razlièitost Avale na medijskom nebu bila bi veæ na prvi pogled oèigledna i neodoljivo privlaèna.

U suprotnom, krèmi Avala neizbežno preti bankrot. Promaja koja duva sa svih strana æe dokrajèiti veæ ionako oronulu medijsku krèmu.Prodaæe se na buvljaku tajkuna za 1 evro. Bila bi to prava šteta. Ni najveæa pesimistkinja se nije nadala,da æe tako lako, brzo i jeftino propasti TV Avala.

Ima li koga hrabrog, pametnog i èestitog da spreèi ovu medijsku promaju?                                                      

                   

P.S

Upozorenje meteorologa: - promaja + promaja + promaja = cunami. A od njega èak ni tajkuni nisu zaštiæeni!

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane