Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Druga strana

 

Srpske diplomate konačno odlučile da progovore o Tadićevom i Jeremićevom cirkusu

 

Predsednik svetske vlade dobiće jaja

 

Dubinu političkog i državničkog ponora u kome se našao bivši predsednik Boris Tadić, još uvek je teško izmeriti, ali, nekoliko njegovih odlazaka u svojstvu nezvanog gosta, posebno onaj poslednji odlazak u Brisel, rečito svedoči o velikom šoku u kome se našao. Ništa bolje nije ni njegovom ministru Jeremiću, ali, on još ima godinu dana "grejs perioda", dok bude, kako on kaže, "predsednik svetske vlade" u Ujedinjenim nacijama. A posle će da plati

 

Insajder D-6

 

Kratkotrajna poseta bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića Briselu krajem maja meseca ove godine, prošla je, sasvim netipično, bez ikakvog publiciteta, a još gore po njega, bez ikakvih konkretnih rezultata. Sponzor Tadićevog prijema bio je, nazovi- prijatelj Srbije, švedski ministar spoljnih poslova Karl Bilt, koga je tom prilikom očito obuzeo balkanski sindrom "olako datih obećanja".

Bilt je, nekako, uspeo da tadiću obezbedi susret sa visokim funkcionerom EU Oli Renom. Međutim, ono što je Tadić od Rena "sa vrata" zatražio, bilo je i sramno i tužno. I jasno govori da je, nakon dva predsednička mandata, zaista izgubio svaku orjentaciju, ako je ikada i imao... Naime, Tadić je od Rena zahtevao da EU "na časnu reč" obezbedi pristupne fondove  (da ima šta da obeća kad se vrati!), što uopšte nije praksa, ako se ima u vidu da Srbija nije ni započela pristupne pregovore sa EU!

 Svoje zahtev objasnio je svojim strahom da će Dačić iz Moskve doneti velika finansijska sredstva i tako se predstaviti kao kandidat za premijera koji ima šta da ponudi

Ni ovo nije bio kraj ovom suludom izlaganju, nego je upozorio Rena da, ako ne uspe u svojoj misiji, Dačić će izaći kao pobednik!

Ipak, Ren se nije dao Tadićevim zapomaganjima. Postalo je jasno da je EU sasvim svejedno ko će biti premijer Srbije, jer, ustvari, nijedan od ta da dva postojeća izbora neće izvesti Srbiju u pravcu reformi. Tadićeve izjave da on nikada ne odustaje samo su mu pogoršale ionako ružan položaj u kome se našao. 

Ali, da bude gore, taj kratki izlet u Brisel, opisao je i jedan američki diplomata u Beogradu, rekavši da je to još jedan dokaz Tadićevog političkog poraza i traume u kojoj se on nalazi.  

 I pre izbora u Srbiji, američka ambasadorka u Beogradu, Meri Vorlik, prelomila je svoj stav prema Tadiću, pa je fokus njenog interesovanja postao Tomislav Nikolić. U međuvremenu je, na veliko iznenađenje Tadićevo, ambasadorka SAD bila i u Jagodini, sastala se sa Draganom Markovićem Palmom i prenela šta vlada SAD stvarno misli o Tadiću.

Treba znati i to da je Vorlikova ranije zamarala ceo diplomatski kor u Beogradu pričom da je Tadić kao "supermen", i da Srbiji bez njega nema spasa. Ali, iz Vašingtona su u međuvremenu, stigla neka druga uputstva...

 

Mesecima pre pada Demokratske stranke na izborima, prilikom pisanja diplomatskih telegrama službenici američke ambasade u Beogradu prestali su da budu naklonjeni Tadiću. U diplomatskim krugovima se zna da depeše iz Beograda nisu dobro valorizovane u Stejt Departmentu. No američki ambasador u Sarajevu dostavljao je validnije informacije o stvarnom stanju u Srbiji nego Vorlikova. Ambasador Patrik Mun, kao i njegov prethodnik Daglas Mekhejni radili su dobre analize o Srbiji i odnosu političkih snaga u Srbiji. Odgovor na to je da je Vorlikova isključivo ekspert za ekonomska pitanja.

I odlazeći Tadićev ministar Vuk Jeremić, u poslednje vreme zaoštrava disciplinu u MSP, i sve više iskazuje i otvorenu mržnju prema mnogim srpskim diplomatama. U poslednje vreme atmosfera u MSP Srbije je dominantno depresivna, teška, hodnici zgrade zastrašujuće prazni, sve deluje nekako fantomski.

Zaposleni kada prolaze jedan pored drugog samo klimnu glavom i to je sve. Očigledno da je sindikat diplomata nemoćan, da njihove aktivnosti nisu postigle neki vidniji rezultat uprkos nastojanjima rukovodstva sindikata da poboljša i zaštiti diplomate od samovolje Vuka Jeremića. Inače on je pre tri nedelje naredio obezbeđenju da se evidentira svaki dolazak i odlazak zaposlenih.

I pored nemoći sindikata, Jeremić je obuzet paranojom zbog pisanja Tabloida pa je angažovao službu bezbednosti da otkrije informatore. Tužno je i smešno, ali radnici bezbednosne službe na širokom frontom deluju unutar MSP, te prisluškuju rukovodstvo Sindikata diplomata. Takođe, jedna grupa diplomata, zbog obespravljenosti, zbog  mekoće sindikata i voluntarizma Jeremića, napravili je grupu od deset osoba u MSP pod nazivom "Otpor diplomata".

 Da je ovo ranije napravljeno imalo bi većeg efekta, ali... Diplomate ove grupe su odlučile da naprave dostojan ispraćaj Vuku Jeremiću. "Dan kada on bude napuštao zgradu MSP ispratićemo ga trulim paradajzom i smrdljivim jajima", govore svi uglas...

 "Otpor diplomata" takođe nagoveštava da će izabrati mesto i vreme, a kažu, dovešće i strane novinare i dopisnike, da svi čuju šta oni misle o Vuku Jeremiću, "Predsedniku svetske vlade", kako on sebe naziva, i da svi vide kakav je ispraćaj zaslužio. Inače "Otpor diplomata" šalje (i slaće) pres klipinge vezano za Jeremića na adrese 123 misije pri UN.

Zanimljivo je da odlazeći Jeremić, koji stupa 1. septembra ove godine na mesto predsedavajućeg Generalne skupštine UN, traži da mu vlada Srbije obezbedi četiri miliona evra za putovanja širom sveta u njegovom nastupajućem mandatu! No, ne zna se samo na kojoj osnovi on to potražuje.  Inače on kada stupi na dužnost u UN dobijaće redovnu platu, stan, fond za putovanja i automobil sa vozačem... 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane