Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Šabac

Šabac

 

Stare metode nove koalicija za pljačku-kupovine, prebezi, korupcija...

 

Konj koji se oteo

 

Slika šabačke čaršije u postizbornim vremenima nije ništa manje sumorna nego pre njih. Jedina zabava lokalnih političara je strategija podele odborničkih mandata i lukratuivnih poslova. A Sava teče, sve mutnija...

 

A. Nađ

 

Kada je 2008. godine Demokratska stranka izgubila izbore (većinu) u Šapcu i nije mogla da formira vlast, odmah se odlučila na rezervni korak: poništavaju se i nameštaju izbori na četiri biračka mesta, da bi se namakao cenzus strankama G17+ i SPO, koje nisu prešle cenzus.

Pored toga hitno se "kupuju" dva odbornika opozicije, iz Nove Srbije. Prvi čovek NS u Šapcu, dugogodišnji saradnik DS-a Božidar Katić postaje član gradskog veća i dobija posao spikera na lokalnoj televiziji, neki članovi NS-a dobijaju posao, a mladi student Slaviša Kostadinović (ranije ubačen u NS kao "trojanski konj"), mesto zamenika direktora u javnom preduzeću "Stan" i odrešene ruke za manipulacije.

Da bi mladi srednjoškolac mogao da radi prljave poslove za gradonačelnika, sklanjaju dotadašnjeg uspešnog direktora iz preduzeća, a kao figuru koja će sve to pokrivati dovode za direktora bivšeg člana IO Opštine (SPS kadar) Draganu Panić.

Ona, uz otpremninu, napušta jednu od najuspešnijih firmi u Šapcu - Zorka farmu i dovodi još dvoje svojih ljudi u javno preduzeće. Tako gradonačelnik, Miloš Milošević, pravi mogućnost da sa novim rukovodstvom u javnom preduzeću, krade velike iznose iz gradskog budžeta. JP "Stan" kreće da (tobož) popravlja i kreči gradske fasade, u početku javnih zgrada, ustanova kulture, a kasnije privatnih kuća i 'zgrada, novcem građana.

Mladi student je nosilac tih poslova sa nameštenim ponudama, preko suvlasničke firme za građevinske radove - Radić 007 iz Prnjavora, a uz pomoć nekih šabačkih firmi. Ponude se višestruko naduvavaju, ispostavljaju se fiktivni računi za izvedene ili izmišljene radove koje u preduzeću pravi vešt manipulant Voja Švabin građ. tehničar, potpisuje direktor, a gradonačelnik plaća!

Novoj Srbiji je trebalo vreme da reaguje na kupovinu odbornika, pa se posle nekog vremena Boža Katić, tobož, odriče Gradskog veća (od gradonačelnika za servilnost dobija drugi posao) i ponovo ostaje rezervni igrač, a ostali "izdajnici" formiraju novu političku opcijuabački pokret i ostaju u vlasti. Katić i Kostadinović se brzo doškolavaju na privatnim fakultetima, putujući autom preduzeća u radno vreme na ispite i konsultacije.

Vrhunac krađe je kada gradonačelnik, Miloš Milošević odlučuje da se stambena zgrada u kojoj on živi, rekonstruiše novcem građana.

 "Stan" vodi posao i naplaćuje višemilionske račune, a kada je neko na urađenoj fasadi zgrade napisao grafit, ponovo je urađen deo fasade uz nov pozamašan račun. Dobar deo tih para se slio na račun Slaviše Kostadinovića i Miloša Miloševića. Račune niko ne kontroliše, direktorka ima svoj procenat, a glavni inženjer u preduzeću, Tomislav Matić, sve to prećutno odobrava i po potrebi potpisuje.

 Kupljeni odbornik Nove Srbije je i Beba Vlahović, tada direktorka u Agro banci, poznata kao manipulant i alkoholičar. Pored toga što sve novčane transakcije i računi ovog preduzeća idu preko "njene" banke i ona ima fiktivnu građevinsku firmu "Binor" registrovanu na sina (koji je po struci defektolog).

Većina građevinskih radova na objektima obrazovanja u 2011. godine dati su ovoj firmi (ostale su eliminisane u postupku javne nabavke). Poslovi nisu završeni ni u 2012. još uvek se razvlače, ali se redovno plaćaju.

Prilikom zatvaranje Aik banke oko 20 miliona dinara ovog javnog preduzeća je ostalo na računima banke! Na novim izborima 2012. godine, "trojanski konj" Slaviša Kostadinović je bio na listi SPS(!), dobio je mesto odbornika, alije potom pretrčao u odborničku grupu DS. (SPS u Šapcu nije u vlasti). Bivša direktorka, gospođa Panić, za svoje zasluge, dobija mesto zamenika direktora u Obrazovnom centru, a u JP "Stan" za novog direktora dolazi učeteljica(!) - URS. Sve se uspešno zatvara, osim ako se ne formira nova vlast u Šapcu i ne počnu provere poslovanja!

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane