Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zakonopravila

Zakonopravila

Kome će i čemu služiti policija, tužilaštva i sudovi u vremenima koja dolaze

 

Razvezati službe, napisati tužbe

 

 

U svim civilizovanim državama novoj vladi se daje sto dana prilike da pokaže svoje namere. Nova vlada Srbije, po svemu sudeći, pokazaće svoje prave namere znatno brže. U ovom slučaju, ona ih je već pokazala pre nego je i bila sastavljena, zahtevom za novim  zakonskim rešenjima u vezi sa statusom bezbednosnih službi. O toj i nekim srodnim temama, piše Tabloidov urednik Josip Bogić, bivši pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i stalni konsultant OEBS-a

 

Piše: Josip Bogić

 

 

 U toj novoj (staroj) Vladi nedostaje samo Demokratska stranka, ali, za nju nema zime, jer je tu, kao i u parlamentu, "zastupa" Vučićevo krilo Srpske napredne stranke. Izgleda da će akcenat buduće Vlade biti gotovo sve ono na čemu je svoju vlast bazirala DS. To se pre svega odnosi na katastrofalnu reformu pravosuđa, kao i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naročito ovo poslednje gde je u prošloj Vladi na čelu te borbe bio predsednik države kao i bivša ministarka Malović, umesto ministar policije. A od tužioca nije bilo ni traga ni glasa! U ono što je bilo skuvano u kabinetu Miodraga Rakića niko nije smeo niko da se meša. Tužioci, iako jedini koji se bave progonom izvršilaca krivičnih dela, njegove su naloge bezrezervno uzimali zdravo za gotovo.

 Kada je šef poslaničke grupe SNS-a najavio istrage u vezi korupcije i kriminala naišao je na frontalni otpor gotovo svih. Počelo je "kopanje" po prošlosti, iznošenje raznog prljavog veša kao da se predizborna kampanja sa ulica preselila u parlament. U prošlosti nas to kopanje nije nigde odvelo odvelo a najmanje u blagostanje kakvo su svi najavljivali. Pretendentima je bilo najvažnije da se dokopaju vlasti, a nakon toga su nastavili ranije utabanim stazama.

Prvi se u kritiku uključio "mlađani" Dragoljub Mićunović koji  je rekao da se nije zaboravilo šta je ko radio i ocenio da je smešno da Vučić govori o toleranciji, pogotovo kada danas optužuje opoziciju da stoji iza natpisa u nekim dnevnim novinama. On je istakao da je takav nastup u skladu sa ambicijom Vučića da rukovodi vojskom i tajnim službama, ocenjujući da tako nešto nije dobro za državu. Otkuda tolika jagma za bezbednosnim službama i vojskom?

Uprkos tome što je sada samo poslanik, bivši ministar Dragan Šutanovac je zatražio da skupštinske odbore za kontrolu službi bezbednosti, odbranu i unutrašnje poslove vodi opozicija, tvrdeći da se samo tako može obezbediti demokratska i civilna kontrola službi. "...Neprirodno je da vlast kontroliše rad službi bezbednosti i po pitanju odbrane i unutrašnjih poslova. To su dva odbora, minimum, koji moraju da vode predstavnici opozicije". Zašto je bitno ovo mesto kontrolora službi bezbednosti? Nije DS-u bila toliko važna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije koliko kontrola svih informacija i kontrola političkih protivnika. Sada kada se batina okrenula protiv tih istih tvoraca sada takvo rešenje ne valja. Zašto se sva ova gospoda nisu pobunila protiv svemoći predsednika Tadića i njegovog šefa kabineta Miodraga Rakića?

 

"Reforma", kriminalni akt sa umišljajem

Konačno je Mlađan Dinkić javno saopštio da je Boris Tadić dogovorio prodaju NIS-a!  Ali, ako je sve to znao još 2007. godine, što to nije javno rekao tada a ne sada posle pet godina!  Dinkić ide dalje, pa se obrušio na guvernera Narodne banke Srbije, Dejana Šoškića, tvrdnjom da nije dobro radio svoj posao, i da se on zalaže za nezavisnost centralne banke. "...Da sam ja na njegovom mestu, ja bih sam dao ostavku", pametuje Dinkić. Prema njegovim rečima najveći Šoškićev propust je "nedopustiva aljkavost u kontroli banaka i politička poslušnost". Guverner NBS je, bez obzira na saznanja o dubiozama u Agrobanci, Privrednoj banci Beograd i Razvojnoj banci Vojvodine "zažmurio da se tokom kampanje ne bi zamerio DS-u i Borisu Tadiću". Dinkić je rekao da su te banke napravile dubioze tako što su "odobravale političke kredite određenim privatnim tajkunskim firmama". A, o tome šta je on radio ili šta nije radio, ni reči...

No, kako stvari izgledaju danas, od te borbe neće biti mnogo vajde jer su se pomenuta gospoda zaštitila imunitetom kao beli medvedi, a i da se to desi, DS bi verovatno ostao bez poslaničkog kluba. Jer ako gospođa Malović, Homen i društvo ne budu odgovarali za katastrofalnu reformu pravosuđa ništa od borbe protiv korupcije i kriminala. Ta reforma je kriminalni akt jedne organizovane kriminalne grupe i sve što su radili, radili su sa direktnim umišljajem. Šta reći o ministru odbrane? Ministru poljoprivrede? Ministru finansija i bivšem premijeru? Ova garnitura DS-a je u Srbiji umesto tajkuna napravila političku stranku koja je postala jedan kolektivni tajkun.

 

Udri na sirotinju

 

Odlazeće demokrate su nam patentirale projekat "demokratskih uterivača dugova" koji tobože i za državu uteruju stvari za hiljadu dinara. Takođe je patentirala i enormne sudske takse prikazujući to efikasnošću sistema iako pojedine firme nemaju pare ni za plate a kamo li za takse ukoliko žele nekoga da tuže. Prethodna vlada se obrušila na sitne lopove, prikazujući to efikasnom borbom protiv korupcije a milioneri  šetaju slobodno ili robijaju teške robije u kućnom zatvoru sa nanogicama umesto bukagija u zatvorima.  A  kome je, na primer, prethodni mandatara Mirko Cvetković odgovarao za svoj rad? Skupštini ili predsedniku svoje stranke, Borisu Tadiću? Konačno, kakvo je to kadrovanje bilo gde je ministar poljoprivrede bio diplomirani pravnik, ministar odbrane inženjer, a ministar za ekologiju i prostorno planiranje ortoped?!  Da li je to bila demokratija?

Demokratska stranka nema autorskih prava na evropske integracije, niti ima prava da deli lekcije o trgovini u parlamentu, jer je i ona trgovala nekada sa Branislavom Ivkovićem, a onda i sa "neprirodnom koalicijom" SPS-om, još 2008. godine. Dakle, sa strankom protiv koje se borila skoro dvadeset godina! Takođe, ne treba zaboraviti ni to da je Demokratska stranka u praksi pokazala da je najmanje demokratska i da je samo bleda kopija nekadašnjeg SK. Žalosno je da su gotovo i sve ostale stranke takođe blede kopije te partije. "Mladi" Dragoljub Mićunović je najbolji dokaz za to!

 

 

Ponovo radi sreski špijun, Aleksa Žunjić

 

Ukoliko nova vlast "ne uveže" rad policije, tužilaštva i sudova neće biti ništa od uspešne borbe, barem kada je represija u pitanju...Jer, policija, tužilaštvo i sudovi ne smeju biti više sluge partija na vlasti. Vidljiv je gorak predosećaj  da su sadašnji novi(stari) činioci Vlade suviše dugo u vlasti da bi se od njih mogle očekivati promene na bolje. Suviše dugo oni vode lep život sa raznim privilegijama. Svako onaj ko očekuje da se oni tih privilegija odreknu grdno se vara. Te privilegije su ozakonjene, a upravo su one najveći izvor korupcije u Srbiji. Kako očekivati da oni sami sebi ukinu privilegije kada se cela izborna kampanja bazirala na "osvajanju" privilegija!? 

Međutim, čini se da je represija i dalje ostaje glavno polje te borbe. Šta je sa departizacijom i nepotizmom? Zašto se ne bi članovima upravnih odbora u javnim preduzećima uvele naknada u visini prosečne plate u Srbiji! U tom slučaju, sami bi pobegli sa tih mesta! Isti predlog treba uvesti za primanja u raznim Agencijama, savetima. Kako je moguće da predsednica Vrhovnog kasacionog suda ima primanja veća od premijera i predsednika države zajedno? A videli smo efekte njenog rada.

 

Mnogo se pažnje i vremena posvećuje propalim bezbednosnim institucijama koje ničemu ne služe osim špijuniranju političkih protivnika, naravno uz opremu koja se koristi van svake kontrole.      

Zasigurno da kontrolu svih informacija kada je u pitanju bezbednost zemlje treba da ima pre svega javni tužilac koji jedini vrši progon izvršilaca krivičnih dela, da li organizovanog kriminala ili korupcije,  a ne šef kabineta. U tom grmu leži zec. Svesni svega što su radili sada napadaju gotovo isto "svoje" zakonsko rešenje verovatno plašeći se svih mogućih posledica.

 

 

                                                  

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane