Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Mafija

Mafija

 

Kako strujna mafija neometano nastavlja svoje poslove u Srbiji i ko joj u tome pomaže

 

Mafija na visokom naponu

 

Stiže jesen i hladnoća ulazi i u duše građana Srbije. Kako zagrejati hladne stanove? Hoće li biti dovoljno struje, i koliko će poskupeti. Ova pitanja traže odgovor, jer se već godinama, javno govori o neverovatnim pljačkama u Elektroprivredi Srbije (EPS). Insajderi Tabloida godinama su opisivali delovanje elektro mafije, i o tome ko je tu mafiju, iz vrhova vlasti prikrivao, uz dobar procenat. Pokazalo se da je elektro-mafiju nemoguće ukloniti jednim udarcem, a još manje obećanjima nove ministarke energetike "da će ispitati sve sporne slučajeve". Ovakve fraze mogu samo da zabave kriminalna gnezda elektroenergetskog sektora. Dokaz za to je i izbor novog direktora EPS-a, čija misteriozna biografija sa nepostojećim akademskim napredovanjem, treba da upozori svakoga u Srbiji: mafija gospodari našim životima

 

Milovan Brkić

 

Kada je gospođa Zorana Mihajlović imenovana za ministra za energetiku, upućena javnost njeno postavljenje prokomentarisala je starom izrekom - Sjašio Kurta, da uzjaši Murta.

Od najave Vlade Srbije da će se obračunati sa mafijom i korupcijom - ništa.

I na smenu dosadašnjeg direktora EPS-a Dragomira Markovića čekalo se skoro tri meseca. Da se mafija u ovom javnom preduzeću konsoliduje.

I         postavljenje vršioca dužnosti generalnog direktora EPS-a, bliskog prijatelja ministarke Zorane Mihajlović, obećava da pljačkanje može da se nastavi.

Vlada Srbije na sednici održanoj 6. septembra imenovala je Aleksandra Obradovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije". 

Novoimenovani v.d. generalnog direktora EPS-a, saopštila je Vlada Srbije, rođen je 1974. godine u Beogradu i diplomirani je ekonomista. Obradović je u Pragu završio studije ekonomije i biznisa, na privatnom univerzitetu „Anglo-amerikan koledž". Magistrirao je prvi put u Češkoj u „Ček menadžment centru". i drugi put u Americi, na Univerzitetu u Pitsburgu. Radio je u nemačkoj izdavačkoj kući „Jirg markard pablišing" u Pragu i u odeljenju francuske konsultantske firme „ATOZ Marketing Servisiz" u Pragu. Radeći u američkoj kompaniji za strateški konsalting „Artur ". Aleksandar Obradović obavljao je poslove u Nemačkoj, Italiji, Portugaliji, Švajcarskoj, Brazilu, da bi potom postao regionalni direktor te kompanije za Češku, Slovačku, Srbiju i Crnu Goru. Radio je i u Parizu, kao menadžer strategije za istočnu Evropu i centralnu Aziju u firmi za proizvodnju cementa "Lafarž", a bio je i direktor češke energetske kompanije ČEZ za Srbiju.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a doneo je rešenje o primopredaji dužnosti, koja treba da se obavi do 17. septembra.

Istraživači Tabloida proverili su da gospodin Obradović nije mogao magistrirati na "The Czeh Environment Menagement Center", jer  Češki Centar za upravljanje zaštitom životne sredine, ustvari je udruženje čeških eksperata i preduzeća za oblast industrijske ekologije, a nalazi se u ulici Jevanska broj 12. Osnovano je 1992. godine sa glavnim ciljem širenja znanja o upravljanju životnom sredinom u Češkoj industriji. CEMC misija je da doprinese smanjenju rizika po životnu sredinu koju predstavljaju industrijske i druge aktivnosti, dok u isto vreme pomaže da se poboljša efikasnost poslovanja. CEMC funkcioniše i kao izvor informacija o eko-efikasnosti i kao katalizator koji pomaže uvođenje upravljanja životnom sredinom...

Nije tačna ni tvrdnja iz biografije gospodina Obradovića, koja se nalazi na web sajtu Elektroprivrede Srbije, da je i po drugi put magistrirao, ali na Univerzitetu u Pitsburgu, u SAD-u, jer dopisnik Tabloida iz SAD-a Marko Vasić nije ni najednom fakultetu u Pitsburgu pronašao ime gospodina Obradovića  kao čoveka koji je stekao diplomu magistra.

Ime gospodina Aleksandra Obradovića često se nalazilo na stranicama češke štampe.

 

 

Privatizacija na balkanski način

 

 

Policija proverava aktivnosti budućeg šefa ČEZ Srbija Vladimira Đorđevića, podnaslov je teksta iz češkog lista Euro, od 17. maja 2010. godine. Tekst doslovno prenosimo.

''Na Beograd, vikali su još pre nekoliko meseci menadžeri kompanije ČEZ. Srbiju su smatrali jednom od ciljnih destinacija za akvizicije u inostranstvu. Ovo pored ostalog potvrđuje i izjava šefa ČEZ International Tomáša Pleskača od prošlogodišnjeg septembra kada je Srbiju spomenuo kao zemlju u koju bi rado ušla njegova kompanija.

Razlog je jedini: privatizacija domaćih energetika gde je učestvovala i češka firma se odlaže. Srpska vlada je pre nekog vremena saopštila da je zaustavila privatizaciju energetike u zemlji. Ovaj korak se tiče i tendera na dogradnju elektrane na smeđi ugalj Kolubara B i isporuke energetskog bloka elektrane Nikola Tesla B3 Obrenovac. Srpska strana je obrazložila odlaganje tendera svetskom krizom. Većina energetskih firmi navodno ne raspolaže dovoljnom količinom finansijskih sredstava.

 

Samo trgovina

 

Grupa ČEZ je prema informacijama nedeljnog lista EURO u zemlji ograničila svoje aktivnosti vezane za akvizicije i zadržala je samo onaj deo koji se bavi trgovinom električne energije. "U Srbiji imamo od 2006 godine kompaniju ČEZ Srbija koja se bavi trgovinom električne energije (ima licencu za trgovanje električnom energijom na teritoriji Srbiji) i prati domaće prilike vezane za akvizicije. Nemamo, međutim, u vlasništvu nikakve veće aktive u Srbiji. Ovu kompaniju ne zatvaramo i dalje računamo na nju. Međutim, nove akvizicije ovde baš nisu," potvrdio je portparol ČEZ-a Ladislav Kříž. Češki poludržavni gigant računa s time da krajem septembra, početkom oktobra, postavi na čelo svog srpskog predstavništva Vladimira Đorđevića. Njegov zadatak će biti, prema informacijama nedeljnog lista EURO, da pre svega pokrene trgovanje električnom energijom u srpskoj kćeri.  Izvorno je trebala da pomogne ČEZ-u i prilikom akvizicije  ovdašnje domaće energetike. "Pre svega zbog toga što ima iz prošlosti jako dobre veze u rukovodstvu tamošnje državne firme Elektroprivreda Srbije (EPS) i sa domaćim političarima," navodi izvor koji je upoznat sa situacijom.

 

Psi čuvari za milijarde

 

EPS je srpsko državno energetsko preduzeće koje pored regionalnih firmi za distribuciju i prenos ... ima pod kontrolom i pretežan deo kapaciteta za proizvodnju električne energije. Upravo Đorđević je radio od 2004. godine kao direktor EPS. Iz firme je, međutim, prošle godine manje više pobegao. Prema srpskom listu Blic je njegov odlazak iz rukovodstva EPS-a  vezan za dramatično povećanje troškova poslovanja rudnika Kolubara. Ovaj spada u imovinu EPS. Blic je napisao da je rudniku, i time i celoj državnoj firmi, u 2008. godini navodno nastala šteta u iznosu od deset do pedeset milijardi dinara (od 100  do 540 miliona EUR) zbog navodno nedozvoljenog iznajmljivanja rudarske mehanizacije, opreme i usluga od strane privatnih firmi.

U vezi s trošenjem novca pojavljuju se i druge pikanterije. "Naprimer da je Kolubara platila i iznajmljivanje službenih pasa za čuvanje rudarske mehanizacije. One iste mehanizacije koja je radila dvadeset četiri sata na dan. Puno para je otišlo i na plate nekih radnika Kolubare koji su prevozili neke svoje kolege na posao i s posla," navodi Blic. Rudnik je iznajmljivao mehanizaciju bez  tendera. U 2005 godini je platio za iznajmljenu opremu 300 miliona dinara a prošle godine je to bilo već 4,2 milijarde.

"Pored ostalog se novac iz ove organizacijske jedinice EPS (Kolubara - napomena red.) razlivao u svim pravcima, tako da su se ukupni troškovi za poslednjih pet godina povećali na neverovatne 24 milijarde dinara u 2008. godini," opisao je razvoj troškova Blic.

Navodno nesrazmernom povećanje troškova u rudniku Kolubara sada, prema srpskoj štampi, istražuje policija. Ta isto proverava kakvu ulogu je u svemu tome odigrao Đorđević. Kada će biti poznati rezultati istrage, međutim, nije za sada poznato. "O njegovim prethodnim aktivnostima imamo informacije iz štampe i nismo u stanju da ih ocenjujemo," reagovao je u ovom kontekstu ČEZ.

Međutim, vredi spomenuti i Đorđevićevog prethodnika na čelu ČEZ Srbija Aleksandra Obradovića. Taj je već svoju saradnju sa ČEZ-om u Srbiji završio. "Gospodinu Obradoviću je istekao njegov dugogodišnji ugovor krajem maja prošle godine. Ovaj ugovor su obe strane u potpunosti ispunile. Na čelu će ga sada zameniti sadašnji komercijalni direktor ČEZ-a u Srbiji Vladimir Đorđević," komentarisao je kadrovsku promenu portparol ČEZ-a Kříž. Neoficijelni razlozi su, međutim, puno zabavniji. "Obradović je oženio Brazilku tako da je pretežan deo vremena proveo umesto na poslu u Južnoj Americi, odnosno po srpskim kafanama," konstatovao je izvor iz uprave ČEZ-a.

 

Čekanje na povratak

 

Grupa ČEZ smatra Balkan, to znači i Srbiju, jednom od ključnih oblasti za dalju ekspanziju. Češka firma tamo uspešno kupuje energetske aktive već nekoliko godina. Pored ostalog ima u vlasništvu udele u energetskim firmama u Rumuniji, Bugarskoj, Albaniji i Turskoj. I zbog toga se može, maltene sigurno, konstatovati da će u momentu kada Beograd obnovi privatizaciju svog energetskog sektora ČEZ spadati među najviše zainteresovane. Pripreme za privatizaciju trebalo bi da počnu, najranije, na jesen ove godine.

Češka energetika i država bi trebale imati za Srbiju dugoročan interes te učestvovati u tranziciji domaćeg preduzeća EPS u obliku potencijalne akvizicije nekog od njegovih aktiva. Ovo predstavlja i jednu od mogućnosti kako smanjiti srpski dug prema Češkoj Republici koji iznosi približno 51 milion dolara. O takvom načinu poravnanja je već pre nekoliko godina vodio pregovore i premijer Miloš Zeman.

 

Umesto Gacka luksuzne vile

 

Obradović je, međutim, interesantan i zbog drugog razloga. Prema informacijama nedeljnog lista EURO on je bio među onim koji su bili odgovorni za pozitivan tok "projekta Gacko" u vrednosti nekoliko milijardi. Za to je trebao iskoristiti svoje dobre veze s uticajnim političarima koji su imali u projektu zadnju reč. Međutim, nije bio baš posebno uspešan.

ČEZ je u bosanskosrpskom Gacku planirao rekordnu investiciju u iznosu od 1,4 milijarde evra (približno 38 milijardi kruna) - pre svega u izgradnju nove termoelektrane i proširenje rudnika mrkog uglja. Sve preko firme RiTE Gacko koja je trebala biti zajedničko preduzeće ČEZ-a i bosanskosrpske državne energetske firme NERS. ČEZ je, međutim, prošle godine u januaru saopštio da će svoj udeo u planiranoj energetskoj firmi prodati svom partneru. U ovom kontekstu je optužio i Vladu Republike srpske u Bosni i Hercegovini da krši postojeći ugovor. O daljoj sudbini projekta sada odlučuju arbitri međunarodne privredne komore u Beču. ČEZ u arbitraži zastupa globalna advokatska kuća Weil, Gotshal & Manges. Međutim, vratimo se Obradoviću. Taj je imao jako dobre kontakte na predsednika Vlade Republike srpske Milorada Dodika. To znači čoveka, koji je imao na osnovu svoje političke funkcije uticaj na pozitivan ishod projekta Gacko. Nije to pikantan sticaj okolnosti da je nekadašnji šef ČEZ-a Srbija Obradović kupio vilu u prestižnom delu Beograda Dedinje odmah pored Dodika? Premijer nije uspeo da objasni gde je za kupovinu vile pribavio novac. Prvo je portparol banke saopštio da je Dodik nekretninu platio preko agencije za nekretnine - u gotovini približno 800 hiljada EUR. Kasnije je, međutim, banka saopštila da je bosanskosrpski političar finansirao kupovinu putem hipoteke. Prema saznanjima srpskih novinara, međutim, već jedna rata nekoliko puta prekoračuje Dodikova oficijelna primanja - zapisao je u listu EURO od 17. maja 2010 godine novinar Vadim FojtÍk.

 

Kriminal u EPS-u je zastrašujući, i u poslednjih deset godina budžet Srbije i kasa ovog javnog preduzeća olakšana je za milijarde dolara. Uglavnom su je opljačkali mafijaši pod zaštitom vrhova Demokratske stranke. Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović izjavila je da je zatražila istragu kako je "Elektroprivreda Srbije" uvozila struju i obavljala remonte, kao i poslovanje "Srbijagasa".

"Tražili smo od policije da ispita kako je "Elektroprivreda Srbije" uvozila struju i obavljala remonte", kaže Mihajlovićeva. "Kod 'Srbijagasa', nastavila je ona, tražimo da se ispita poslovanje sa prevelikim brojem dobavljača i posredničkim firmama. Moramo da znamo gde je otišao novac".

U intervjuu naslovljenom sa "Tražiću istragu u Srbijagasu", Zorana Mihajlović je rekla da je mislila da problemi postoje samo u energetici, ali su ozbiljni i u zaštiti životne sredine gde se, kako je rekla, malo uradilo, a dosta novca je potrošeno.

Fond za zaštitu životne sredine je godišnje raspolagao sa najmanje 3,5 do 4,5 milijardi dinara, podsetila je da postoji tri godine, da to nije mali novac, ali da ona ne vidi "otvorene reciklažne centre ili preradu otpada, koji postoje u zemljama pored nas".

"Pored toga, nastavila je ona, zašto je na projektu 'Očistimo Srbiju' angažovano 20 ljudi koji nisu zaposleni u ministarstvu, a imamo ministarstvo koje broji 200 ljudi i moglo je da radi taj posao".

Mihajlovićeva je objasnila da je, u vezi sa poslovanjem Fonda za zaštitu životne sredine, pozvala budžetsku inspekciju da pregleda svu dokumentaciju i da koji koji su za to odgovorni moraju da odgovaraju.

Na pitanje gde očekuje prve konkretne rezultate rada ministarstva, Mihajlovićeva kaže da je "dogovor sa nemačkim RWE o gradnji TENT-A B3 konkretan rezultat".

"Do kraja godine stvorićemo administrativne uslove da za gradnju male elektrane budu potrebne samo tri, četiri dozvole umesto dosadašnji 27. Investitor će u ministarstvu moći da dobije sve dozvole", kazala je ministarka Zorana Mihajlović.

Na čelo EPS-a gospođa ministarka je dovela čoveka sa kojim je, dok je bila savetnica Milorada Dodika, zaradila lepe pare. Da li će se njihova saradnja u ''sticanju velike zarade'' nastaviti? Da li će pljačkaši platiti na vreme reket?

 

 

 

Antrfile

 

Povodom očekivane smene rukovodstva EPS-a, i najave ministarke Zorane Mihajlović da će ''ispitati poslovanje u EPS-u, glavi urednik je zamolio inasjdere iz ovog javnog preduzeća da nas obaveste o  očekivanjima povodom najavljenih promena u njihovom preduzeću. I insajderi su zamolili glavnog urednika da i on njima pomogne! Objavljujemo dva pisma, koja odslikavaju očekivanja zaposlenih u ovom javnom preduzeću.

 

 

 

Sve je isto

 

Postovani g. Brkicu,

 

Dobro je da je imenovan novi direktor EPS Aleksandar Obradović, ali nas brine to što ste izgleda na žalost bili u pravu kada ste nam napisali da se neće menjati rukovodstvo EPS.

Brine nas naročito to sto će preteći i većina onih iz naših pisama od ove godine. Naročito nas brine to što će Zoran Manasijević, o kome smo pisali ostati - ovih dana se još više osilio da je pokušao da na kolegijumu koji on vodi, progura nezakonite stvari podrške Rudnapu i Vojinu Lazareviću.

Naime, u Kostolcu se radi remont bloka B2 snage 350MW, kao nastavak ugovora iz 2010 godine. Tabloid je već pisao da je zbog kašnjenja isporuke iz firmi koju kontrolišu Vojin Lazarević i  Aleksandar Šekerevski, došlo dio kašnjenja u sezoni i dva meseca, pa su troškovi EPS-a bili dvomesečni uzvoz struje, koji je koštao oko 20 miliona evra. Penali nisu naplaceni.

Sada isto kozorcijum kasni, zbog svojih propusta, 38 dana. Dragan Jovanović, direktor Kostolca i čovek koga je Rudnap postavio na ovaj položaj je tražio da mu se odobri da sa Konzorcijumom pod kontrolom Lazarevića i Sekrevskog sklopi aneks koji su sa njim pravili Boško Buha i Zoran Manasijević kojim bi se ozvaničilo kašnjenje od 38 dana, a time i dodatni uvoz od oko 300GWh vredan 18-19 miliona evra..Manasijevic i Buha ovaj predlog iznose na kolegijum, a članovi kolegijum nisu ranije znali šta će da se razmatra niti su videli papire. Pošto većina njih kolegijum smatra za formalnost i ne slušaju šta se priča, bivši direktora EPS-a Vladimir Djordjević, koji je obrazovan, inteligentan, brzo misli i apsolutno je nespreman da svojim saglasnostima pokriva gluposti,  brzo prelistao materijal i prokomentarisao da davanje saglasnosti nije stvar kolegijuma i, ako je Dragan Jovanović sklopio ugovor i pet aneksa do sada, ne vidi što sam ne zaključi takav aneks, kao i da nije u redu da se odobravaju kašnjenja u remontu koja kolegijum nije uzrokovao, naglasivši da je on  protiv, i tražio da se njegovo mišljenje izuzme u zapisniku. Tu su se probudili i ostali članovi kolegijuma, pa je Manasijević brže bolje skinuo tačku sa dnevnog reda. I to prvog dana mandata novog generalnog direktora Obradovića

Ovom prilikom smo pomenuli Vladimira Đorđevica koji je po našem mišljenu nezasluženo 2006-2007 bio na udaru natpisa u Vašem magazinu.

Prema našim saznanjima Djordjević je sa ministrom Naumovim 2005. i 2006. sprečio namere Miroljuba Labusa i sadašnje ministarke Zorane Mihajlović, (a sad je kao promenila mišljenje i postala patrioska snaga srbije - nije nego) koja mu je bila savetnica, da fingiranim akcijama preko Brisela pokušaju da rasparčaju i rasrodaju EPS. Đorđevic i Naumov su sprečili i interesnu grupu Đunić - Vlahović da preko Svetske banke i Evropske agencije za  rekonstrukciju raznim starudijama i analizama urade isto.

 Vojin Lazarevic i Vladimir Šekerevski su se svim silama trudila da preko crnogorske linije u DSS-u smene Đorđevića, jer  Đorđević nije želeo da radi po njihovom diktatu. Pogledajte koliko bivših direktora EPS-a radi kod Lazarevića, a sa Markovićem su se igrali lutkarskog pozorišta, i pomerali ga koncima kao što se radi sa lutkama. Đorđević je, po nama, nesrećna figura. jer su ga je Vas saradnik Z. N. smatrao za čoveka Lazarevića i tako ga i predstavljao. Blic i slične novine pod uticajem G17 i DS su ga redovno napadale, jer je bio član DSS-a. List Kurir i slični su objavljivali plaćene članke da ga blate, jer nije želeo da ispoštuje zahteve lobista.

I tako pet godina njegovog mandata...

Njemu bliski ljudi pričaju da mu se po smenjivanju sa mesta generalnog direktora, vratio osmeh na lice.

Novi direktor EPS-a  Obradović i Đordjević su dugogodišnji poznanici, i jedno vreme su radili zajedno u češkoj  elektroenergetskoj kompaniji CEZ Brine nas, posto Đorđević, izgleda nije lično zainteresovan da se pnovo hvata u  koštac sa problemima kao saradnik Obradovića, čak je i par puta naglasio da uživa u marginalnoj i sporednoj ulozi koju sada ima.

Ne znamo ni da li Obradovic ima nameru da ga angažuje, kao ni da li bi Đorđevic, sada nestranačka ličnost, to prihvatio, ali smo mišljenja da bi njih dvojica bili dobar tim, jer su preko potrebni stručni i normalni ljudi, da pokušaju da  konsoliduju firmu iz bankrota u kome ga je prethodna vlast ostavila.

Pokušali smo da preko ljidi bliski Đorđeviću nešto saznamo ,ali je on kao i uvek nepoverljiv i uzdržan.

 

 

Prenesite...

 

Poštovani g, Brkicu,

 

 Do sada smo mi Vama pomagali, a sada Vas molimo da Vi nama pomognete.

Naime, u našim tekstovima nismo pominjali pomoćnika generalnog direktora EPS za tehničke poslove Zorana Manasijevića, i to zbog toga što je on jedan beznačajan lik koji se nije ništa pitao, pa nam se činio kao efemerni lik, u destruktivnom poslovodstvu EPS-a, već da je samo lopov.

Razlog sto Vam se obraćamo je da svojim uticajem izdejstvujete da se imenovani ne provuče, i da se smeni sa celom ekipom kada se imenuje novi generalni direktor EPS-a. Ne ulazimo u detalje njegovog tehničkog znanja, ali je Tabloid o njegovim biserima stručnosti i poštenja već pisao 2006, kada ste imali serijal članaka o EPS-u. To je toliko bilo očigledno da je i ruski doktor Z. N. koji Vam je tada dostavljao podatke, video kolika je neznalica.

On je u EPS došao kao kadar SPO-a, i to preko Vlade Skadrića (tehnički direktor Sajma pa direktor JP Skloništa Srbije) rođaka svoje supruge.Onda je preko svojih drugara uhvatio vezu sa DSS-om, a kasnije i sa SPS-om (Branko Ružić). Ta veza sa SPS a i ponovno vraćanje SPO ga je 2009. ostavilo na tom položaju.

- pre nekoliko godina je navodno na kredit kupio stan 187 m2 ispod Narodne biblioteke (mislimo da se zove Rudnička ulica) i pri tome NIJE prodao svoj

stan u kome je do tada stanovao;

- posto je poznat po tome da voli automobile, u jednom trenutku je imao njih pet i to Leksus putnicko vozilo i Leksus Dzip svaki preko 3000ccm, jedan Krajsler (6000 ccm), jedno oktaviju 2000 ccm i još jedan mali automobil; ne znamo koliko ih je vozio ali godišnja registracija ovih  automobila nije jevtina;

- ove godine je kupio stan na Slaviji oko 80 m2, ne zna se da li je kredit ili gotovina

- nosi skupa odela i skupe satove, voli skupa vina.

Imajući u vidu i brojnu porodicu koju ima, mislimo da mu prihodi u EPS nisu dovoljni za svu navedenu imovinu i stil života. Treba preispitati i njegove odnose sa partnerima EPS-a, jer on određuje prioritete plaćanja partnerima EPS-a. EPS ima sve veće probleme sa likvidnošću, dobavljačima cele ove godine duguje između 7 i 10 milijardi dinara, zavisno od meseca.

- U službene svrhe koristi dve Škode Super B, jedna crvene boje, za gradsku upotrebu, a druga bele boje za vožnju van grada. I to mu nije dovoljno, nego je dao nalog da mu se kupi Lexus hibrid 450 vredan 65.000 evra, koji treba do u septembru da bude u EPS-u. U trenutku kada EPS dobavljačima duguje skoro 10 milijardi dinara, on kupuje nov specijalan auto, i to mu je dozvolio dosadašnji generalni direktor EPS Markovic.Ako narod nema hleb neka jede kolače!

 Umesto da nešto radi, osim da drži jednom nedeljno neki formalni sastanak, nedavno je objavio knjigu sa crkvenom tematikom, posto je imao dovoljno vremena da je napiše, a njeno štampanje je sam platio;

Nedavno je dobio i orden kojim ga je za zasluge odlikovao Patrijarh Irinej, a naravno sve materijalne donacije koje je dao Srpskoj pravoslavnoj crkvi potiču od poslovnih partnera EPS-a, koji u EPS-u rade remonte.

Gospodin Manasijević je iskreni saradnik Vojina Lazarevića, sa kojim je viđan i u kafanama po gradu.

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane