Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Đilas

Đilas

 

Sužava se krug oko kradonačelnika Beograda, dok on očekuje svoju prvu milijardu

 

Vozi Miško, ali još malo!

 

Kradonačelnik Beograda je sve nervozniji. Namerava da krajem ove godine postane milijarder. Da zaradi prvu milijardu evra. Ne treba ni podsećati da je kasu grada Beograda opustošio, da je zadužio budžet za više od pola milijarde evra...

 

Milan Glamočanin

 

 

Privatnom konzorcijumu okupljenom oko kriminalnog Bus Plus projekta, preko koga Dragan Đilas užurbano hita ka statusu milijardera, u pomoć su, po njegovom naređenju,  priskočili i kratko ošišani i nabildovani komunalni  policajci. U ovu Đilasovu pretorijansku gardu plaćenu parama iz gradskog budžeta, mahom su zapošljavani oni koji su obdareni fizičkom inteligencijom, ali su zato odani članovi Demokratske stranke koji su se preporučivali lepljenjem plakata po gradu, ali i prebijanjem i fizičkim maltretiranjem članova drugih stranaka koji su takođe lepili svoje reklamne materijale.

Ovi novi jurišni odredi DS-a poslednjih dana su pažnju javnosti na sebe skrenuli nizom ekscesa u kojima su žrtve bili građani i posetioci Beograda. Jednog starijeg sugrađanina zatečenog u prevozu bez karte komunalni policajci su izveli sa rukama na leđima vezanim lisicama, kao da se radi o najopasnijem kriminalcu.

Drugog, studenta prava, dvojica kratko ošišanih mladića u uniformama, obdareni mišićima, ali ne i inteligencijom, tukli su naočigled zgranutih i preplašenih putnika u autobusu na liniji 95. Iako je sve zabeleženo kamerama nekoliko mobilnih telefona, načelnica komunalne policije Gorjana Obrenović tvrdi da je policija bila isprovocirana "nasilničkim ponašanjem" putnika koji se obema rukama držao za rukohvat u autobusu?! Posle će brat Đilas da mu oprosti što ga je policajac tukao!

Gorjana je, inače, verni Đilasov jurišnik. Protiv nje postoji 14 krivičnih prijava (mnoge su zbog primanja mita) koje se godinama ne procesuiraju. Bila je prvo u SPO, pa u DS, pa je za vreme Koštuničine vlade prešla u DSS, a onda se vratila u DS. Bila je načelnica za inspekcijske poslove beogradske opštine Stari Grad, pre nego je Đilas doveo na čelo prestoničke komunalne policije.

I sam gradonačelnik se obrušio na pravosuđe pitanjem kako je javnim tužiocima uopšte palo na pamet da vode istragu protiv pripadnika komunalne policije. Za Đilasa nije nepogrešiv samo rimski papa, već i komunalni policajci, njegova lična telesna garda čija je uloga da terorišu građane Beograda.

  Radnici GSP-a, svesni očigledne i bezočne pljačke imovine, ovih dana započinju štrajkove čiji je cilj vraćanje "privatizovanih", bolje rečeno otetih, delova ovog preduzeća, a na prvom mestu se to odnosi na sistem naplate, takozvani Bus Plus.

U svojim naporima oni, ovog puta, nisu usamljeni. Uz njih su ne samo svi građani prestonice, već i onaj veći, pošteni deo srpske policije. U svom pismu Sindikatu vozača od 15. avgusta 2012. Sindikat radnika policije izražava spremnost da se pridruži radnicima iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.

 

Miletina babovina

 

Krug oko Đilasa se zatvara. Ali on se neće dati ni za živu glavu,  a koordinator rada svih službi bezbednosti Aleksandar Vučić traži da  kradonačelnika ne uznemiravaju u prikupljanju materijalnih dobara.

A zaposleni u ovom javnom preduzeću pišu pisma nadležnima i podsećaju na haos koji u njemu vlada.

 Doskorašnji generalni direktor GSP Beograd Mileta Radojević dobio je dvosoban stan za službene potrebe na Novom Beogradu, površine 61 kvadratni metar u ulici Džona Kenedija br. 9A, na osnovu rešenja kradonačelnika Đilasa od 28. februara ove godine i odluke Upravnog odbora GSP Beograd od 15.marta.

 Koji su razlozi i motivi naterali gradonačelnika i Upravni odbor na čelu sa predsednikom Bojanom Bovanom da dodeli stan generalnom direktoru GSP?

 Da li to što se generalni direktor GSP Mileta Radojević mučio više od godinu dana da svaki dan dolazi iz Lazarevca na posao i vraća se nazad? Treba li napominjati da je Lazarevac opština u Beogradu, a ne u Kraljevu ili Prijepolju? Da li zato što je generalni direktor morao da koristi dva službena automobila i dva vozača, koji su ga dovozili i odvozili sa posla (jedan gradske uprave - Škoda, a drugi GSP -ov Citroen ?

 Da li zato što je do pre nešto više od godinu dana Mileta Radojević bio član Veća grada Beograda, čiji je predsednik gradonačelnik Đilas? Da li zato što se Mileta Radojević već namučio odlazeći u Zrenjanin da završi fakultet sa 50 godina?  Da li zato što to niko u istoriji GSP dugoj 120 godina nije uradio, iako su neki generalni direktori bili iz mesta koja ne pripadaju teritorji Beograda?

Naravno,da to nisu razlozi, jer gradonačelnik priznaje samo dela. A dela koja će ostati iza Milete Radojević su :

- Uništen GSP Beograd sa rekordnim gubitkom i dugom najvećim od njegovog osnivanja. Prema izjavi Mlađana Dinkića, a on to dobro zna, jer ima kadar u GSP, dugovi su oko 100 miliona evra!

- Izvršena nezakonita privatizacija GSP davanjem privatnoj firmi, sa sumnjivim referencama, prodaje i kontrole voznih isprava sa zaradom koja ne postoji nigde na svetu.

Nadamo se da će gradonačelnik ubediti Miletu Radojević da ustupi svoju kuću u Lazarevcu nekom radniku GSP-a, kao i da će se smilovati da isplati prigradski prevoz svim radnicima GSP.

Za Miletom Radojevićem sa privilegijama ne zaostaju, ni ostali direktori takozvani menadžment preduzeća, koji umesto da se ozbiljno bave spasavanjem ovog posrnulog giganta uživaju u svojim enormno visokim platama za dolaženje na posao i odlaženje sa posla koriste luksuzne službene automobile (preko 20 automobila) za svoje lične - privatne potrebe, a koji su im na raspolaganju i posle radnog vremena i vikendom, mobilne telefone bez limita ili sa visokim limitom.

 

 

Porodična manufaktura u državnoj firmi

 

 

Pored  ovih  ličnih  privilegija  tu   su   i   zapošljavanja  bliskih srodnika, prijatelja, meštana i partijskih kolega. Pa tako kod Milete Radojevića Lazarevčani i partijske kolege imaju prednost, kod zamenika generalnog direktora Vlade Pavićević rodbina i prijatelji, kod direktorke za Opštu logistiku Ljiljane Ristić suprug sa šezdeset godina starosti (otišao iz BIP-a uz socijalni program), kod direktorke za finansije i investicije Gordane Petrović rođeni brat i prijateljica Jelena Jelić, bivša radnica GSP-a koja je otišla uz socijalni program pod sumnjivim okolnostima, jer nije imala deset godina radnog staža u GSP-u, pa je vraćena po ugovoru o delu nakon godinu dana, koji se skriva od zaposlenih, jer se ne zna za koje poslove je angažovana, ali se zna da je naknada poprilično visoka i traje već nekoliko godina.

Inače direktorka za Opštu logistiku Ljiljana Ristić poznata je široj javnosti iz vremena kada je generalni direktor GSP-a bio Milan Živanović, a ona pomoćnik generalnog direktora za pravne poslove u čije vreme je GSP doživeo takav sunovrat kakav se ne pamti u istoriji GSP-a. U to vreme puno radnika je dobilo otkaz zbog ukazivanja na nezakonitosti koje su njih dvoje sprovodili zbog čega je Milan Živanović završio u pritvoru više od mesec dana, ali je zbog političkog pritiska stvar zataškana. Da je GSP meka za zapošljavanje rodbine, prijatelja i partijskih kolega svedoče sledeći primeri:

Tehničkom direktoru  Pirković Branislavu rade u  GSP supruga, svastika, brat, snaha i sin.

Tehnički direktor Milan Sofronić kadrovskog referenta Ljiljanu Matić unapređuje u svog ličnog asistenta sa platom za visoku stručnu spremu iako istu ne poseduje.

Direktor za saobraćaj Mirjana Jovanović je zaposlila sina i njegove drugove, pa pošto je planirano ukidanje otpravničke službe, sina i njegove prijatelje raspoređuje na mesta saobraćajnih referenata u pogone, a otpravnike sa dugogodišnjim stažom šalje u usmeravanje kao ispomoć privatnoj firmi Bus-plus i ostavlja ih da budu tehnološki višak. Ima tu još njene familije, ali da ih ne nabrajamo, bolje reći kakvu ulogu ona ima u preduzeću.

Naime direktor za saobraćaj umesto da se bavi organizacijom saobraćaja koja je katastrofalna, prijem vozača pretvorila je u biznis, pa se samo time i bavi, da li samo za svoj račun što je malo verovatno, ili za račun još nekoga u preduzeću u šta više verujemo, obzirom da je devet godina na toj poziciji, da je čak do gradonačelnika stigla prijava vozača koji je radio na određeno vreme, koji se potpisao u kojoj je naveo da je dao 2.000 evra za radni odnos na neodređeno vreme, te da ni posle prijave za nju nije bilo bilo kakvih posledica, jer je na istoj poziciji. I dalje se bavi isključivo tim poslom. Niti je ona podnela krivičnu prijavu protiv podnosioca za lažnu optužbu, niti gradonačelnik za davanje i primanje mita.

 

 

Kradonačelnik za primer

 

 Izvršni direktor za investicije Vladimir Murganić zaposlio je svog sinovca, a svojim dvema bliskim saradnicama Ljeposavki Vidović i Mileni Subašić odredio vrlo visoke plate kao da GSP nose na nejakim plećima.

Kuriozitet je zapošljavanje partijskih kadrova između 50 i 60 godina starosti, pa je tako Janković Vukosava bivši pravobranilac opštine Grocka za vreme dok je suprug bio predsednik opštine Grocka, došla u GSP, pre 7-8 meseci sa 59 godina života na radno mesto: izvršni direktor OJ Opšta logistika. Inače živi u Umčarima, pa je svaki dan vozač GSP-a vozi i odvozi s posla, što predstavlja relaciju od oko 200 kilometara dnevno,a mesečno oko 4 hiljade kilometara ili trošak više od jedne solidne plate u GSP...

Inače, radno vreme navedena "gospoda" sama sebi određuju, pa je ono najčešće pola radnog vremena, a najviše dve trećine, odnosno dolaze i odlaze kad hoće.

Ovo je samo deo privilegija koje uživa takozvani menadžment GSP-a za pogubne odluke koje donose, a što proizvodi katastrofalno stanje u GSP, pa se pitamo ko ovim Ijudima daje ovolika prava i koliko ćemo još čekati na štedljivo rukovodstvo, a ne rasipničko. Ugledali se na kradonačelnika Đilasa.

 

A. 1

 

S verom u Boga

 

 Na sednici Vlade Srbije za direktora Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama postavljen je dosadašnji direktor GSP-a Mileta Radojević. Nakon što je ukinula ministarstvo vera i umesto njega osnovala kancelariju, nova vlast je još jednim potezom pokazala koliko joj je pitanje verskih zajednica u Srbiji važno. Iako je danima najavljivano da će na mesto šefa Kancelarije za verske zajednice doći ličnost od velikog ugleda, znanja i integriteta, postavljen je Đilasov saradnik, dosadašnji direktor beogradskog GSP.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane