Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Korupcija

Korupcija

 

Zapošljavanje uz pomoć nameštenih konkursa u Agenciji za borbu protiv korupcije

 

Preko veze dok ih ne povežu

 

U agenciji koja je finansirana novcem svih građana Srbije i koja bi trebalo da se bori protiv korupcije, već godinama rade protivno zakonima. Slikovito o tome govori i način zapošljavanje u ovoj instituciji. Pošto je utvrđeno da su u prethodnom periodu nameštani konkursi za prijem novih radnika, sada se učesnicima onemogućava da koriste pravne lekove, upravo da bi se prikrile nepravilnosti. A, "nepravilnosti" u ovom slučaju znače kriminal.

 

 

I. Milanović

 

Nova direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić izabrala je 27. marta 2013. Vladana Joksimovića za svog zamenika. Javnost je o ovome saznala iz takozvanih sredstava javnog obaveštavanja, ali ono što je ne samo neuobičajeno, već i protivzakonito je to da su na ovaj način o ishodu konkursa bili obavešteni i ostali učesnici. Zbog ovakvog postupka njima je faktički uskraćena zakonom zagarantovana mogućnost da u žalbenom i eventualnom sudskom postupku provere ispravnost donete odluke.

  Ovo, međutim, nije prvi put da je Agencija za borbu protiv korupcije prekršila zakon prilikom biranja novih članova.

  Odbor Agencije, čiji je aktuelni predsednik prof. dr. Zoran Stojiljković (politikolog i sindikalni funkcioner) još je na svojoj sednici od 17. marta 2013. godine rešio kako su u prethodnom periodu postojale nepravilnosti u radu komisije koja je rešavala žalbe ulagane upravo na odluke po konkursima za prijem novih saradnika. Iza ove lapidarne konstatacije ("nepravilnosti") krije se u suštini nešto što se stručnim jezikom zove - kriminal.

  Utvrđeno je na toj sednici da je Žalbena komisija, prema dokumentaciji na dva zapisnički zavedena zasedanja, donela 12 odluka, ali je isto tako utvrđeno da je kompletna dokumentacija - falsifikovana! Takođe je utvrđeno da je stručna služba Agencije po nalogu tadašnje direktorke Zorane Marković sastavljala zapisnike sa nepostojećih sednica Žalbene komisije koje je zatim potpisivao predsednik komisije Čedomir Čupić.

Dakle, deset dana pre nego što je Tatjana Babić donela odluku koga da postavi za svog zamenika, a da istovremeno ne ispoštuje zakonom propisanu proceduru, najviši organ Agencije je utvrdio kako su i u prošlosti nameštani konkursi za prijem novih radnika. Verovatno da bi izbegla nova falsifikovanja odluka Žalbene komisije direktorka je odlučila da ovog puta učesnicima konkursa ni ne da mogućnost da žalbu uopšte i ulože. Što je sigurno, sigurno je.

  Jedan od učesnika ovog nameštenog konkursa, koji iz razumljivih razloga želi da ostane anoniman, tvrdi kako apsolutnu prednost pri zapošljavanju u Agenciji za borbu protiv korupcije imaju predstavnici takozvanih "belih listića", odnosno osobe koje uopšte ni ne pokazuju bilo kakvu političku, a još manje nacionalnu opredeljenost. Tako je i sam Vladan Joksimović na važnu funkciju zamenika direktora Agencije izabran sa mesta člana Upravnog odbora i pravnog savetnika nevladine organizacije Beogradski centar za ljudska prava.

  Predstavnici NVO sektora i raznorazni "eksperti" za ljudska prava oduvek su imali prednost pri zapošljavanju u Agenciji, na uštrb pravih eksperata za borbu protiv korupcije. Zato se i ovoga puta pribeglo nezakonitostima koje bi trebalo da budu sakrivene tako što će ostali učesnici konkursa o ishodu biti obavešteni preko štampe, Tvitera, Fejsbuka ili neke treće društvene mreže.

Sve ovo deluje još ozbiljnije, naročito imajući u vidu činjenicu da je za sprovođenje javnog konkursa za izbor zamenika direktora Agencije bila zadužena Konkursna komisija Odbora Agencije u čijem sastavu su bili profesori Pravnog fakulteta u Beogradu: prof. dr Branko Lubarda (nedavno reizabran kao član Odbora Agencije na predlog Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja i Saše Jankovića, zaštitnika građana) i prof.dr Radmila Vasić (izabrana 2009. godine upravo na predlog Borisa Tadića, umesto Sonje Liht). 

Predsednik Konkursne komisije za sprovođenje javnog konkursa za popunjavanje položaja i izvršilačkih radnih mesta u Stručnoj službi Agencije za borbu protiv korupcije je Marijana Obradović, pomoćnik direktora Agencije u sektoru za poslove prevencije, koja je upravo na položaj pomoćnika direktora Agencije izabrana  iz NVO sektora - prethodno je radila kao pravni savetnik u Helsinškom odboru za ljudska prava Sonje Biserko.

Znači, Marijana Obradović je predsednik Konkursne komisije u Stručnoj službi Agencije, koja je sprovela i izborni postupak javnog konkursa iz juna meseca 2010. godine, a koji se pominje u potonjem zaključku Odbora Agencije. Očigledno da je ona zaštićena kao beli medved, jer se o njenoj odgovornosti za nezakoniti rad u prethodnom periodu uopšte ni ne raspravlja.

Čak je i nova direktorka agencije, Tatjana Babić, na ovu funkciju očigledno dovedena ponajviše zahvaljujući svom neiskustvu, budući da do tog postavljenja ona nikada ranije nije bila na čelu neke državne ustanove!

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane