Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kriminal

Kriminal

 

Kako je sistematski pljačkan međunarodni Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu

 

Surčinci plaćaju preko studentske zadruge

 

Lažnim uplatama u korist omladinskih zadruga, direktor Aerodroma Beograd Velimir Radosavljević je samo u prošloj godini proneverio preko tri miliona evra, a za poslednjih nekoliko godina na ovaj način se u džepove Mlađana Dinkića i ostalih funkcionera njegove stranke slilo više desetina miliona evra. Aktuelna republička vlast je sa ovim upoznata, ali umesto da hapsi počinioce koalicioni partner, Srpska napredna stranka, traži da se poveća njen udeo u podeli plena.

 

Milan Glamočanin

 

  Akcionarsko društvo Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu jedno je od najvećih preduzeća koja još posluju u prestonici Srbije. Prošle godine je ostvarilo poslovni prihod od 6 milijardi i 374,602 miliona dinara, odnosno neto dobitak od 727.657.000 dinara. U 2011. je, međutim, sa manjim prihodom (5.988.322.000 dinara) ostvarena dvostruko viša dobit, naime 1.580.293.000 dinara. Kao što će se videti, za ovaj pad dobiti nije bez uticaja činjenica da je 2012. za razliku od 2011. bila izborna godina.

  Većinski vlasnik ovog akcionarskog društva sa 83 odsto učešća je Republika Srbija, dok ostatak pripada manjinskim akcionarima.

  Beogradski aerodrome Nikola Tesla je u 2012. godini ostvario fizički obim saobraćaja u skladu sa očekivanjima, ali i sa povećanjem broja putnika za osam odsto u odnosu na prethodnu godinu, što je daleko najveći rast u odnosu na sve konkurentske aerodrome u regionu. Ovu vest su početkom aprila 2013. preneli domaći mediji dodajući i statistiku: ukupno je usluženo 3.363.919 putnika, a obavljeno je 44.990 avio-operacija, što je neznatno više nego u prethodnoj godini, a u saobraćaju su učestvovale 33 avio-kompanije, od čega 27 u redovnom, a šest avio-prevoznika u čarter saobraćaju. S obzirom na ove podatke, jasno je da do pada prihoda nije došlo zbog pada obima posla.

  Ni povećanje broja zaposlenih, što automatski povlači i povećanje rashoda, nije razlog za smanjenje poslovne uspešnosti, budući da je u 2011. na Aerodromu radio 421 radnik, a 2012. njih 453. Razlika je isuviše mala da bi opravdala pad prihoda za preko sedam miliona evra.

U pitanju je, kao što će da se vidi, krađa do sada nezabeleženih razmera čak i za zemlju kao što je Srbija u kojoj je otimanje para od strane vlastodržaca postalo deo političke kulture.

  Surčinski aerodrom je već godinama pod direktnom kontrolom G17 Plus, odnosno današnjeg URS-a, preciznije rečeno samog Mlađana Dinkića koji je po tvrdnjama upoznatih sa ovom problematikom radije spreman da se odrekne učešća u vladi, nego da Nikolu Teslu prepusti nekom drugom.

Ako treba, da bi zadržao Aerodrom u svojim rukama, Dinkić je spreman i da obara vladu. Upravo iz ovog razloga su funkcioneri ovog privrednog društva postali toliko sigurni u sebe i svoje pozicije, da su bahato ostavili pismeni trag svog lopovluka.

  Od novembra 2008. Aerodromom upravlja Velimir Radosavljević, prvih godinu dana kao v.d. direktora posle ostavke Bojana Krišta zbog afere oko milionskih bonusa, a od decembra 2009. kao generalni direktor. Radosavljevića je za ovu funkciju predložio lično Mlađan Dinkić u čiji feud je koalicionim sporazumom spadao i Aerodrom Nikola Tesla.

  Pored Radosavljevića članovi borda direktora su još i Dejan Milovanović i Violeta Jovanović, ali se ovo dvoje potonjih u poslovnom smislu jedva nešto i pitaju, jer sve odluke mora da aminuje generalni direktor, koji je alfa i omega surčinskog giganta.

  Uz finansijski izveštaj za 2012. godinu, dana 16. februara 2013. godine sastavljen je i predat dokument naslovljen sa "Napomene uz finansijski izveštaj za 2012. godinu", koji su potpisali Zorka Latinović, kao lice odgovorno za sastavljanje finansijskih izveštaja, i generalni direktor Velimir Radosavljević.

  Na strani 16. pomenutog dokumenta, u tabeli 8, pod nazivom "Troškovi zarada, naknada zarada i ostala lična primanja - AOP 210", nalazi se stavka "Troškovi za naknade za omladinske zadruge (bruto primanja privremeno zaposlenih)" u visini od 272.838.000 dinara. Nešto dalje, u tabeli broj 10,  naslovljenom sa "Ostali poslovni rashodi - AOP 212". nalaze se još i sledeće stavke: "Troškovi usluga OZB pri Del. saobraćaj i ost. transp. i PTT usl." od 368.925.000 dinara, "Usluge fizičkog i tehničkog obezbeđenja od strane OZB-a" u visini od 378.752.000 dinara, za "Troškove usluge OZB-a pri Del. tehnike" plaćeno je 124.424.000 dinara, a stavka "Troškovi usluge OZB-a za ostale delatnosti" koštala je 120.255.000 dinara.

  Skraćenica OZB označava Omladinsku zadrugu Beograd. Upućeni visoki funkcioner Aerodroma, koji je redakciji Tabloida dostavio citiranu dokumentaciju, tvrdi da su skoro sve uplate vršene u korist omladinske zadruge registrovane na adresi Palmira Toljatija 5/4 na Novom Beogradu.

  Na pomenutoj adresi se po podacima iz Agencije za privredne registre nalazi sedište kako Omladinske zadruge Beograd (matični broj 07050950), tako isto i Agencije za zapošljavanje Pobednik O.Z.B. doo (matični broj 20150122) koja je u većinskom vlasništvu pomenute zadruge. U 2012. godini Pobednik je prijavio ukupni poslovni prihod od 53.465.000 dinara, a Omladinska zadruga još 16.358.000 dinara, odnosno zajedno su naplatili nešto manje od 70 miliona dinara. Istovremeno je Aerodrom Beograd  naveo kako je za usluge Omladinskoj zadruzi Beograd platio ukupno 1.265.194.000 dinara?!

  Po jednom drugom izveštaju funkcionera Aerodroma, uplate su delimično vršene i u korist O.Z.B  Komerc doo (matični broj 07928378) sa sedištem u Lominoj ulici 5/9 u Beogradu. Čak i da je ovo tačno, s obzirom da je O.Z.B. za 2012. prijavio ukupni prihod od prodaje proizvoda i usluga na domaćem tržištu u visini od  925.736.000 dinara, još uvek nedostaje trag za oko tri miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

  Ono što celu priču čini još zanimljivijom jeste činjenica da je u APR-u kao jedini vlasnik O.Z.B. Komerca navedena Omladinska zadruga Beograd, čiji direktor Tomislav Sekulić u Pobedniku ima 3,44 odsto vlasništva, isto koliko poseduje i Miladin Milković, direktor O.Z.B. Komerca.

  Ovako dobro povezana grupa Aerodromu Beograd služi da opere novac koji je godinama uplaćivan na privatne račune funkcionera G17 Plus, odnosno URS-a, a na prvom mestu na račune Mlađana Dinkića. Kada bi neko od nadležnih proverio finansijske izveštaje Aerodroma iz poslednjih nekoliko godina i kada bi iste uporedio sa finansijskim izveštajima Omladinske zadruge Beograd, O.Z.B. Komerca doo i Pobednika doo našao bi da je samo na ovaj način pronevereno više desetina miliona evra. Međutim, tako nešto ne treba očekivati od sadašnje vlasti, jer Srpska napredna stranka, saznavši za marifetluke Dinkića na Aerodromu, planira samo da izvrši rekonstrukciju Nadzornog odbora kako bi bolje učestvovala u podeli plena. Lopovi jedan drugome, očigledno, više ne veruju.

 

 

A 1.

 

Do vlasništva nad zadrugom za 20 evra

 

 

  Vlasnici Omladinske zadruge Beograd su: Bojan Lapčević, Saša Gajić, Ana Petrović, Milorad Šolević, Danijela Opsenica, Marina Draganjac, Zorana Pavlović, Vladimir Zrnić, Srđan Draganjac i Vesna Rakonjac. Svi oni su kao novčani iznos uplatili po 20 evra osnivačkog uloga. Direktor zadruge je Tomislav Sekulić.

  Vlasnici Agencije za zapošljavanje Pobednik doo su: Vesna Rakonjac, Igor Jovanović, Milanka Samurović, Tomislav Sekulić, Branislav Komadina, Slavica Zec, Nada Filipović, Milomir Cvetanović, Božana Tošić, Nebojša Mičić, Živko Đaković, Slobodan Vojnović, Aleksandar Kontić, Miladin Milković i Omladinska zadruga Beograd koja ima 51,72 odsto učešća. Direktor je Nada Filipović.

  Jedini vlasnik O.Z.B. Komerc doo je Omladinska zadruga Beograd, a direktor je Miladin Milković.

  Članovi borda direktora Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu su Velimir Radosavljević, Dejan Milovanović i Violeta Jovanović. Članovi Nadzornog odbora su: Borisav Kovačević, Snežana Paunović (predsednik), Dragoslav Stanković, Iva Đinđić-Ćosić, Danijel Kozličić, Nebojša Andrić i Mile Novačkić.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane