Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Plja~ka

Pljačka

 

Crna rupa beskonačnog bankrota: kako su se zaduživale privatne televizije u Srbiji

 

Kome su oni došli, loše su prošli

 

Happy TV je pred bankrotom, a TV Avala još nije zvanično u stečaju samo zato što to još nije tražio ni jedan poverilac. Jedna od retkih medijskih kuća koja u Srbiji posluje sa dobitkom je Fox Televizija doo, vlasnik Prve srpske televizije.

 

Miodrag K. Skulić

 

Happy TV doo, Beograd, u svom poslovanju gomila gubitke iz godine u godinu. Na kraju 2012. kumulirani gubici dostigli su 1,67 milijarde dinara, a broj zaposlenih 135.

Vlasnici ovog društva  su: 62,76 odsto Ideogram doo, Beograd i 37,24 odsto Kanal-1 doo, Beograd sa ukupnim ulogom od 7,1 miliona dinara. Vlasnik Ideogram-a je Petar Ratković sa osnivačkim kapitalom od 22 hiljade dinara, društvo ima dva zaposlena i iskazani gubitak u poslovanju od  26,8 miliona dinara. Vlasnik Kanala-1 je Ideogram sa 50,9 miliona dinara i bez zaposlenih, a ne iskazuje ni poslovne prihode. Zakonski zastupnik je Aleksandra Krstić.

U 2012. broj zaposlenih se povećao  za 21.  Na samo 415 miliona dinara prihoda u 2012. iskazan je gubitak od 189 miliona dinara, dok je u godini pre na prihodu od 291 milion dinara iskazan gubitak u iznosu od 114 miliona dinara. Gubici u poslovanju 2010. i 2011. bili su: 409 i 318 miliona. Tako je ovo privredno društvo izgubilo celokupan osnovački kapital i pored toga napravilo gubitak veći od kapitala za milijardu i 170 miliona dinara.

Celokupna poslovna imovina zajedno potraživanja koja ima na kraju 2012. iznosila su milijardu i 312 miliona dinara, a ukupne obaveze su dve milijarde i 482 miliona dinara. Sa 21,8 miliona evra duga Happy TV ima finansijskih problema, ali ih prevazilazi avansima i pozajmicama povezanih pravnih lica proizvođača cigareta, vinjaka, jestivog ulja, šporeta i pekarske industrije.

  TV AVALA doo, Beograd, iako ne emituje program, nema još pokrenut stečajni postupak. Na kraju 2012. kumulirani gubici dostigli su 3,3 milijarde dinara. I pored takvog poslovanja privredni sud nije još pokrenuo stečajni postupak, jer se niko od poverilaca verovatno još nije obratio sudu, a odmah zatim sud će proglasiti bankrot.

Vlasnici ovog društva su: 45,65 odsto Danko Đunić, 4,95 odsto Željko Mitrović, 48,41 odsto Greenberg Invest GmbH, Austrija i 0,99 odsto Ekonomski institut, u pretežnom vlasništvu Danka Đunića i Aleksandra Vlahovića  sa ukupnim ulogom od  207 miliona dinara. Zakonski zastupnik društva je Dušan Pančev.

U 2012. broj zaposlenih smanjio se za 42 na 91 osobu, a danas, najverovatnije, nema nijednog zaposlenog.  Na samo 297 miliona dinara ostvarenog prihoda u 2012. iskazan je gubitak od 452 miliona dinara, dok je u 2011. na 363 miliona prihoda iskazan gubitak od 408 miliona. Tako je ovo društvo izgubilo celokupan osnivački kapital od 207 miliona dinara, i napravilo gubitak iznad kapitala od tri milijarde i 52 miliona.

TV Avala ima blokiran tekući račun duže od godinu dana, a blokada je dostigla iznos od 212 miliona dinara.

Celokupna poslovna imovina, sa potraživanjima koja ima, na kraju 2012. iznosila su 235 miliona dinara, a ukupne obaveze 3,3 milijarde dinara. Sa 30 miliona evra duga TV Avala odlazi sigurno u bankrot.

Kad se pokrene stečajni postupak i imenuje stečajni upravnik, ako on ne sačini dubinsku analizu kako se Avala i kod koga zadužila 30 miliona evra i kako je to sve proćerdano, onda nam ne trebaju ni Zakon o stečaju, ni stečajni upravnici, ni sudije, ni kriminalistički inspektori, već treba da se proglasi procvat „bećarske ekonomije".

Fox televizija doo, Beograd jedna je od retkih medijskih kuća za proizvodnju i emitovanje tv programa (vlasnik Prve srpske televizije) koja je u 2012. pozitivno poslovala, mada je u prethodnim godinama iskazivala znatne gubitke. Vlasnici ovog društva sa ograničenom odgovornošću su: 51 odsto Nova Broadcasting doo, Beograd i 49 odsto Warraner Limited, Kipar sa ulogom od  157 miliona dinara. Ulagači su uplaćivali osnivački kapital 2006 i 2007. Direktor je Pavel Stančev, francuski državljanin, a njegov supotpisnik Nikolaos Angelopoulos, grčki državljanin.

Iza obe pomenute firme je grčki milijarder Minos Kiriaku, vlasnik Antena Grupe iz Grčke.

Fox je izgubio ceo osnivački kapital,  i u pogledu likvidnosti ne stoji najbolje, jer ima poslovnu imovinu od 2,7 milijardi dinara, a obaveze od 4,4 milijarde dinara. Gubici u poslovanju bili su 14,5 miliona dinara u 2011, 359 miliona dinara u 2010. i 691 milion dinara u 2009.

U 2012. Fox je ostvario 3,2 milijarde prihoda i sa 224 zaposlena imao dobitak od 314 miliona dinara, ili 2,76 miliona evra. Dugovi su iznad imovine za 14,8 miliona evra i firma ima obaveze veće od jednoipogodišnjih prihoda.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane