Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Aleksinac

 

Aleksinac

 

Neko će da strada, zbog FRAD-a

 

Slučaj tajkunske otimačine aleksinačke fabrike filtera FRAD, već punih deset godina niko od državnih organa ne želi da ispita, mada mali akcionari ove firme poseduju kompletnu dokumentaciju o kriminalu koji bi mogao da odvede na optuženičku klupu i čoveka koji je postao vlasnik nečega što nikada nije bilo njegovo, i pripadnike državnih organa koji su mu to omogućili.

 

Svetlana Pospišil

 

Mada je ime ekonomiste Zorana Milosavljevića u Aleksincu (p)ostalo sinonim za uništavanje firmi u ovoj nekada privredno razvijenoj opštini, on je u poređenju sa tajkunom Dušanom (Dušimirom) Zabunovićem (gospodinom koji je u takozvanoj petooktobarskoj revoluciji oružano zauzeo Saveznu upravu carina) običan naivni slikar!

O tome govore podaci iz materijala koji se nalazi u posedu Udruženja malih akcionara aleksinačke fabrike filtera FRAD. Reč je o obimnoj dokumentaciji prepunoj zahteva, izjava i prepiski sa Agencijom za privatizaciju Republike Srbije, ali i krivičnoj prijavi te pismima upućenim najvišim državnim organima u Srbiji. Tek iz ovog materijala se vide prave razmere najveće pljačke u opštini Aleksinac. Pre ovoga činilo se da je ovde u pitanju samo još jedna priča o  malom lokalnom razbojniku kakvog ima svaka opština u Srbiji.

Ali u poređenju sa tajkunom Dušanom Zabunovićem, auto-mehaničarem koji je osamdesetih godina popravljao turcima automobile na autoputu i radio kod sada pokojnog „Biškita" je ni kriv ni dužan postao vlasnik FRAD-a 8. avgusta 2003. godine. Do 2006. godine je napravio mnoga krivična dela koja su u dokumentima navedena, a kao pomagači su uključena i druga privredna društva kao što je „Eurokabl" D.O.O. Beograd, R.J. Zaječar. 

Mali akcionari FRAD-a podneli su krivičnu prijavu Opštinskom javnom tužilaštvu Aleksinac 24.4.2007. godine protiv Zabunovića  kao većinskog vlasnika FRAD-a i Branimira Zabunovića, inače direktora preduzeća. Prijava je mirovala tri godine, a onda su akcionari obavešteni o obustavljanju postupka!

 Udruženje malih akcionara je od tužilaštva tri godine dobijalo odgovor da postupak stoji. Tužilaštvo se pravdalo time što nikada nije dobilo odgovor od policije za privredni kriminal iz Beograda. Ipak, sve je jeasno, iz dokumenta se vidi da su u otimanju FRAD-a i državni organi učestvovali nečinjenjem, a i to je krivično delo.

 

Direktor agencije za privatizaciju republike Srbije Miodrag Đorđević, pomoćnik direktora Snežana Dabović, direktor centra za kontrolu Goran Obradović, službenik centra za kontrolu Mira Kostić i direktor sektora kontrole Julijana Vučković, sve njih je Udruženje malih akcionara godinama obaveštavalo o lažiranju dokumentacije FRAD-a, agenciji su slali i brojeve računa sa datumima i iznosima. I samo jednom je agencija, kada nije imala kud, donela rešenje AP br. 11/01-2008 od 20. avgusta 2007. godine sa rokom izvršenja od 60 dana. Ni tu odluku agencije Zabunović nije sproveo. Akcionari su obavestili  o tome i direktora sektora kontrole Julijanu Vučković 12. decembra 2007. godine. I opet agencija nije uradila ništa. Zašto?

Takođe, akcionari FRAD-a su se tri puta obraćali MUO-u tri puta, a Aleksandru Vučiću dva puta, i to prvi put dok je bio u opoziciji, a drugi put 11. februara 2013. godine, kao potpredsedniku vlade i ministru odbrane. I pored svih ovih napora do dana današnjeg slučaj se nije pomerio sa mrtve tačke.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane