Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pismo iz Pirota

 

Pismo iz Pirota

 

Direktor koji je pretvorio školu u svoje porodično-prijateljsko preduzeće

 

Sebe izabrao a ženu postavio

 

Želimo da Vam se obratimo sa namerom da skrenem pažnju na niz zloupotreba i nepravilnosti u radu direktora OS Sveti Sava u Pirotu. Izbor sadašnjeg direktora Osnovne škole Sveti Sava u Pirotu, Ljubiše Đorića, bio je potpuno van zakona, jer je najpre lokalna samouprava imenovala školski odbor koji je kadrirao sam Đorić, pri čemu je odbila da imenuje legalno izabrane članove od strane kolektiva i saveta roditelja.

Na konkursu za izbor direktora 2010. godine, javilo se nekoliko kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa ali je privremeni opštinski i fantomski školski odbor izabrao Ljubišu Đorića koji nije ispunjavao najvažniji uslov konkursa, a to je VII stepen stručne spreme.

Pošto je ministarstvo odbilo takvu odluku školskog odbora odnosno ministar nije dao saglasnost raspisuje se ponovljeni konkurs pod patronatom SPS -ovog opštinskog kadra pre svih ulogu da to progura u školskoj upravi preuzima Vidojko Panajotović zvani Jogurt koga u Pirotu inače popularno nazivaju još i "ministar prosvete".

Uz pomoć Panajotovića i SPS kadra, u školskoj upravi raspisuje se novi konkurs gde se ponovo javlja nekoliko kandidata gde svi ispunjavaju uslove sem Ljubiše Đorića koji je uprkos tome ponovo izabran. Kako se ministarstvo po direktivi vise nije oglašavalo posle mesec dana, on je stupio na dužnost. Odmah je poslata tužba upravnom sudu u Nišu i postupak je okončan krajem marta 2013. odlukom  da se izbor Ljubiše Đorića na mesto direktora poništava i da se mora ponovo stanje vratiti na početak.

On je na tu odluku pisao zalbu koja je pre nekoliko dana odbijena u Vrhovnom kasacionom sudu u Beogradu. Na taj način mu je funkcija direktora potpuno osporena, međutim, on nastavlja da je vrši.

U toku svog dvogodišnjeg mandata, više puta je kršio zakon i zloupotrebljavao svoj službeni položaj primajući na nameštenim konkursima najpre pomoćnu radnicu ženu učitelja škole Marjana Rančića, potom je na mesto nastavnice srpskog jezika doveo Mariju Tošić, članicu SPS u Pirotu, iako je u školi već desetak godina radila druga nastavnica, a kao vrhunac nepotizma i ličnih interesa, krajem 2012. je raspisao konkurs za mesto učitelja na neodređeno vreme iako u školi postoje pet učiteljica koje su tehnološki višak i primio ni manje ni više nego svoju suprugu Zoricu Đorić.

Inače, u vreme polaganja na završnom testu iz maternjeg jezika u srpskim osnovnim školama, jedino su učenici škole Sveti Sava u Pirotu radili test broj dva umesto testa broj jedan, o čemu se ministarstvo još uvek nije oglasilo, a po svemu sudeći i neće.

 

(Grupa zaposlenih u Osnovnoj školi Sveti Sava u Pirotu)

 

                                                                                  

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane