Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

De`urna

 

Dežurna

 

Ko je Betina Nelen, novi Vučićev savetnik, i kako emir Tamim bin Hamad Al Tani iz Katara preko Srbije širi islamski fundamentalizam u Evropi

 

Šerijat u Vladi Srbije

 

U Srbiju stižu tri "savetnika" koji treba da završe posao okupiranja Srbije. Pri tome su Dominik Stros-Kan i Alfred Guzenbauer samo dimna zavesa iza koje se kriju savetnik Betina Nelen, i srpski ministar finansija Lazar Krstić, kao i njihov cilj zbog koga su poslati u Srbiju,  da ovu zemlju privedu ekstremističkim islamistima sa arapskog poluostrva. Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sve čini da islamističkim teroristima dotura oružje u Siriji, želeći na taj način da Srbiju udalji od Rusije, i da za račun nekih otuđenih američkih centara moći u Srbiji stvori oazu iz koje će Al Kaida napadati evropske gradove. Ko je Betina Nelen, za Tabloid izveštava naš dopisnik Fridrik Emke

 

Fridrih Emke

(dopisnik iz Frankfurta)

 

Ugledni nemački dnevni list Suddeutsche Zeitung je 18. septembra 2013. u članku o angažmanu Betine Nelen kao savetnice srpske vlade o njoj uspeo da objavi samo nekoliko najosnovnijih informacija. Prvo je citiran Dirk Nibel iz nemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju, koji je potvrdio kako će gospođa Nelen biti plaćana od strane ovog ministarstva, koje je srpskoj vladi ranije obećalo podršku u borbi protiv korupcije i pranja novca.

Gospođa Nelen bi po ovom izveštaju u Beogradu trebalo da radi dve godine, počev od 1. decembra ove godine.

U nemačkom ministarstvu, međutim, nisu potvrdili da je ona njihov službenik, niti da će to postati kada bude počela da radi za srpsku vladu ili Aleksandra Vučića privatno, kako proizilazi iz izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije. Po svemu sudeći, novac za njenu platu i ostale troškove Nemci će dati u okviru plana o saradnji sa Srbijom, i to potpuno nevezano za samu ličnost savetnika. Te pare su u nemačkom budžetu planirane mnogo pre nego što se znalo da će posla da se prihvati neki nemački državljanin, još manje da će to da bude gospođa Nelen, proizilazi iz pomenutog članka Suddeutsche Zeitung-a.

Aleksandar Vučić je, obaveštavajući građane o postavljanju Betine Nelen za "savetnika", priznao kako mu je ona preporučena. Zaboravio je samo da kaže ko ju je zaista preporučio. Očigledno to nisu bili Nemci, jer oni nisu postavljali uslov da plaćaju isključivo svog državljanina, a gospođa Nelen se nigde i nikada nije spominjala kao službenik nemačke vlade.

Po šturim podacima iz  biografije  Betine Nelen koji su dostupni javnosti, ona je trenutno zaposlena na izuzetno odgovornoj i visokoj funkciji u luksemburškoj privatnoj banci KBL, koja je do 2011. poslovala u sastavu belgijskog bankarskog konzorcijuma KBC. Sadašnji vlasnici ove banke su, u stvari, pravi poslodavci za koje će gospođa Betina Nelen da radi "savetujući" srpsku vladu, i oni su zapravo naredili prvom potpredsedniku srpske vlade da je angažuje - to je vladarska porodica iz Katara.

Interesantno je da je Dževad Galijašević već ukazao na to kako katarska vlast želi da utiče na srpsku finansijsku politiku preko Lazara Krstića, kao što je Tabloid objavio u prošlom broju. Uz to dolazi sada i Betina Nelen čiji će posao biti da prati tokove novca, što znači da će se njena nadležnost odlično uklapati u ono što radi ministar finansija Krstić.

Katar je mali, ali izuzetno bogati arapski emirat čiji su neposredni sused u Persijskom zalivu Ujedinjeni Arapski Emirati. Vladarske kuće dve zemlje su porodično, verski i politički veoma povezane. Svega mesec dana pošto je emir Tamim bin Hamad al Tani preuzeo luksemburšku banku iz koje u Srbiju stiže njen visoki funkcioner Betina Nelen, američki dnevni list The New York Times je objavio članak u kome sa čuđenjem konstatuje kako je Katar arapska i islamistička pesnica u Sredozemnom basenu, kome geografski ne pripada.

U ovom emiratu su svoje diplomatsko predstavništvo imali, a mnogi veruju da su još uvek prisutni, kako avganistanski Talibani, tako isto i ekstremistička organizacija Hamas.

Katar je najveći finansijer palestinske Gaze gde se nalaze brojne terorističke organizacije koje ratuju protiv Izraela. Nemački časopis Spiegel navodi kako ovaj emirat finansijski pomaže islamističke pokrete u Sredozemlju, kao što su oni u Libiji ili Siriji. Magazin European u svom tekstu iznosi kako političari i analitičari iz Tunisa kritikuju preveliku zavisnost ove zemlje od Katara, i para koje stižu od emira.

Očigledna je namera vladarske kuće Katara da pomoću enormnog bogatstva stečenog iz eksploatacije prirodnog gasa širi ekstremni islamizam po sredozemnim zemljama. Sledeći, i to lak cilj, katarskog emira je Srbija.

Iako je srpska vlada, odnosno njen prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, objavila kako su Ujedinjeni Arapski Emirati ponudili Srbiji kredit u visini od tri milijarde evra, istina je drugačija: Aleksandar Vučić je tražio od pomenute države pomoć u visini od tri milijarde dolara, kako je 15. septembra 2013. izvestio portal The Economy. Bez ove finansijske injekcije Srbija neće biti u stanju da servisira ni kamatu na strane dugove koja će sledeće godine iznositi preko milijardu i sto miliona evra, kao što neće moći da pokrije ni manjak u svom budžetu. Uslov za dodelu ovog kredita je, očigledno, bio i angažovanje dva katarska plaćenika, Lazara Krstića i Betine Nelen, i to oba u oblasti finansija i kontrole novčanih tokova.

Kada se sve ovo ima u vidu, lako je razumeti zbog čega je pomenutim "savetnicima" ponuđena zaštita od srpskih zakona koju Krstić zbog ministarskog imuniteta već uživa. Njihov posao će u narednom periodu biti da Srbiju u potpunosti podvedu pod vlast arapskih apsolutističkih monarhija u kojima je šerijat jedini zakon.

U članu 2. srpskog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, navodi se da je "...funkcioner svako izabrano, postavljeno ili imenovano lice u organe Republike Srbije, autonomne pokrajine, jedinice lokalne samouprave i organe javnih preduzeća i privrednih društava, ustanova i drugih organizacija čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina, jedinica lokalne samouprave i drugo lice koje bira Narodna skupština".

Po ovom objašnjenju bi se pomenuti Zakon odnosio i na tri "savetnika" koja republička vlada angažuje: Dominik Stros-Kana, Alfreda Guzenbauera i Betinu Nelen. Uprkos tome, iz same Agencije za borbu protiv korupcije stiglo je tumačenje „da strani državljani, koji će biti angažovani kao savetnici u Vladi RS, nisu funkcioneri pa ne podležu neposredno obavezama iz Zakona, pa ni obavezi prijavljivanja imovine i prihoda".

Iz ovoga proizilazi kako pomenuta trojka neće biti angažovana od strane vlade Republike Srbije, već od nekog drugog. Taj drugi bi mogao da bude i Aleksandar Vučić, za koga će ovi "savetnici" navodno da rade, ali i neka strana država.

Za Dominik Stros-Kana i Alfreda Guzenbauera se već zna da su u svojim državama pod krivičnom istragom. Stros-Kanu bi naredne godine trebalo da bude suđeno u Francuskoj zbog optužbe da je učestvovao u organizovanju prostitucije. Protiv Guzenbauera se u ovom trenutku u Austriji vodi istraga zbog sumnje da je vlastima Kazahstana, za koje je takođe radio kao "savetnik", dostavio tajna dokumenta iz jednog slučaja ubistva.

Ovako pritisnuta njih dvojica mogu lako da budu manipulisana od strane nekog ko bi na taj način želeo da utiče na politiku srpske vlade. U ovom momentu nije lako zaključiti ko bi mogao da bude taj "neko" kod njih dvojice, ali je zato situacija sa Betinom Nelen mnogo preglednija i jasnija.

O ovom, od Vučića hvaljenom navodnom ekspertu za borbu protiv pranja novca, teško je naći relevantne podatke, ali ono što se zna je više nego dovoljno da se odmah posumnja u sve ono što srpski zvaničnici govore u vezi razloga za njeno angažovanje.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane