Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od ju~e

Nismo mi od juče

 

Epizoda 112

 

Zoran Milojević

 

Od boraca za carstvo nebesko pretvorili smo se u udvorice cara zemaljskog. Rajetinski mentalitet postao nam je suštinska nacionalna karakteristika. Navika da poltronišemo, učinila nas je "takojevićima" kakvi nikada nismo bili.

Počeli smo od Tita, napravili boga od čoveka, onda je došao Sloba, postao "bog bogova", da bi njegovi podrepaši kasnije poklonili svoje beskičmenjaštvo Vojislavu Koštunici.

Sa Borisom Tadićem je nastavljena ova tužna tradicija, a danas, pred Bolanim Vučićem, saginju se umne srpske glave nudeći mu južni deo svojih leđa.

U prvim danima, kad sam demonstrirao protiv Slobe, moj otac je galamio: "...Galami, viči, ćutanje je pristajanje na ropstvo! Usta imaš da se hraniš, ruke imaš da se braniš!".

A onda je i Ravnogorac ućutao, da bi samo jednom rekao: "...Ni galama ne pomaže kad su oko tebe oni koji su voskom začepili uši...".

Dom zdravlja je kuća u kojoj se "zdravstveno zbrinjavaju" oni bez zdravlja. Deo kulture je i kuća u kojoj se kulturno zbrinjavaju oni bez kulture. Dom vojske je kuća u kojoj se zbrinjavaju oni bez...Op...Op...

Otkad u ministarstvu vojnom nije Bolani Vučić, zbrinjavanje će ići još brže. "Bolani" će unaprediti vojsku preko svog ličnog predstavnika. A kog ličnog predstavnika?

Ubeđuju me moji prijatelji "naprednjaci" i "espeesovci", kako će Briselski sporazum ostati svetla tačka u srpskoj istoriji. Ne bih da se svađam i da višem: ",,,Rugala se ruga, pa mu bila druga!".

Neodređeno vrtim glavom a onda rezignirano kažem: "...Ustaće Srbi iz svog kosovskog groba, a onda će Albanci i NATO bezglavo bežati kao Bugari s Kajmakčalana sve zapomažući-Bežite živi, evo mrtvih!".

Na neznanju počivaju sve srpske teskobe i muke. Zapad je to tačno proučio...Na smrtnom slučaju srpske pameti, tačnije na srpskom neznanju, i Tito je gradio svoju vlast. Vodio je kao na lancu svoje psiće, srpske sluge, sitne abadžije, neradnike i probisvete, i oni su mu verno služili.

Zapad je i Slobodana Miloševića odabrao kao velikog neznalicu među komunistima, da bi dovršio Titovo delo. Nastavak nedovršene srpske političke priče, biće za neku godinu ispisivan od strane nekih kojima je lakše da dignu sto kila, nego da napišu jedno slovo "a".

Srpski narode, počela je nova "Farma"! Srpski narode, zaviri u tuđe tanjire, tuđe krevete, obuci tuđe gaće, operi ruke tuđim sapunom, preispitaj tuđe razmišljanja, prošetaj tuđim betonskim cipelama po ljudskom dnu, a sa posebnim zadovoljstvom uđi, srpski narode, u tuđe klozete!

Obeležava se sto dvadeset godina od rođenja Miloša Crnjanskog, poštovanog a neshvaćenog, odbačenog, bez srpskog izvinjenja. A danas je vreme kad je njegova reč brana od onih koji ne razumeju snagu srpske reči i onih u Srbiji i okolini kojima istoriju pišu TV epizode "Sulejmana veličanstvenog".

Od prvih izveštaja o pripremi lokalnih izbora na albanskom Kosovu, znam da će "jedinstvenu listu sa Severa" predvoditi Crnogorac Oliver Ivanović. Čak i ne sumnjam da će u skupštini srpski opština praviti koaliciju sa crnogorskom listom koja je među prvima podneta. Od oca je ostanulo sinu! Otkud kruška, otud i krušče! Jednom komunista, uvek komunista!

Meni je posebno zanimljiva lista u kojoj je Dušan Janić, unuk hercegovačkih doseljenika na Kosovo i Metohiju. Nekada mladi  komunista i skojevac, Dušan Janić, potonja je demokratska sveznalica, koja se u sve razume, samo ne u Kosovo i Metohiju. Dušan Janić je potvrda teze iz mojih romana da su doseljenici na Kosovo i Metohiju hteli sve od Kosova i Metohije, samo nisu hteli Kosovo i Metohiju!

Kao što svaki moćnik ima svog kostura u ormanu, koga vadi u trenutku slavljenja svoje moći, tako to sa nama Srbima sa severa Kosova i Metohije radi i ova komuni-četnička vlast. Dakle-ništa novo!

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane