Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Vojvodina

 

Vojvodina

 

Kako se Vučićeva lažna borba protiv kriminala pretvorila u borbu za prava kriminalaca

 

Nežni vođa voli žestoke momke

 

Srpska napredna stranka nije lider u borbi protiv kriminala, već u zaštiti kriminalaca. Njeni funkcioneri u Vojvodini imaju podeblje policijske dosije, a kada zagusti od robije ih spase predsednik Srbije amnestiranjem. Umesto da ih hapsi, policija ove ovejane kriminalce štiti po naređenju odozgo.

 

Arpad Nađ

 

Kada je u pitanju najavljivanje borbe protiv kriminala i korupcije, a i okršaj sa navodnim huliganima, najglasniji je Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik srpske vlade i neprikosnoveni lider Srpske napredne stranke. Na terenu sve, međutim, izgleda potpuno drugačije, pa narod već uveliko govori kako se ne vodi bitka protiv kriminala, već borba za kriminalce. U ovoj borbi SNS uveliko nadmašuje svoje rivale, pa je tako ova stranka postala utočište za najveći ološ sakupljen sa sve četiri strane sveta.

Član izvršnog odbora SNS-a, koordinator za Južnobanatski okrug i od strane Vučića uguran na mesto savetnika direktora „Elektrovojvodine" je Dušan Adamović. Ne zna se koliko para mesečno Adamović prima za obavljanje svih ovih funkcija, ali je to i manje bitno. Moguće da se i odrekao plata, jer odlično prihoduje na drugoj strani. Beogradski list „Kurir" je 19. marta 2008. objavio članak pod naslovom „Sačekuša" u kome se navodi:

 „...Na Dušana Adamovića (23) pucano je juče izjutra u 8.50, dok je ulazio u džip BMW X5 ispred porodične kuće u ulici Majke Angeline broj 28 na Zvezdari. U pravcu Adamovića je, kako saznajemo, nepoznati napadač ispalio četiri hica i ranio ga u nogu. "

Pucanje u noge u mafijaškim krugovima nosi poruku:

„Znamo gde si i ne možeš da nam pobegneš". Beogradska policija je tada objavila kako sumnja da je pucnjava rezultat obračuna u podzemlju, budući da je Adamović odličan poznanik organa reda. Nešto pre ovog napada on je bio otvorio veliki autoservis u blizini „Plavog mosta" u Beogradu, omiljenom stecištu prostitutki. U delu Zvezdare, gde je na njega pucano, iznad početne tramvajske stanice „sedmice", Adamović važi za drčnog momka koga mnogi povezuju i s poslovima posredovanja u prostituciji, a zbog prostitucije su više puta hapšeni i njegovi bliski rođaci.

Inače, pomenuti članak je izbrisan iz internet arhive "Kurira", a Adamović se od svoje bratije iz podzemlja danas štiti tako što vozi automobil pod rotacionim svetlima i uz policijsku pratnju.

Nosilac liste Srpske napredne stranke na prošlogodišnjim izborima u Alibunaru i trenutni zamenik predsednika skupštine te opštine Predrag Belić zvani Baki ima sličan razvojni put kao njegov stranački i mafijaški kolega Adamović.

Iz policijskog Operativnog kriminalističkog indeksa (OKI) vidi se da je Baki rođen 2. oktobra 1968. godine u Vršcu, a da boravi u ulici Crvene armije na broju 88. Takođe se u evidenciji navodi kako postoje dva dosijea o njemu u policiji: u Pančevu lični dosije 013627 od 10. avgusta 1995. godine, a dugi, takođe u Pančevu, FK broj 000675 od istog datuma.

U rubrici "krivična dela", za Bakija se u OKI-ju  navodi: oam puta neodređena vrsta dela, jedno KD delo 52, dva puta telesne povrede i dva puta ostala dela, kao i jedno oduzimanje motornog vozila. Kod prekršaja je Baki čak devet puta evidentiran za drsko, siledžijsko ponašanje i tuču. Osuđivan je šest puta. Poslednji put je zatvorsku kaznu (u trajanju od šest meseci) dobio presudom Okružnog suda u Beogradu od 11. decembra 2000. godine broj K 391-00.

Po podacima iz KDL evidencije krivičnih dela, Predrag Belić zvani Baki je u periodu od 1994. do 2001. ukupno deset puta imao sukob sa zakonom. Tokom akcije "Sablja" bio je uhapšen pod sumnjom da prodaje drogu i da se bavi iznudama. Za većinu krivičnih dela zbog kojih je procesuiran nije osuđen, jer su postupci na sudu u Alibunaru zastareli. Do dolaska na funkciju zamenika skupštine opštine Alibunar najveći Belićev uspeh bio je što se njegovo ime pojavilo u "Beloj knjizi" organizovanog kriminala u Srbiji.

Nedavno postavljeni načelnik Južnobanatskog okruga je Zoran Tasić, član Srpske napredne stranke. U njegovoj zvaničnoj biografiji se navodi da je diplomirao na policijskoj akademiji, ali se elegantno prećutkuje šta je kasnije bilo sa njim. Iz policije je otpušten 2003. godine jer je zajedno sa suprugom, koja je takođe tada bila uhapšena, prevario nekoliko stotina Pančevaca dobro poznatom metodom piramidalne štednje. Svi oštećeni su prijavili da im je bračni par Tasić uzeo od 2.500 evra pa do desetak hiljada evra. Veruje se da je današnji načelnik Južnobanatskog okruga na ovaj način stekao preko pola miliona evra.

Posle bavljenja "bankarstvom" Tasić odlazi u politiku, ali se i tu isključivo bavi prevarama. Grupa poljoprivrednika iz Opova u oktobru  2011. godine podnela je krivične prijave protiv čelnika te opštine, između ostalih i protiv načelnika opštine za budžet - Zorana Tasića.

Prema navodima prijave, članovi ove organizovane kriminalne grupe stekli su u evrima višemilionsku protivpravnu imovinsku korist, ili su omogućili drugima da je steknu. Oni su više godina favorizovali svoje ljude, od kojih se mnogi uopšte ni ne bave poljoprivredom, a neki su i nepokretni, u davanju pod zakup opštinskog zemljišta. Zakup državne zemlje iznosi 11.000 dinara po hektaru, a poljoprivrednici od države dobijaju subvencije od 140 evra za istu površinu. Favorizovani zakupci, pored tih 140 evra, daju zemljište u podzakup po ceni od 220 evra. Čista zarada za godinu dana je bila oko 250 evra po hektaru.

Samo mesec dana pošto je podneta pomenuta krivična prijava, Darku Mijajloviću, najglasnijem od ratara okupljenih u borbi protiv kriminalne opštinske vlasti, u podmetnutom požaru su uništeni traktor i kamion, a ukupna šteta je bila preko 130.000 evra.

Dejan Simeunović zvani Simke nedavno je postavljen za upravnika "Zelene pijace" u Pančevu. Iz policijske evidencije o njemu saznajemo da je rođen 11. septembra 1976. godine u Pančevu gde je i boravio u Kikindskoj ulici broj 18. Takođe se saznaje i to da je tri puta prekršajno odgovarao zbog drskog, siledžijskog ponašanja i tuče.

Pod brojem 1775, podbroj 01 iz 2008. godine u policijskoj stanici u Pančevu je zavedeno da je Simke 15. novembra 2008. godine u 4 sata ujutru Igoru Birtašu rođenom 7. avgusta 1982. naneo teške telesne povrede od kojih je on kasnije preminuo.

U policijskom izveštaju koji je sačinio Igor Todorović iz odeljenja kriminalističke policije Pančeva, odsek za suzbijanje opšteg kriminaliteta, navodi se sledeće:

"Prostor krivičnog dela: ulica; lice mesta: trotoar; dolazak na mesto izvršenja: automobilom; prilazak licu: presretanjem; način izvršenja: ustreljenje lica; sredstvo: pištolj marke CZ, M70, kalibar 7,65, mehaničkim putem izbrisani brojevi".

Za ovo delo je Viši sud u Pančevu Simeunovića osudio na zatvorsku kaznu u trajanju od samo tri godine i devet meseci. Posle žalbi kako tužioca, tako isto i odbrane, Apelacioni sud je presudu ukinuo i vratio je na ponovno razmatranje prvostepenom sudu. U međuvremenu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić amnestirao Simeunovića, a organi SNS-a ga postavili na čelo pančevačke pijace.

U aprilu ove godine je postalo jasno čime je to Simke zadužio naprednjake, pa su mu oni velikodušno oprostili hladnokrvno ubistvo. List "Pančevac" je najstariji lokalni nedeljnik na Balkanu i dospeo je bio u vlasništvo Agencije za privatizaciju. Privremeni zastupnik kapitala je Aleksandar Vučković, čovek koji je bez blama menjao stranke kako su se one smenjivale na vlasti. Njega je sa grupom zaverenika, kako su ih nazvali lokalni mediji, kontaktirao Simeunović i to samo nekoliko dana pošto se Vučković učlanio u naprednjake.

Po postignutom dogovoru sa SNS-om, koju je zastupao Simeunović, Vučković je sazvao skupštinu akcionara "Pančevca" sa samo jednom tačkom dnevnog reda: smena direktora i urednika. Cilj je bio jasan - potpuna kontrola nad onim što "Pančevac" objavljuje. Pravovremenom intervencijom iz vrha Agencije za privatizaciju privremeno je blokirana ova akcija, ali ostaje pitanje do kada.

Da je o svim ovim kriminalnim delima svojih funkcionera obavešten sam vrh Srpske napredne stranke, svedoči Đorđe Višekruna, tokom prošlogodišnjih republičkih izbora funkcioner te partije i blizak prijatelj Aleksandra Vučića, u izjavi koju je dao "Tabloidu":

"Na sva moja pitanja, upućena Aleksandru Vučiću, a vezano za kriminalce koji finansiraju odbore SNS-a uvek je odgovor bio: ništa ne brini.

Sve je znao, u detalj sam mu predstavio na oko pedesetak zajedničkih sastanaka stanje na terenu, a to je potpuna kriminalizacija SNS-a, gde su se funkcije prodavale kriminalcima kao kad kupujete robu u supermarketu. I pored svih obećanja još je unapredio sve aktere u ministre ili poslanike, a lično je meni o njima pričao sve najgore.

Znači, članovi mi pri poseti opštini kažu najgore o lokalnim funkcionerima (a obišao sam sve Opštinske odbore u Vojvodini po nalogu Vučića), onda mi Vučić sve to potvrdi kada mu podnesem izveštaj i, umesto da ih smeni, on ih nagradi funkcijom."

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane