Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novi Sad

Novi Sad

 

Institut za plućne bolesti u Sremskoj kamenici  - od čarobnog brega do kuće užasa

 

Vesti iz obora Pere Svinje

 

Pismo radnika sa Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, koje je nedavno bilo upućeno gradonačelniku Novog Sada, Milošu Vučevuiću, do njega nije stiglo ili ga je on jednostavno ignorisao. Zbog toga su autori odlučili da ga pošalju glavnom uredniku magazina Tabloid, kako bi najšira javnost bila upoznata sa njim. Redakcija ga objavljuje uz neznatna skraćenja

 

...

 

Razmišljali smo da se zbog nagomuilanih problema javimo pokrajinskoj sekretarki za zdravstvo Vesni Kopitović, ali bi to bio pun promašaj jer je docent Ivan Kopitović  njen rod, a inače je i najveći  neradnik na celom Institutu i živi kao turistički radnik! Od putovanja po Španiji, Francuskoj, Danskoj, i ko zna gde još, ne stiže ni svoje odeljenje da vidi. On je načelnik  sa sedam načelničkih funkcija za šta prima i sedam plata! Sve mu je to omogućio direktor Instituta Branislav Perin da bi se dodvorio  pokrajinskoj ministarki za zdravlje. Uđite na sajt Instituta i videćete da je sve istina!

Glavna sestra  u  patologiji disanja   umesto da bude medicinska sestra po struci, upražnjava jednu drugu "funkciju": ona je supruga direktora Perina. Direktorova žena koja osim što tračari i šeta po zavodu  ništa drugo i ne zna da radi, ali je unapređena u zvanju načelnika i napisano joj je na vratima Načelnik!

Očajni smo! Direktor Branislav Perin koga mi zaposleni zbog brojnih krivičnih radnji nazivamo ''Pera Svinja'' je zaposlio i svoju ćerku na institutu na onkološko-pulmološko odelenje izbacivši iz sobe doktore, a njoj, koja nije ni zdravstveni radnik, je umesto njih dao da vodi istraživačke projekte i uzima za tatu ogromne pare. Kakav je čovek Pera Svinja dovoljno ste pisali  kako je pokrao nameštaj institutske apoteke, prodavao na crno pacijentima  citostatike švercovane iz Grčke ili  zbog činjenice da ima krivičnu prijavu jer je potrošio sav  novac udruženja obolelih od raka u kafani kod svoga rođaka. Branislav Perin je i svojoj ćerki napisao na vratima da je "Načelnik".

 Kakvim projektima se on ovde bave i za kakve novce,  treba da se pozabavi SBPOK! Isti projekti se dvaput fakturišu - jednom doktori dobiju pare od farmaceutskih kuća a drugi put  za iste projekte plaća zdravstveni fond što smo ovih dana saznali. Javnost ne zna o kolikim parama se ovde radi. Doktori koji su umešani u ovo su Branislav Perin, dr Nevena Sečen, dr Bojan Zarić, dr Ivan Kopitović, dr Milorad Bijelović.

Na Klinici za pulmološku Onkologiju leže samo pacijenti iz projekta, a njih vodi  najveće zlo instituta prof. Nevena Sečen. Profesorka Sečen je zbog mnogobrojnih uskraćenih životnih radosti najviše teroriše mlade lekare, a poznato je da od članova  porodica svojih azilanata koji leže na Institutu za pulmologiju, uzima po nekoliko hiljada evra mesečno!

Na ove azilante se bespotrebno troše ogromne pare  a istovremeno Institut  troši  ionako ograničene zdravstvene resurse koji  su namenjeni stvarno obolelima za koje nema mesta  na ovako ustrojenom institutu. Dr Sečen uzima na ruke i hiljade evra koje traži kao donacije od pacijenata. Ona se infiltrirala u sve ambasade, stigla čak do Krunskog saveta koji joj je dao instrukcije kako  da uzima danak od pacijenata  a jedno vreme se hvalila među doktorima  i da je bivša ljubavnica Vojislava Koštunice!

Dr Neveni Sečen pomažu  i prof. Jelena Stanić, dr. Perin, i dr Zarić koji je načelnik na dva odeljenja.

Ni ministarku zdravlja Republike Srbije Slavicu Đukić Dejanović ovo ne interesuje, niti bilo šta drugo što se dešava u zdravstvu pokrajine a verovatno i cele Republike. Ona jednostavno ne želi da se meša u svoj posao  pa  je  zdravstvo Srbije  u ogromnoj kriminilizaciji! Ovde nema pomoći od njenih bensedina jer su potrebna hitna i bezuslovna hapšenja! Smrznućete se kad saznate još koliko se uzima od pacijenata kad su operacije u pitanju. Glavni za uzimanje reketa su dr Dejan Đurić, dr Miloš Koledin i dr Milorad Bijelović  a ni mladi Ilinčić ne zaostaje. Najgore što se za ovo ne interesuje ni pokrajinski SUP koji se takođe ne meša u svoj posao. U hapšenje doktora, ide se samo po Pajtićevom nalogu.

Ostali doktori se bave rutinom, a srednji kadar je roblje koje čak i ne poštuju.

Zar je moguće da prof. Jelena Stanić  ništa ne radi osim vizite, a redovno ide u Foču gde je takođe  profesor  dok se po Institutu samo  šeta. Inače, u vezi  je sa direktorom' otkad je njen znatno stariji suprug u penziji. Od pre nekoliko meseci je i upravnik prijemnog bloka. Pitamo se: ako sestra ima  platu 34.000 dinara,  koliko prima ona na tri mesta i može li da istovremeno radi na tri različita mesta kao još  neki kadrovi na Institutima u Kamenici?

 Dok  ovi  doktori  rade po privatnim ordinacijama i  bolnicama  i tamo  se reklamiraju ,  kad dođu na  Institut  iživljavaju se i dovode isključivo  svoje privatne pacijente koje mi opslužujemo. Tokovi novca na ovom Institutu su velika nepoznanica za  Poresku  upravu a pogotovo oni koji se tiču istraživačkih projekata kako je  gospodin Pajtić izričito naredio da se ne bi uzbunjivala javnost koja već duže  vreme prati šta se sve zbiva  na Institutima u Kamenici.

    Umesto istrage na Institutima u Kamenici, direktori, načelnici, glavne sestre, kerberi i ostala  ''nužničko - ulizička'' ekipa  na  poziv pokrajinskog  premijera Bojana Pajtića zaplašenog mogućnošću i sopstvenog hapšenja  zovu telefonom zaposlene, one koji imaju privilegije, institutske lovatore (stranačke i nestranačke), one na određeno primljene i sve ostale koje smatraju dužnicima ili običnom stokom da idu na paradu Pajtićevih  tužibaba gde je zbog mnogo krađe i laganja kredibilitet poljuljao legitimitet i dao  samo  pravo na vladavinu nečistog obraza  jer dokazano je da nas je premijer bezbroj puta lagao a nije  dokazano da li je i jednom rekao istinu.

Tražimo da na Institut  dođe zdravstvena inspekcija  i finansijska kontrola jer više ne znamo šta da radimo.

                                                          

(Autori pisma su osoblje Instituta za plućne bolesti u  Sremskoj Kamenici)

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane