Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Beli kriminal

 

Osvrt na lik i delo dr Momčila Babića, omiljenog režimskog lekara

 

U slavu brata Tomislava

 

Vrhunac licemerja koje je direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZZO) dr Momčilo Babić, priredio osnivanjem nekakvog "Saveta za ljudska prava, borbu protiv korupcije i obmana u zdravstvu", bio je povod da grupa nastavnika Medicinskog fakulteta u Beogradu i članova Lekarske komore Srbije napiše pismo redakciji Tabloida, u kome podsećaju da je ovaj čovek bio "dvorski lekar" u vreme vladavine bračnog para Milošević-Marković, te da je nakon presvlačenja bivših radikala u naprednjake, postao lični lekar Tomislava Nikolića. Babić je, treba se setiti, ugostio Nikolića na privatnoj klinici (KBC Beograd) nakon njegovog predizbornog štrajka glađu i žeđu. Čim je Nikolić postao predsednik on je nanovo počeo da uživa status nedodirljivog, režimskog lekara. Redakcija prenosi delove iz ovog opširnog pisma...

 

....

 

Za one neinformisane, dr Momčilo Babić, sadašnji direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZZO) član je Srpske napredne stranke "sa velikim političkim iskustvom". Naime, Babić je kao osvedočeni "preletač" prethodno bio funkcioner Socijalističke partije Srbije i odbornik Srpske radikalne stranke u skupštini grada Beograda.

Poznat je i po tome što je bez lekarske licence, kao "socijalni medicinar", u sred Tribunala u Hgu "lečio" dr Vojislava Šešelja. Kako ga je lečio, to zna samo Šešelj, kome je posle Babićevih preskupih "gostovanja" u haškoj tamnici, bivalo sve gore i gore.

Ali, Babićevi nečasni poslovi počeli su znatno ranije. Tako, na primer, 1997. godine, on ulazi u istoriju kao najmračnija ličnost u dva veka Univerziteta u Beogradu, kada je kao predsednik Saveta ove obrazovne institucije, po prvi put od osnivanja, ukinuo njegovu autonomiju. I ne samo to, nego je doslovno zabio nož u leđa Medicinskom fakultetu, kući u kojoj i danas radi, tako što je osnovao nekakvu virtuelnu "Medicinsku akademiju" koja još ima i američki naziv: US Medical School. Punih deset godina, od kako postoji ova nadriškola, nijedan polaznik nije dobio licencu za rad!

Zapravo Babić je samo raspolagao prikupljenim sredstvima za organizaciju "pomoći obolelima od raka". Tačnije, svojevremeno je to osnovao pod imenom "Jugoslovenska fondacija za rak", pa je onda kao vrhunski plagijator, većinu od svojih 20 monografija "napisao" tako što je bestijalno prevodio tuđa dela!

Dvojici lekara iz Nemačke, Momčilo Babić je na prevaru uzeo dvadesetak miliona evra za izgradnju Beogradski klinički centar, jer im je obećao da će raditi operacije srca i dobiti RFZZO veliki novac. U pozadini svega je bila njegova monstruozna ideja da RFZZO postane vlasnik ovog bolničkog objekta. Vlasnici Dragan Pavlović i Nebojša Zečević najavljivali su velike planove u oblasti kardiovaskularne hirurgije, s obzirom na to da u Srbiji 3500 pacijenata čeka na operacije srca. Sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje (RZZO) postignut je dogovor o neograničenom broju kardiohirurških operacija, pod uslovom da cene nisu veće nego u Kliničkom centru Srbije. Ali, od toga ne beše ništa. U međuvremenu je Fond potpisao ugovor sa Turcima, a Babić je "nestao iz posla".

U danima kada je štrajkač Tomislav Nikolić došao kod njega da se leči od gladi i žeđi  (utorak, 19. aprila 2012. 13 časova), u tom neverovatno luksuznom objektu ležao je samo još jedan pacijent. Projekat je bio mrtav, investitori prevareni. Ali je zato Babić, zajedno sa Tomislavom Nikolićem upravo počeo da vaskrsava! Četvorospratnica od 6.000 kvadratnih metara na Novom Beograd, od mermera i stakla, nazvana Beogradski kliničko-bolnički centar, u danima dok je Babić "lečio" Nikolića, bila je okružena opasnim likovima i još opasnijim kolima sa zatamnjenim staklima.

 Prema podacima iz Registra dužnika u prinudnoj naplati Narodne banke Srbije od otvaranja do danas, račun bolnice je bio više puta blokiran, a isti je slučaj i sa računom firme ERC komerc, čiji je vlasnik takođe Dragan Pavlović.

Dr Momčila Babića nikada nije ni bilo na sajtu Beogradskog KBC-a na spisku zaposlenih, već on radi u KBC-u Bežanijska kosa. Nekada se nalazio na izbornoj listi SPS-a i JUL-a, da bi potom bio dovođen i u vezu sa Srpskom radikalnom strankom. Babić je specijalista socijalne medicine, koji prema navodima Lekarske komore Srbije ne poseduje licencu za rad, ali i ne radi direktno sa pacijentima. Na pitanje kako je moguće da on učestvuje u lečenju Nikolića, Babić je odgovorio da to ne radi on, već stručnjaci: "Ja ne lečim Tomu, o njemu se stara konzilijum, ja sam u nekoj vrsti konsultanta, savetodavca za organizovanje najbolje zdravstvene zaštite", rekao je Babić.

Ne treba nikako zaboraviti ni to, da je režimski doktor Babić, dvorski lekar najgorih i najreakcionarnijih režima u savremenoj Evropi, osim mesta večnog direktora Kliničko bolničkog centra "Bežanijska kosa", bio i gradski sekretar za zdravstvo Beograda, a prethodno i direktor Sektora za razvoj u Kliničkom centru Srbije. U oba slučaja iza sebe je ostavio multimilionsku pljačku, užasan nepotizam, stranačko zapošljavanje i nezapamćenu diktaturu birokratije. Babić je diplomirao 1976. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, magistrirao je 1980. godine u Moskvi, a doktorirao 1986. u Beogradu. Niko mu ne osporava da je školovan čovek. Ali, da se najbolje iškolovao za pljačku, to je bez ikakve sumnje dokazao više puta. Babić je rođen u Peći na Kosovu i zbog toga je kod Slobodana Miloševića i Mirjane Marković važio za omiljenog doktora, mada on Peć pamti samo iz detinjstva i nikada se više nije vratio na Kosovo. Zapamćeno je kako je ružno devedesetih godina govorio o Evropskoj uniji i Americi, ali mu to nije smetalo da ga režim bivših radikala nedavno ovenča nagradom "najevropljanin".

Ovaj duboko nemoralni čovek danas preporučuje građanima da lekove kojih nema u apotekama  "potraže na internetu". I sve to u trenutku kad RFZZO na čijem je on čelu, ima skoro milijardu evra nenaplaćenih potraživanja.

Da je ovaj (ne)slavni režimski doktor potpuni genije kad je u pitanju politički prelet, i to mu niko ne osporava. Babić se usavršavao u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Rusiji i to, pre svega, u oblasti menadžmenta bolničkog sistema i rizikofaktora zdravlja stanovništva. Nešto od tog liberalno-lopovskog "menadžmenta" je doneo u Srbiju sa sobom, pa je vremenom razvijao smisao za potkupljivanje svih i svakoga. Negde na sitno, a gde treba, i na krupno. Prethodni direktor RFZO Aleksandar Vuksanović podneo je ostavku  u shvativši da je babić kadar Tomislava Nikolića i da mu ne sme stajati na putu. Na konkurs za direktora RFZO od ukupno 11 prijava, pristiglih za mesto direktora, koje po koalicionom sporazumu pripadalo SNS, dve su bile nevažeće, a jedan kandidat se nije odazvao pozivu komisije. Ostalo je bila samo farsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane