Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Apel

Apel

 

GSP Bedograd-jama bez dna koju popunjava gradska sirotinja

 

Ako vi ne možete, ima ko može!

 

Grupa građana pod imenom "99 %", obratila se otvorenim pismom Nebojši Čoviću, članu Privremenog gradskom veća Beograda, sa ciljem da i njemu i ovom organu pojasne još jednom na kakav način mogu da reše problem sa Gradskim saobraćajnim preduzećem (GSP), ali i da stave do znanja da su građani Beograda, preko ovog javnog predzeća postali predmet pljačke i bezočne manipulacije, konačno i taoci jedne sliedžijske politike.  Tabloid prenosi njihovo obraćanje bez skraćenja.

 

........

 

Plašimo se da se ono što je bilo najavljeno kao protest vozača zbog nasilja nad njima (koji podržavamo) pretvara u jednu podmuklu strategiju partokratsko-tajkunske (neoliberalne) mafije da podrškom uvođenju stalnog video nadzora, panik tastera i policijskih intervencija iskoriste nasilje nad vozačima i uništavanje vozila kao izgovor za sprovođenje zacrtane pljačkaško-privatizacione agende usmerene isključivo ka zaštiti interesa tajkuna umešanih u tihu privatizaciju javnog prevoza koja je u toku (vlasnika APEX-a i vlasnika autobusa).

 Stoga upućujemo ovo otvoreno pismo Nebojši Čoviću. I mi imamo zahtev i predlog za člana "privremenog organa" (čuvenog tvorca nevidljivog toplovoda od Obrenovca do Novog Beograda) i ostale u tekstu pomenute organe naroda i predstavnike naroda u ministarstvima.

Zahtevamo da se hitno raskine ugovor o monopolu nad prodajom karata sa APEX-om koji nas je u samo u 2012. koštao 10 miliona evra. Da se drastično smanji cena karata tako da bude prilagođena standardu građana. Da se novac od prodaje karata i subvencije privatnim autoprevoznicima usmere u istinsku modernizaciju i razvoj GSP-a, a ne u finansiranje stvaranja privatnih monopola. Da se javnosti učine dostupnim svi ugovori i detaljni finansijski izveštaji GSP-a, Direkcije za javni prevoz i svih ostalih javnih preduzeća i institucija. Predlažemo predsedniku privremenog organa da razmišlja u pravcu smanjenja troškova, a ne o njihovom povećavanju. Raskidom štetnih ugovora mogli bi da smanjimo troškove za 30 odsto.

S obzirom da javni prevoz subvencionišemo mi građani sa preko 70 odsto kroz izdvaja u budžet grada, javni prevoz bi bio 100 odsto subvencionisan, a time "kontrola" postala nepotrebna. Javni prevoz bi bio u službi svih građana, a vozači zaštićeni kao beli medvedi. Predlažemo vam da deo veći ulaganja u održavanje i izgradnju bezobrazno skupe saobraćajne infrastrukture preusmerite u razvoj javnog prevoza i biciklističke infrastrukture.

Paralelno sa tim predlažemo da radite na destimulaciji korišćenja automobila restrikcijama, uvođenjem skupocenih taksi za ulazak u grad, smanjenjem broja parking mesta u korist biciklista i rekreativaca, izgradnjom velikih parkirališta na ulazu u grad povezanih linijama javnog prevoza sa centrom grada, itd, itd.

Na taj način stimulisaćete i privredu, a grad učiniti zdravijim i prijatnijim za sve njegove građane. Predlažemo vam da napravite potpuno novu strategiju upravljanja komunalnim smećem i industrijskim otpadom, da modernizujete službu gradske čistoće i umesto trovačnice grada i okoline pretvorite ovo javno preduzeće u proizvođača sirovina i energije.

Preradom komunalnog smeća i industrijskog otpada organskog porekla možemo snabdevati sve javne i taksi službe najčistijim gorivom i energijom, a poljoprivrednicima obezbediti stotine hiljada tona potpuno prirodnog đubriva. Uštede koje bi smo mogli da ostvarimo samo na troškovima u zdravstvu, koje su posledica automobilskog zagađenja, se mere stotinama miliona evra godišnje.

Predlažemo vam da dobro razmislite o svemu što smo vam predložili pre nego što nastavite sa planom koji je osuđen na propast, a čije posledice bi mogle da budu kao one u Brazilu. Ako stvarno želite da sprečite nasilje potrudite se da obezbedite ove preduslove za bolji život svih građana, uključujući i vozače, pa onda možemo da ugradimo i kamere. Ako to ne možete, ima ko može.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane