Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

 

Uvodnik

 

(Pr)osudite  sami

 

Božja kazna

 

Milovan Brkić

 

 

U petak, 16. maja, podivljala je reka Kolubara, i više od tri miliona kubika vode, iz brane Rovni, iznad Valjeva, pokuljala je i onako punim koritom ove reke, i za nekoliko minuta poplavila Obrenovac, gradsku opštinu i njenih 80 hiljada žitelja.

Prizori su bili jezivi. Voda je gutala kuće, nosila auta, u prigradskim naseljima podavljeni su i stoka i ljudi...

Bog je kaznio Srbiju. Njen premijer Aleksandar Vučić, teatralno je, u pozi klasičnog ludaka, saopštio da je ova tragedija najveća u istoriji, a posledice su biblijskih razmera!

Na vlast u Srbiji su pre dve godine došli krivokletici. Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i njihova kamarila u Sabornoj crkvi su se zakleli da neće izdati svoju radikalnu stranku i njenog vođu i svog kuma Vojislava Šešelja.

Tri dana ranije, kiša je počela da lije kao iz kabla nad teritorijom Srbije, Republike Srpske i i delom Slavonije, gde, uglavnom, žive Srbi! Na Kosovu nije ni kanula.

Da li je to slučajno?

Drugi Vučićev Bog, koji sedi u Vašingtonu, odlučio je, takođe, da kazni Srbe. Projekat Harp primenjen je i nad Srbijom! Stvoreni su oblaci po principu staklenog zvona, i kiša je mogla nedeljama padati, a da oblaci ne odu. Metereolog Igor Kovačić prognozirao je velike poplave, navodeći da se isti oblak četiri puta vraćao nad Srbiju! Njegovo upozorenje nije ozbiljno shvaćeno.

Veliki bes Vučićev, izazvala je odluka predsednika Nikolića da nakon poplave i obilnih kiša pozove ruskog predsednika i zamoli ga za pomoć. Istog časa iz Rusije je poleteo avion Iljušin, sa 76 specijalista za spasavanje iz najelitnije jedinice Lider. Sa njima je došao i zamenik ministra za vanredne situacije Eduard Čižikov, sa komandantom spasilačkog tima Aleksandrom Drobiševskim.

Oni su doneli opremu za spasavanje. Ušli su u petak u poplavljeni Obrenovac ćutke.  Ni zamenika ministra ni komandanta nije slikala televizija.

Isto veče, i ako su metereolozi najavljivali obilne padavine i za naredne dane, oblaci su počeli da se razilaze! U subotu je granulo sunce. I u nedelju, i u ponedeljak. Ruski helikopteri su ih rasterali. Vučić je besneo na Tomu. Tražio je pomoć EU, SAD-a. Ketrin Ešton mu je poručila da oni razumeju neprilike u Srbiji, i da mogu da računaju na pomoć prijatelja iz EU! A pomoći nije bilo.

Samo u noći između petka i subote, u mrklom mraku koji je bio na Obrenovcem, ruski spasioci, bez prevodioca i bez karate plana grada, spasili su više od 400 poplavljenih! Jedan Rus je, priznao je Vučić, te noći spasio i dvojicu srpskih-žandarma spasioca. Čudi me da je Vučić smogao snage da to saopšti.

Po njegovom nalogu, mediji su veličali pomoć iz EU. Istina je da su se oglasili Slovenci, i poslali koliko su mogli, pa Mađari, Crnogorci i makedonci. Oni su vraćali Srbiji dug!

Majkl Kirbi je u ime svoje vlade dao ček na sto hiljada dolara!

Srbija, srećom, ima Novaka Đokovića, Anu Ivanović, Dejana Stankovića. Oni su založili svoju slavu, i tako je i vest, koja nije zavređivala pažnju na CNN, saopštena i preko ove globalne mreže. U Moskvi je dnevnik počinjao sa izveštajem iz Srbije. A ruski ministar za vanredne situacije najavio je da će ispitati okolnosti pod kojim je Srbija poplavljena, kao nikada u istoriji!

Pred milionima građana, na sednici Kriznog štaba, premijer Vučić je pokazao da je on opasan ludak. Njegovo spontano disanje, pretnja prstom, vika, patetika, apokaliptično predstavljanje situacije, ukazivali su da on sebe doživljava kao mesiju, koji će to sam da reši!

I onda je pozvao da se brani Šabac. I hiljade mladih iz cele Srbije je krenulo na Šabac, ali su morali da se smrzavaju do kasno u noć, dok on ne natera lokalnu vlast u Šapcu da podnese ostavku. Policiji, vojsci, vatrogascima i građanima bilo je zabranjeno da pune džakove peskom. Srećom, lokalna vlast je bila razumna, i odstupila je. Vučiću treba i ovaj grad za pljačku.

Njemu što pre treba navući ludačku košulju.

 

 

 

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane