Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Policijom na slobodnu reč

Kako ugasiti Tabloid?

Gušenje medijskih sloboda je u Srbiji legalizovano. U slučaju Tabloida, na sceni su brutalne mere. Ministar policije, Nebojša Stefanović, poslao je policiju da zabrani rad štamparije "Grafoprodukt" iz Novog Sada. Prethodno su upućene pretnje vlasniku štamparije: ukoliko ne prestane da štampa naš magazin, biće mu onemogućen svaki rad. To se i desilo.

Arpad Nađ

Policija čuva štampariju, bio je naslov teksta u dnevnoj Politici, u izdanju od 9. marta 2010. godine. Politika je tada pisala da je Nebojša Rađenović prijavio Petra Matijevića, vlasnika lanca mesara, da mu je pretio i tražio da obustavi štampanje lista „Tabloid". List je pisao i da "policija u Novom Sadu već nekoliko dana čuva zgradu preduzeća 'Grafoprodukt' u Ulici Desanke Maksimović 52, u kojoj se štampaju 'Građanski', 'Subotičke', 'Kikindske', 'Somborske novine', 'Poljoprivredni oglasnik', ali i magazin 'Tabloid' ". Obezbeđenje je bilo postavljeno posle prijave vlasnika štamparije Nebojše Rađenovića da mu je Petar Matijević, vlasnik istoimene mesne industrije, uputio niz ozbiljnih pretnji, zahtevajući da stopira štampanje 'Tabloida'. Inače, u tom listu, u nekoliko brojeva izlaze kritički napisi o Matijeviću".

Dalje, Politika navodi: "...Rađenović je juče ispričao za naš list da ga je u prošlu sredu oko 11 časova, sa broja koji je lociran u mesnoj industriji, pozvao muškarac koje se predstavio kao Petar Matijević, i odmah počeo da mu preti. Nazivao ga je đubretom, govorio da ne sme više da štampa 'Tabloid', da i on takođe ima štampariju, ali da kod njega ne može svašta da prolazi. Policija je tri meseca čuvala štampariju, a pre nekoliko meseci Policijska uprava Novog Sada obavestila je Rađenovića da su uspeli da lociraju poziv sa kojeg mu je, takođe, i ove godine upućena pretnja. Nju je uputio, kako je to i priznao, direktor kompanije Petar Matijević...".

A 13. februar 2012. godine, Agencija Beta je javila da je Elektrovojvodina isključila Štampariju Grafoproduk. Štamparija je isključena zbog duga od 0,00 dinara. Tim povodom apelovalo je i Udruženje novinara Srbije (UNS) na Elektroprivredu Srbije (EPS) da prilikom isključenja struje kod industrijskih potrošača, ne ugrožava slobodu štampe i pravo građana na informisanje.

UNS je u saopštenju naveo da je Elektrodistribucija u Novom Sadu "pre tri dana isključila struju štampariji Grafoprodukt, koja štampa više od 10 lokalnih, regionalnih i nacionalnih listova, čije je pojavljivanje pred čitaocima ugroženo".

To novinarsko udruženje je izrazilo sumnju da je isključenje struje štampariji Grafoprodukt vid pritiska na slobodu izražavanja, imajući u vidu da pojedini listovi koji se štampaju u toj štampariji važe za opozicione.

"...Takođe, nijedna druga štamparija koja štampa novine nije isključena sa mreže Elektroprivrede Srbije, a na nalogu za isključenje Grafoproduktu piše da se struja isključuje zbog duga od 0,00 dinara", pisalo je u saopštenju UNS-a.

A, redakcija Magazina Tabloid, oglasila se 19. septembra, ove godine, saopštenjem da je MUP Srbije doneo rešenje o zabrani daljeg rada štampariji Grafoprodukt, jer je pregledom, po anonimnoj prijavi, ustanovljeno da portir koji čuva štampariju nema vatrogasni kurs, i rešenje o zabrani rada je odmah postalo izvršno. Na taj način, sprečeno je štampanje Magazina Tabloid. Policija se odlučila na zabranu, jer prethodne višenedeljne kontrole poslovanja Grafoprodukta, i pretnje vlasniku da ako ne prestane da štampa naš magazin, da će mu se onemogućiti svaki rad, nisu urodile plodom. Onda je ministar Stefanović poslao policiju, i usledila je zabrana daljeg rada.

Svi napori naše redakcije da se štampariji omogući dalji rad, ostali su bezuspešni. Gušenje medijskih sloboda je u Srbiji legalizovano, a iza toga stoje Majkl Kirbi, američki ambasador, i Majkl Devenport, marioneta američkih obaveštajnih službi, na službi šefa misije Evropske unije, a prethodno ambasador Velike Britanije u Beogradu.

U vreme kada pišemo ovaj tekst, neizvesno je izlaženje Magazina Tabloid, mada je štamparija APM Print iz Beograda prihvatila da ga štampa. Molimo čitaoce, ako se sledeći broj ne pojavi na kioscima, da nas čitaju na našem sajtu www.magazin-tabloid.com.

Redakcija našeg magazina nastavlja da se nesmanjenom žestinom bori protiv uspostavljene tiranije u Srbiji i strahovlade Aleksandra Vučića. Molimo čitaoce za razumevanje što ćemo ubuduće izlaziti na novom formatu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane