Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Dežurna služba javlja. Stop. Novo rasulo u MUP-u Srbije. Stop

Bršljani srpske policije

U vrhu srpske policije sede nesposobni i beskarakterni ljudi. Kako koja vlast dođe, oni se povijaju i podastiru malim, prolaznim vladarima i njihovim kriminalnim družinama. Direktor policije u više mandata Milorad Veljović Bršljan, nastavlja da satire policiju, njen ugled, nezavisnost, da smenjuje i zavađa policijske službenike i starešine, a i dalj štiti organizovani kriminal i krupne zverke

major Goran Mitrović

Kada odlazi iz svog kabineta, u nekadašnjoj zgradi Palate federacije na Novom Beogradu, direktor srpske policije Milorad Veljović zvani Bršljan, izlazi na ekonomski izlaz ovog zdanja. Najmanje troje vozila priđe tom ulazu, Bršljan izlazi povijen, plašeći se da ga, navodno, ne pogodi snajper, sa dosta udaljenih zgrada. Dok povijen ulazi u kola, telohranitelj mu, iz sprdnje, udara prstenac, a drugi mu stavlja ruku na glavu, jer tako policija postupa kada vezana lica uvode u službena kola.

Nadimak Bršljan direktor policije u više mandata je dobio po biljci puzavici - bršljanu, koji se povija i puže od zemlje ka nebu pod oblake.

Veliki je strah u Veljovića. Kada izlazi iz kabineta u toalet, a ide najmanje pet puta, telohranitelj ide prvi, a drugi ulazi za njim, jer se Bršljan plaši da ga neko od nezadovoljnih policijskih službenika ne smakne i u toaletu! A mnogo zla i nedela ostaje iz njega.

Kada odluči da se prošeta obalom Dunava, iz hotela "Jugoslavija", Bršljan krene u trenerci, a vod policajaca u civilu obezbeđuje šetnju! Ide izvidnica na stazu, a oko Milorada su po tri civilna policajca, sa pištoljima ispod trenerki, i spreda, i sa strane i otpozadi.

Mnogima se Bršljan zamerio. Od većeg broja tajkuna dobio je stanove, milione evra, kupovao je nekretnine, zemlju, šumu, podizao kuće na Goliji, u zoni gde je zabranjena gradnja. Biznismeni Miroslav Mišković, Milan Beko, Miodrag Kostić, Miroslav Bogićević, i mnogi drugi, plaćali su Bršljanu, ali on nije većinu mogao da spasi od hapšenja. A takvi ne praštaju.

Miroslav Bogićević zaposlio je Veljovićevog sina u svom predstavništvu u Moskvi, sa platom od 10 hiljada evra. Plaća i njegovo lečenje od odvikavanja od narkotika.

A ni stariji mu sin Stanko nije u boljem stanju. Naš izvor tvrdi. "...Tačno pre dve godine posle otvaranja famoznog splava Jimmys (Džimis) koji je u suvlasništvu nekoliko ljudi, između ostalog i današnjeg šefa beogradske policije, i Zvonka Veselinovića, koji je odigrao presudnu ulogu današnjem režimu, na taj način što je sprečio pobunu kosovskih Srba, kada je potpisivan Briselski sporazum, i postao državni igrač. Ulazim na splav i zatičem u separeu sa velikim šampanjcem MOET Stanka, starijeg sina od direktora policije Veljovića, u društvu problematičnih ljudi, a reč je o Marku, sinu pokojnog Zorana Šijana, i Arkanovog sina Veljka, kako je mrtav pijan i nadrogiran, i zove me da sedim s njima, što sam odbio. Njega obezbeđuju pripadnici Pete uprave za obezbeđenje, raspoređeni oko stolova, dok momci bahanališu i odlaze da se drogiraju. Posle tog prizora zgadio mi se život i izašao sam. Inače, Stanko je poznat po tome što ga je tata zaposlio prvo u Srpsku banku, gde nije radio ništa, i posle ga prebacio u Srbijagas. Stanko se druži i sa Nikolom Narančićem, sinom poznatog kontroverznog biznismena LIMUNA, i hvalio se kako je za Nikolino privatno obezbeđenje završio preko tate Milorada dozvole za nošenje oružja, a oni su ga nagradili skupocenim satom...".

Milorad Veljović je, nakon letošnje seče generala u policiji, preuzeo da obavlja i poslove načelnika Uprave kriminalističke policije. Da li je mnogo mačku goveđa glava?

Pet smenjenih generala smešteni su u jednom krilu zgrade, u istom su im hodniku kancelarije. Ovo krilo zovu Hajat, po ugledu na povlašćeni blok u Centralnom zatvoru. U tom krilu smeštene su kancelarije generala Rodoljuba Milovića, Zorana Tomaševića, Dragiše Simića, generala Kuribaka i Nenada Banovića. Hoće li im se još neko pridružiti?

Bršljan je uspeo da izbegne smenu, jer o Vučiću ima nekoliko stotina dokumenata koji mogu da ga oteraju na doživotni zatvor.

Ali, i Bršljan više ne može da raste. Popeo se na vrh krova. Sada mora da silazi, opet povijen.

Bršljanovi lažni izveštaji

U Ministarstvu unutrašnjih poslova u potaji se pripremaju velike čistke. Policija nema osnovnih uslova za rad, i Bršljan, sa svojom kamarilom, priprema se da zavadi srpsku policiju i njene načelnike, da se policija međusobno posvađa, i odustane od štrajka i pobune zbog neizdrživih uslova za rad i malih plata.

Pre dve nedelje uručeno je rešenje o smeni načelniku Odeljenja za kriminalističko operativne poslove u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, glavnom policijskom savetniku Radomiru Nerandžiću. Pomenuti načelnik je bio zadužen da potpiše krivičnu prijavu protiv pripadnika niškog odreda Žandarmerije, koji su intervenisali na dan održavanja gej parade u Beogradu, kada je mobilna ekipa niške žandarmerije privela izgrednike Andreja Vučića, i Predraga Malog, braću srpskog premijera i gradonačelnika Beograda.

U želji da probiju kordon žandarmerije, koji je opkolio centar Beograda, Andrej i Predrag su sa telohraniteljima, pripadnicima vojne jedinica "Kobra'', napali žandarma u kordonu, a Andrej ga je udario flašom u glavu. Intervenisala je mobilna ekipa žandarmerije, koja je bila u neposrednoj blizini, i privela je Vučića i Malog, a zbog pružanja otpora prema njima je primenjena sila prinude i zadržavanja, sve dok nije na lice mesta stigla gradska policija, da ih preuzme.

Po nalogu premijera, ministar policije Nebojša Stefanović je odmah smenio komadanta niškog odreda Žandarmerije, a žandarmi, koji su priveli Vučića i Malog, odmah su suspendovani. Služba unutrašnje kontrole je dobila zadatak da sastavi lažni izveštaj, u kome se ne bi navodili podaci o nasilju Andreja Vučića i njegovih telohraniotelja nad žandarmima. Načelnik Odeljenja za kriminalističko operativne poslove u Sektoru unutrašnje kontrole Radomir Nerandžić odbio je da sastavi lažnu krivičnu prijavu protiv niških žandarma, jer postoje očevici tog događaja, a kojem su osim žandarma koji su bili postrojeni u kordonu, prisustvovali i građani, koji su pristali da svedoče o tome. Naravno, prijavu je potpisao zamenik načelnika Uprave službe unutrašnje kontrole, glavni policijski savetnik Dragan Kujundžić.

Rešenjem ministra, smenjen je načlnik Nerandžić, i uručeno mu je rešenje upućivanje u Sektor za vanredne situacije, na poslove izvršioca - službenika za protivpožarnu zaštitu! Protiv tog rešenja on je, kako saznajemo, izjavio žalbu, koja će, nema sumnje, biti odbijena. Policiji su potrebni klimoglavci, a srpska policija je jedina u Evropi koja sastavlja lažne izveštaje o događaju!

Kada su žandarmi intervenisali protiv Vučićevog brata, 10. oktobra smenjen je komadant niškog odreda žandarmerije Senad Koštić.

Ministar unutrašnjih dela Nebojša Stefanović iz petnih žila se trudi da dokaže da je lažna privatna firma, otvorena na ime Andreja Vučića, preko koje je on zgrnuo milione evra, a državi ostao dužan za neplaćeni PDV oko 220.000 evra, ustvari otvorena od strane drugog lica, koje je, navodno, falsifikovalo ličnu kartu Andreja Vučića, koju on nikada nije prijavio da je taj lični dokument izgubio! Po nalogu ministra, policijski službenici su pribavili lažni grafološki nalaz od sudskih grafolog, inače zaposlenih u policiji, koji tvrde da je četiri godine Andrej Vučić podizao novac i potpisivao naloge, a da taj rukopis nije njegov, nego trećeg lica! Bršljan je za vreme svoje nesmenjive strahovlade naučio srpsku policiju da masovno piše lažne izveštaje, koji se obore u sudskom postupku!

U policiji se čeka "događanje gladnih"

Većina policijskih službenika, koji rade na rasvetljavanju krivičnih dela, ima zbog toga velike probleme. Kada se lice zatekne na izvršenju krivičnog dela, policijski službenici su obavezni da o tome, bez odlaganja, obaveste nadležnog dežurnog državnog tužioca, koji odlučuje o sprovođenju daljih radnji, odobrava privođenje lica na dalju kriminalističku obradu, odobrava meru zadržavanja, predlaže pretres stana, ili vozila, ili službenih prostorija. Praksa pokazuje da većina dežurnih tužilaca reaguje tako što policijskim službenicima odgovori da će se konsultovati, obaveštavajući da će im se javiti, a zadržana lica policija mora da pusti, zbog proteka vremana od četiri sata, koliko mogu biti zadržana.

Kada zateknu lice koje provaljuje u nečiji stan, policajci traže saglasnost od tužioca da ga liše slobode. U većini slučajeva ne dobiju takvu saglasnost. Tabloidovom reporteru je rečeno u policiji, da tačno znaju, po ponašanju tužioca, da je on ranije os uhvaćenog lica na delu, dobio odobrenje, ili saglasnost, da može tako da se ponaša.

A Bršljan je sve učinio da zaštiti Andreja Vučića od sudskog progona. Andreje preoteo sve poslove beogradskom Interkomercu, čiji direktor je pre nedelju dana uhapšen. Goran Perčević je imao ekskluzivni ugovor sa firmom Soda so iz Tuzle, o uvozi soli za ishranu, i za ishranu stoke, za teritoriju Srbije. Andrej ga je prinudio da ćuti dok mu je preuzeo ugovore i poslove, peko svoje firme, za koju danas tvrdi da je lažna.

Direktor Interkomerca je uhapšen zbog uzimanja kredita od Union banke, čiji direktor je bio Dragan Tomić, visoki funkcioner SNS-a. Ove kredite je uzimao, da bi kešom plaćao Andreja i njegovog brata Aleksandra!

Uhapšen je tek kroz deset meseci, od hapšenja direktora banke! Bršljan i njegova svita čekala je naređenje od premijera, da hapšenje ima i političku poruku, jer je Goran Perčević do 2000. godine bio u rukovodstvu SPS-a! Njegovo hapšenje treba da posluži da se Aleksandar Vučić oslobodi Ivice Dačića, i za ministra dovede Borisa Tadića, svog ratnog druga, koji ga je godinama plaćao za pseću poslušnost i podršku njegovoj demokratskoj stranci. Zar je policiji trebalo deset meseci da utvrdi da je od Uninon banke i gospodin Perčević, u ime firme čiji je bio direktor, uzimao kredite. I dok se njegov brata oslobađa Daćića, za Andreja se oslobađa poslovni prostor Interkomerca na Terazijama. Pohlepa braće Vučić je životinjska. A tu pohlepu Bršljan pokriva.

I komandantu Žandarmerije Milenku Božoviću, kako mediji prenose, biće uručeno rešenje o smeni sa ove funkcije. Bolje reći, biće postavljen za načelnika Uprave granične policije i strance, jer je mesto upražnjeno, smenom generala nenada Banović. Tu dužnost sada obavlja Banovićev zamenik Dragan Gligorić, nekadašnji kurir u Policijskoj stanici u Zemunu. I gospodin Božović je izjavio žalbu, ali će morati da se povinuje odluci Bršljana. I sam Božović je biljka puzavica.

Gospodin Božović je bio zamenik komandanta Žandarmerije, dok je tu dužnost obavljao general dr Bratislav Dikić. Bio je ubačen u Žandarmeriju, po nalogu direktora policije, da svojim delovanjem uruši ugled Žandarmerije, i da je rasturi. On je to svesrdno i činio, forsirajući sukob između beogradskog, niškog, kraljevačkog i novosadskog odreda. Napad na Žandarmeriju, naredio je Aleksandar Vučić, u nameri da oslabi odbrambenu moć Srbije u Kopnenoj zoni. Novac je doneo Ćazim Osmani, narko diler iz Zagreba, kome je Bršljan izdao lažni pasoš na ime Miloša Petrovića, da može slobodno da putuje po Evropi!

Smenu komandanta Žandarmerije, direktor Veljović je želeo da iskoristi i rasturi niški odred Žandarmerije, koji čuva kopnenu zonu bezbednosti uz administrativnu granicu sa Kosmetom. Želeo je da organizuje lažnu proces generalu Dikiću, ali ga je u tome sprečio Nebojša Stefanović, tada predsednik narodne skupštine Srbije.

General Bratislav Dikić je 2009. godine formirao humanitarno udruženje "Žandarm" preko koga je organizovao humanitarne akcije i kupio više stanova porodicama poginulih pripadnika Žandarmerije, kao i druge vidove humanitarne pomoći. Novi Komandant Žandarmerije Milenko Božović je zabranio ra humanitarnog udruženja "Žandarm"? Zbog čega je to učinio?

General Božović, koji je čin dobio zbog navodnih zasluga oko spašavanja u majskim poplavama u Obrenovcu, bogate je biografije. Čin je dobio, valjda što je prethodno uspešno rasturio Prvi odred Žandarmerije, po Veljovićevom nalogu. Poznat je po propustima i novinskim naslovima koji ga dovode u tesnu vezu sa crnogorskom mafijom i Šarićevim klanom, a žandarmi ga opisuju kao ljigavaca, i najobičniji bršljan, biljku povijušu, koja se obavija po drveću i kamenju raznoraznih krtica, kriminalaca.

Generala Božovića naslediće pukovnik Goran Dragović, sadašnji komadant Protivterorističke jedinice (PTJ), tako što će se ova jedinica pripojiti Žandarmeriji.

Bršljan je potpisao stotine rešenja o premeštanju policijskih službenika, tako da većina sa strahom odlazi na posao, očekujući da im bude zabranjen ulaz u kabinet, ili kancelariju, ili će im na portirnici biti uručeno rešenje o premeštaju.

Bršljanu veliku podršku pruža Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije. On je izbeglica iz zagreba, ovejani je kriminalac, i Veljović ga je podmitio i uveo u kriminal, tako da bi Mijailović, koga je napustilo članstvo, odobravao i masovna streljanja policajaca. Ova uštva zlatokrila ima privilegije, skoro ravne direktorovim!

U policiji se tek očekuje ''događanje gladnih''.

A 1.

BIA: Ona spava, spava, spava...

Ko god stigne, noge joj digne

Da Aleksandar Vučić Picousti planski uništava odbrambenu moć Srbije, lako se može zaključiti pažljivom analizom njegovih zločinačkih poteza. Ni Vojna obaveštajna ni Vojna bezbednosna agencija nemaju direktore. Nakon smene direktora VBA, generala Kovača i direktora VOA, brigadnog generala Dragana Vladisavljevića, na njihova mesta niko nije postavljen. Nadležan za njihovo imenovanje je predsednik Republike Srbije. On to, pod pritiskom Vučića, još nije učinio.

Direktora Bezbedonosno informativne agencije postavlja Vlada Srbije. A Picousti je učinio sve da i BIA dođe u rasulo.

Prethodni direktor Nebojša Rodić dolazio je na posao pre šest sati ujutru, obično biciklom, i bez pratnje. Nije se puno mešao u rad službe, nije činio zla dela, ali se zato Služba sama počela još više urušavati. Frakcije unutar Agencije su se sukobile, izvršile podelu uticaja, baveći se kriminalnim poslovima, rasprodajom informacija biznismenima, švercerima, narko kartelima, domaćim političarima i stranim službama.

Jedna od službenica u analitičkoj službi tvrdi da iz priliva operativnih informacija tačno može da utvrdi kome su one namenjene, i ko će ih kome prodati. Većina službenika se, navodi ona, ipak trudi da korektno obavlja svoju dužnost, i u arhivske fondove se pohranjuju informacije, čak i o najvišim državnim funkcionerima.

Sadašnji direktor BIA je doskorašnji advokat, koji ne dolazi tako rano na posao, kao njegov prethodnik, a kada dođe, onda uzima izveštaje prislušnih službi, transkripte razgovora, i povalči se u svoju drug kancelariju, koja se nalazi u kafiću u Palmotićevoj ulici. Tu se donose odluke o reketu, hapšenju, medijskoj satanizaciji i naručenim hapšenjima. U BIA, češće od direktora, dolazi Petar Panić Pana, čovek iz podzemlja, desna ruka Picosutog, sa zadacima i direktivama.

U BIA se najviše upražnjava seks. Dizanje nogu je omiljena radna disciplina, a neke je dovela i do mesta šefa direktorovog kabineta. Jedna službenica kaže: "Ko stigne, noge joj digne". Nekada se pored zgrade Državne bezbednosti prolazilo sa strahopoštovanjem. Od nje su zazirali i oni koji u njoj rade, plašeći se da i sami ne pogreše.

E, nekad bilo, sad se spominjalo.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane