Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Kučevo: Vučićev let iznad naprednjačkog gnezda

Zadnja pošta, Ćukin kabinet

Ozbiljan autokratski režim ne zaboravlja ni na svoje birače u malim opštinama. Tu su samo kad treba da izaberu lokalne poglavice. Vođa Srpske napredne stranke i samozvani lider svega postojećeg u Srbiji, sleteo je vojnim helihopterom sa nebesa u malu varoš Kučevo. O tim i drugim čudima, za Tabloid pišu zaposlenici opštinske uprave...

......

Opština Kučevo nalazi se u severoistočnoj Srbiji. Zahvata srednji deo donjeg toka reke Pek. U administrativnom pogledu pripada Braničevskom okrugu. Opština Kučevo zahvata površinu od 721 kvadratni kilometar. Prema zadnjem popisu ima 15.516 stanovnika. Sredinom novembra nebo iznad mirne varoši Kučevo dosta nisko nadletao je vojni helihopter koji je pravio veliku buku. Tako nisko je leteo da smo imali osećaj da će zakačiti krovove kuća i zgrada. Sleteo je na igralište fudbalskog kluba „Zvižd". U helihopteru nalazio se premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar vojni Bratislav Gašić...Pošli ljudi za Kladovo i Tekiju. Zbog magle nije mogao da prođe iznad Majdanpeka pa se vratio u Kučevo i sleteo...

Davno je bilo kada je general Ojdanić dolazio u naš kraj da na brdu Fik otvori novoizgrađeni telekomunikacioni relej. Bilo je to u vreme vladavine socijalista i radikala dok je gospodin Vučić bio ministar informisanja. To je bilo vreme kada su novine zabranjivane, novinari gubili živote.

Ko bi tako značajan objekat gradio do istaknuti član radikala Zoran Milekić- Ćuka, do skora predsednik opštine Kučevo, sada narodni poslanik. Dobro je u tome poslu prošao. Kako je tada govorio ponovo je stao na „posrnule preduzetničke noge". Od tih vremena traje veliko prijateljstvo između Vučića i Ćuke.

Davne 2004. godine, tražio se kandidat za predsednika opštine Kučevo. Tadašnji poslanik radikala Vita predložio Ćuku za predsednika. Ćuka se kolebao. Jedan poziv Aleksandra Vučića ubedio ga je da pristane. Svi su tada podržali Ćuku samo da Grnja ode, dotadašnji predsednik iz redova demokrata. Narod ko narod, želeo je promene.

Za Homoljske motive 2011. godine naše mesto posetio je tadašnji potpredsednik Vlade republike Srbije drug Ivica Dačić. Ponosno šetao sa svojim socijalistima. Sanja, doživotni predsednik socijalista u Kučevu sva srećna bila je uz svog predsednika stranke. U njegovoj blizini bio je i Mratić iz Pokreta socijalista. Ovde u Kučevu socijalisti su zvanično opozicija, mada podržavaju sve skupštinske odluke. Ovi Vulinovi su visoko kotirani u vlasti. Nešto kao nekadašnji JUL.

Negde pred samo kretanje svečane povorke dođe u Kučevo i gospodin Aleksandar Vučić, negde oko 15,40. Bio u društvu sina i vozača. Izašao poslanik Arsić da dočeka Vučića. Tu su bili prisutni i viđeniji naprednjaci kao što je Rajko Grga i ostali. Manifestaciju je otvorio Zoran Milekić, predsednik opštine Kučevo i član SNS, a potom je govor održao direktor "Srbija šuma" Igor Braunović, koji je kadar SPS-a generalni sponzor. Kako je bilo predviđeno, sledeći na bini trebalo je da se pojavi Vučić, kao predstavnik stranke koja je na vlasti u Kučevu, ali je pre njega na binu izašao Ivica Dačić. Kad trebao da govori Vučić nešto se desilo. Vučić je bio sprečen u pokušaju da održi govor, iako je to bilo predviđeno protokolom, zbog čega je ministru policije i članovima njegovog obezbeđenja rekao: "Uvek ste bili lopovi. Prevaranti, bando crvena".

Zadnjih mesec dana održane su dve bitne sednice Skupštine opštine Kučevo. Na zadnjoj je usvojen budžet za 2015. godinu. Prethodna sednica je itekako važna. Pored rebalansa budžeta za 2014. godinu izabran je novi direktor Centra za socijalni rad za opštinu Kučevo.

Veliki Ćukin kadar Veroljub Petrović nije ponovo izabran za direktora. Neko kaže da nije stručan. Pitamo se kako je pre pet godina bio stručan. Ćuka i Veroljub su bili veliki prijatelji. Veroljubova žena je bila sekretarica u Ćukinoj privatnoj firmi. Zatvorio firmu, sekretaricu prebacio da radi u policiju, muža smenio. Nešto tu ne štima. Svi smo očekivali da će Ćuka kada ode u Beograd za poslanika da povede sa sobom nekoga. Recimo povede Veroljuba, ustvari njegovu ženu pa mora i njega.

Sednicama Skupštine opštine i dalje predsedava drug Dragoslav Mratić. To je najveći kadar posleratnog Kučeva. Skoro dvadeset godina je predsednik skupštine opštine. Postupci za uništenu Zemljoradničku zadrugu još se vode. Ima i sudska presuda kojom je osuđen. Vodi se postupak za utaju poreza. Imovina zadruge je uništena, podeljena. Nekako se setio letos da u 68 godini ode u penziju. Pošto vlast ne može da funkcioniše bez njega svakodnevno dolazi na posao. Ima sreću što su vraćene stare sudije. Od desetak sudskih sporova osuđen je u jednom, tri se još vode. Priča se da pored sudije koja vodi sada sporove ima podršku i u tužilaštvu. Pitamo se kako neko može konstantno da ne dolazi na zakazana suđenja.

Pre neki dan drugarica Sanja je ponovo izabrana za predsednicu Opštinskog odbora SPS-a. Lepo je kada neko dobije puno poverenje svojih drugova.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane