Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Vučićev genocid nad srpskim selom: 15.000 poljoprivrednika više neće dobijati u najam državno zemljište

Smrt agrara zbog nemačkog svinjara

Anđelko Vučić, otac vanknjižnog vlasnika Srbije, svojoj sestri nije dozvolio da uzme tri metra drva iz porodične šume iznad bugojanskog sela Čipuljići. Neka se Ruža smrzava, Anđelko ne da ni cepanicu svog nasledstva! Ni Aleksandar Vučić nikome ne da svoje, ali ne škrtari kad rasprodaje tuđe. Da bi svojim političkim i privatnim sponzorima omogućio čerupanje Srbije odlučio je da promeni važeće zakone, koji će naneti nesagledivu štetu srpskom agraru. Uništavanje sistema koji je decenijama kako-tako čuvao srpsko selo i induvidualne poljoprivredne proizvođače izazvaće privrednu i socijalnu katastrofu. Vučićeva odluka ugroziće egzistenciju više od 60.000 građana, koji će ostati bez osnovnog izvora prihoda.

Predrag Popović

Vučićev kabinet je 5. novembra 2015. usvojio Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji uvodi mogućnost prodaje državne zemlje i davanja u dugogodišnji zakup stranim kompanijama i domaćim tajkunima. Kad naprednjačka poslanička mašinerija u Skupštini izglasa taj zakon, oko 15.000 srpskih seljaka ostaće bez mogućnosti da u najam dobije državno zemljište. Uništavanje sistema koji je decenijama kako-tako čuvao srpsko selo i induvidualne poljoprivredne proizvođače izazvaće privrednu i socijalnu katastrofu. Vučićeva odluka ugroziće egzistenciju više od 60.000 građana, koji će ostati bez osnovnog izvora prihoda.

Od njihove sudbine, vladaru je važniji profit nemačke „Toennies group". Ushićen kao na drugom tajnom venčanju, Vučić je krajem aprila najavio dolazak „najbolje nemačke, znači evropske kompanije".

- Ovo je velika stvar. Namera evropskog i nemačkog kralja mesa i jednog od najuspešnijih ljudi u Evropi da investira 420 miliona evra u Srbiju, njihova namera da na 20 farmi proizvode tri miliona tovnih svinja, to je velika stvar za našu zemlju. „Toennis" će sam da prevaziđe kompletnu srpsku proizvodnju. Ne postoji bolje, ne postoji bolja, ni veća proizvodnja u Evropi, što znači da će se u Srbiji proizvoditi najbolje u Evropi, a to će doprineti podizanju ukupnog kvaliteta mesa i značajnog smanjenja nezaposlenosti - rekao je Vučić prilikom potpisivanja memoranduma.

Pošto aktuelni Zakon ne dopušta prodaju zemljišta, ne obazirući se na državne i nacionalne interese, premijer je tom prilikom najavio njegovu izmenu i usklađivanje s potrebama nemačkog investitora. Koliko ga zakoni Srbije obavezuju pokazao je i tako što je, mesecima pre njihovih izmena, dogovorio lokacije za pet farmi koje će „Toennies" otvoriti u Banatu, a o još pet se razgovara jer „oni ne žele da čekaju".

Kao i svaku, tako je i ovu bajku upotpunio ličnim besmislenim impresijama.

- Kad sam posetio tu kompaniju u Nemačkoj, video sam neviđenu disciplinu, kakve nema u Srbiji. Video sam da je „Toennies" omogućio radnicima da dovedu decu, da imaju mini vrtić. Probao sam bečku šniclu, ali ne i veliki XXL hamburger - divio se Vučić.

Ne treba sumnjati da je smazao sve što su mu nemački prijatelji servirali. Međutim, ako njihova akcija uspe, mnogi srpski poljoprivrednici imaće XXL problem kako da prehrane decu.

Vučić zna kakvu nesreću izaziva, zato manipulacijama prikriva istinu i sporne izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu predstavlja kao „obezbeđenje predvidljivog i pouzdanog poslovnog okruženja kao osnovnog preduslova za investicije". Obećava i „jačanje položaja malog poljoprivrednog proizvođača", kome istovremeno stavlja omču oko vrata. Predložene izmene Zakona „malog srpskog seljaka" tretiraju kao strano telo, koje će biti elegantno odstranjeno rešenjima koja određuju proceduru pri davanju zemlje u višegodišnji zakup.

Izmenama Zakona uvodi se institut prava prvenstva zakupa državnog zemljišta na 30 godina i to 30 odsto u svakoj opštini. Prednost će imati pravna lica, dakle tajkunske kompanije, a ne individulani poljoprivrednici.

Umesto aukcije ili licitacije, odluku o tome kome će biti omogućen zakup donosiće određena komisija Ministarstva poljoprivrede na osnovu investicionog plana. Nedostaje samo da se u predlogu izmena Zakona navedu imena Vučićevih poslovnih partnera, kumova i sponzora koji će državnu imovinu pretvoriti u vlastite feude.

Naprosto, ne postoji srpski seljak koji bi mogao da zadovolji takve konkursne uslove.Individualni poljoprivrednici su zakupci 80 odsto državnog zemljišta u Vojvodini. Kad im se najbolji deo zemlje uzme iz ruku, bez mogućnosti da se bave poljoprivredom, više od 60.000 građana ostaće bez posla, a u novom zakonu nema ni slova o otvaranju novih radnih mesta, subvencijama i investicijama.

Vučićev predlog je overen u Vladi, uskoro će ući u skupštinsku proceduru i to bez ozbiljne javne rasprave, koja bi mogla da ukaže na njegove pogubne posledice.

Nezainteresovan za sudbinu žrtava svoje nove političko-poslovne avanture, Vučić ne mari za kritike koje mu upućuju banatski paori i opozicione stranke.

- I mi znamo da tovimo svinje - poručili su predstavnici Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije, koja okuplja oko 200.000 poljoprivrednika Srbije. - Ne sme se dozvoliti prodaja i davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta strancima po bilo kom osnovu. Nemamo ništa protiv stranih investitora, ali kada kao građani Srbije budemo imali takva prava u njihovoj zemlji, tada i oni neka kod nas ostvare ista.

Ratari iz tog udruženja zahtevali su da državne oranice treba davati u zakup samo fizičkim licima, odnosno poljoprivrednim gazdinstvima. Investitori, kakav je „Toennies", neće predstavljati problem ako ne kupe zemlju nego ponude ugovore o kooperaciji i podizanju klanica u Srbiji. Udruženje je spisak ozbiljnih primedbi poslalo Vučiću. Mogli su da pošalju i Mikiju Mausu, efekat bi bio isti.

Odbranu neobnovljivih resursa Srbije najavila je Demokratska stranka, čija „Vlada u senci" je procenila da postoji hiljadu i jedan razlog da sporni predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu bude odbačen.

- Upotrebićemo sva institucionalna i vaninstitucionalna sredstva da sprečimo donošenje tog zakona u obliku u kojem ga je predložila republička Vlada. Ukoliko Predlog zakona ne bude povučen iz procedure i ukoliko institucionalna sredstva ne urode plodom, pozvaćemo građane na proteste - obećao je Bojan Pajtić.

Naprednjački ekspert za ponoćno krečenje „Lutrije" i kontrolu izbora u Donbasu, Vladimir Đukanović, poznat kao Đuka Bizon, opet je za Vučićeve greške optužio Demokratsku stranku. Podrškom Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji DS je omogućila prodaju državnog zemljišta stranim licima. Nema veze što su i sadašnji naprednjaci podržali SSP, kojim je predviđeno da stranci, od 1. septembra 2017, mogu da kupe zemlju pod istim uslovima kao i građani Srbije. Nema veze ni to što će do tog datuma Vučić razdeliti najplodnije oranice svojim feudalcima, a naročito nisu bitne porodice poljoprivrednika kojima će, usvajanjem ovakvog predloga zakona, biti ugrožena egzistencija.

Aleksandar Vučić, dok je bio radikal, zagovarao je etničko čišćenje Velike Srbije, od Bregalnice do Virovitice. Danas, kao euro-fanatik otvoreno sprovodi genocid nad srpskim seljacima.

Ako uspe da ozakoni otimičanu, a hoće.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane