Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Skandal u Balkanološkom institutu Srpske akademije nauka i umetnosti

Direktor i sekretarica u misionarskoj pozi

Mada je Srpska akademija nauka (SANU) oduvek bila predmet protivrečnih stavova, frakcionaških sukoba i (ne)naučnih obračuna, ova nekada slavna a danas posrnula ustanova je poslednjih godina dotakla svoje dno. Dokaz za to su i nalazi Budžetske inspekcije koja je nedavno kontrolisala rad Balkanološkog instituta i njegovog direktora Dušana T. Batakovića

M. Grabež

U zapisniku koji je sačinila budžetska inspekcija prilikom kontrole rada Balkanološkog instituta SANU, a koji može da se čita kao kriminalistički roman u kojem su glavni akteri direktor (Dušan T. Bataković) i njegova sekretarica, koju je on kao svoju ljubavnicu doveo u Institut, sve je napisano kao u dobrom scenariju za dugometražni film. Posle konvencionalnog uvoda, negde od dvadeset druge strane, kada se iskazuje sumnja u verodostojnost i autentičnost odluka kako onih o materijalno-finansijskom poslovanju tako i onih kojima je direktor upućivan na službena putovanja, dolazi iznenađenje razmerama učinjenih zloupotreba i nezakonitih postupaka. Lajt-motiv ovog "romana" je bezakonje, a u njegovom središtu je zloupotreba službenog položaja koja prerasta u društveno zlo.

Direktor ove naučne ustanove, Dušan T. Bataković, protivzakonito daje svojoj sekretarici dvostruku platu i obezbeđuje honorare, a ona njega bez odluka upravnog odbora šalje na putovanja. Kada je najavljem dolazak inspekcije, onda je izvršeno falsifikovanje odluka, što je inspekcija i utvrdila. Time je, ustvari i potvrđeno neposredno pismeno svedočenje o nezakonitim postupcima sekretarice Instituta koje je dala šefica računovodstva Milena Radovanović, što je i navedeno u ovom zapisniku.

Konstatovanjem da službenik ministarstva, odnosno referent zadužen za praćenje i kontrolu rada instituta nije radio svoj posao već tolerisao nezakonite postupke direktora, kriminal u Balkanološkom institutu dobija značenje dobre organizovanosti. S obzirom na nastojanje da se ovaj izveštaj o orgijanju direktora Balkanološkog instituta SANU prikrije, umanji njegov značaj i spreči očekivani sudski epilog smatram da bi ga blagovremeno trebalo predstaviti javnosti.

Pitanje je da li će bivši profesor i bivši ambasador Srbije u Grčkoj, Kanadi i Francuskoj, gospodin Dušan T. Bataković, uskoro biti i bivši direktor Balkanološkog instituta SANU? Da li je pred hapšenjem ili ne? Zašto se u SANU prikrivaju njegova nepočinstva i ko pokušava da stane na put pravdi? Na ova i mnoga druga pitanja, uskoro bi mogli da stignu i odgovori, ali kakvi?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane