Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Razotkrivanje prevara i manipulacija u naplati putarine

Partijski vojnici - drumski razbojnici

Magazin Tabloid dobio je pismo od službenika javnog preduzeća Putevi Srbije, koji je zbog razotkrivanja organizovanog kriminala u ovoj državnoj ustanovi, dobio i otkaz. Redakcija objavljuje njegovo obraćanje javnosti.

......

Zbog otvorenog sukoba (u vezi obmana, prevara, vršenja pritisaka...mobinga) sa rukovodstvom naplate putarine ali i dalje, vrhom rukovodstva J.P. Putevi Srbije, izricane su mi brojne opomene i upozorenja pred otkaz, da bih na kraju, zbog svoje upornosti i doslednosti dobio i otkaz ugovora o radu.

Do sada uspeo sam da dođem u posed značajnog broja informacija koje idu u prilog mojim tvrdnjama. Tu je i spisak osoba zaposlenih u ovom javnom preduzeću bez ikakvog osnova...

Svi koji su navedeni ovim spiskom, nalaze se u privilegovanoj grupi koja se međusobno razlikuje nivoom funkcije koju obavlja, koeficijentom, veličinom resursa preduzeća nad kojim upravlja ili kontroliše ali je za većinu njih zajedničko - nalaze se na specifičnom radnom mestu bez zakonske osnove. Stvara se osećaj kao da su nečim ucenjeni ili stavljeni u privilegovanu poziciju kako bi nekim radnjama uzvratili ''zahvalnost'' onome koji im je to omogućio. Posebno je zanimljiv primer Miodraga Milijića, koji do dana objavljivanja ove teme nema potrebnu stručnu kvalifikaciju (II stepen visokih studija) za radno mesto: Terenski kontrolor, a trebao bi da bude uzor svim poštenim radnicima, s obzirom da je ujedno i predsednik reprezentativnog (većinskog) sindikata u J.P. Putevi Srbije!

Ne bih odlazio previše u razradu teme, koliko ovakve pogodnosti utiču na kvalitet obavljanja funkcija, dovoljno je samo pomisliti na aferu koja je pre izvesnog vremena otkrivena u J.P. Putevi Srbije. Podsetiću samo, da su i tada kao i sada, rukovodioci negirali postojanje organizovanog kriminala u okviru J.P. Putevi Srbije, a u sudskom postupku negirali svako saznanje ili učestvovanje u njemu.

Ukoliko imamo na umu da su najviša rukovodeća mesta sa gornjeg spiska popunjena ljudima čije radno angažovanje datira iz vremena delovanja takozvane ''drumske mafije'', a centar koji ih sve okuplja, organizuje i usmerava je kancelarija direktora sektora naplate putarine Milenka Cakovića - čoveka koji je više puta dokazao (primeri na blogu) da je vrsni manipulator i prevarant, odgovori se sami nameću.

Samo njihova mašta predstavlja granicu mogućnosti koja im se nudi u bogatom javnom preduzeću, koje je skoro uvek u ogromnim dugovima. Nije ni čudno zašto se stalno probija budžet, kada se objektivno sagleda kadrovska situacija.

Ukoliko sagledamo stručna dostignuća "proverenih kadrova", možemo se saglasiti da su se ispunili neophodni uslovi dugo odlaganog spajanja J.P. Putevi Srbije i Koridora. Ako sticanje ovih diploma nije jedan od razloga navedenog odlaganja spajanja preduzeća, bilo bi zanimljivo čuti šta je ''pravi'' razlog odlaganja izvršenja odluke Vlade Republike Srbije?

Ovakvi iluzionisti nisu viđeni na ovim prostorima još od doba Jezde i Dafine. Toliko pompeznih najava, dovođenje svetskih promotera, prijemi kod najviših političkih zvaničnika, hvaljenje velikim ulaganjima, kad ono-nula?

Ko je, koliko i čijim novcem platio ovaj cirkus? Kriminal kao preporuka za organizovanje naplate putarine!

Na ovom blogu mogu se saznati detalji iz mog ličnog iskustva u vezi manipulacija i prevara vodećih ličnosti iz naplate putarine. To sam nadam se argumentovano izložio. Međutim, šta su bile preporuke čelnicima J.P. Putevi Srbije (Branku Jociću, a kasnije Zoranu Drobnjaku) kada su za direktora naplate putarine postavili Milenka Cakovića? Možda bi isečak iz kultnog dokumentarca ''Dosije'' pomogao u pronalaženju odgovora.

Ako su ove informacije dostupne široj javnosti, šta bi na to rekli nadležni državni organi? Da li su im ova lica na koja ukazuje fotografija iz dokumentarca, poznata? Ako jesu, po čemu su poznata? Šta treba da se desi da bi nadležni organi delovali? Ili je možda danas u pitanju nova strategija.

Nekada su kriminalci angažovani za borbu protiv terorista - antiteroristički patriotizam, a danas? Šta danas poznate ''patriote'' rade? Da li su i danas u istom poslu, ali sa drugačijim stajlingom? Umesto čarapa na glavama, sada se koriste kravate i skupa odela!

Borba protiv manipulatora zahteva stalno smanjivanje jaza između manipulatora i manipulisanih. To podrazumeva, s jedne strane, institucionalno ograničavanje moći manipulatora, a s druge strane, jačanje otpora manipulisanih (kroz slobodne medije i informatička oruđa - internet i društvene mreže). Postepeno razoružavanje manipulatora, uz naoružavanje manipulisanih sredstvima za samoodbranu, trebalo bi da dovede do demokratske ravnoteže, ozdravljenje državnih ustanova i javnih preduzeća.

Glavno oružje manipulatora je dezinformisanje koje je oblikovano da manipuliše korisnicima na racionalnom nivou, bilo da diskredituje protivrečne stavove ili da navodi na pogrešne zaključke. Cilj dezinformacije je obmana ili zbunjivanje. Mediji su posebno prikladni za dezinformisanje javnosti. Lažiranje statistike, odnosno namerno pogrešno interpretirane statistike je često korišćeno sredstvo da bi dezinformaciji dalo naučnu notu. Dezinformacija je posebno uobičajena u totalitarnim režimima. Za njih je karakteristično apsolutno monopolisanje područja ličnog i društvenog života, ne dopuštajući nikakav oblik artikulacije kritike, uzdižići se nasiljem i terorom koji se oslanja i na pravo i zakonodavstvo. Na taj način vladavina je utemeljena ideološkom manipulacijom, terorom i brutalnošću. Totalitarizam teži ostvarenju ''totalne moći'' - vlasti, kroz politizaciju društvene i lične egzistencije i zato podrazumeva potpuno ukidanje građanskog društva i ljudske privatnosti. U zemljama sa slobodnim, pluralističkim medijima značajno je teže širiti dezinformacije, brže se mogu razotkriti, a kroz istraživanja dokazati njenu istinitu prirodu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane