Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Koliko beskućnika, nakon prošlogodišnjih poplava, uzalud čeka na obećanu pomoć?

Pomilovani gradonačelnik je nemilosrdan

I dalje ima onih koji već drugu zimu od prošlogodišnjih poplava čekaju bez krova nad glavom. Najčešće je reč o pravno, ne tako crno-belim slučajevima. O njima, poput ping-ponga odlučuju opštine i vlada, dok za to vreme oštećeni ispaštaju. Jedan od njih je i Tomislav Stepić iz Obrenovca. Gradonačelnik Miroslav Čučković, najodgovorniji za poplavu ove gradske opštine, umesto da ode na višegodišnje robijanje, još više je napunio džepove. Dva stana u Beogradu koja je kupio uoči poplava, automobili, bankovni računi, šenlučenje. Sve se nastavlja, jer je njega primio, sa svim poklonima, i u svoju stranku učlanio lično Aleksandar Vučić, na predlog Siniše Malog. Ogromne pare, namenjene poplavljenim i u Obrenovcu, isparile su pred očima šefa misije Evropske unije u Beogradu Majkla Devenporta. Ko će, onda, da pomogne i Tomislavu Stepiću, jednom od nekoliko hiljada beskućnika, koji su to postali, nakon prošlogodišnje nepogode?

Mersiha Hadžić

"Ja ove zime nemam gde"- kaže Tomislav Stepić, beskućnik iz Obrenovca..

Od prošlogodišnjih poplava spava kod prijatelja, gde ujedno i samo sanja o pomoći. Ipak, do sada nije dobio ni "žutu banku".

Opština Obrenovac je dva puta odbila zahtev za pomoć. Ne veruju mu da je u ovoj kući živeo, jer mu je adresa prebivališta kod bivše supruge.

"Kad mu je mati umrla, sahranio je majku i nastavio čovek da živi tu", tvrdi pak njegov komšija Milan Stijaković. Opštini su ovakva svedočenja bila tendenciozna, pa svedoke nisu uzeli za ozbiljno. Jedan od njih bio je i gazda lokala koji gleda pravo u Tomislavljevu kuću, sada ruševinu. "Gledamo šta radi ceo dan i kuva ajvar i sve šta radi.... Nemam šta da radim, pa gledam u njegovu kuću. Onda kad su zime čisti sneg s krovova", svedoči drugi komšija Miodrag Ljuboja.

Na opštinski klin, vladina komisija udara u ploču. Na dva obrenovačka rešenja, iz Beograda su tražili ponovni postupak. U opštini za N1 tvrde da brže ne mogu i da trenutno rade na još skoro 70 komplikovanijih slučajeva, a za ovaj se epilog nazire.

"Može da bude pet dana, a može da bude i 10, ali mislim da ne može da bude jako dugo, jer se u ovom slučaju i u ostalim slučajevima postupa vrlo hitno, angažovani su svi pravnici", kaže pravnica iz opštine Obrenovac Vera Pokorni. Opština je nesumnjivo pogrešila, ali je način da brže pomogne zaobišla i vlada.

S obzirom da je to već dva puta vraćeno po žalbi, postojala je mogućnost u skladu sa opštim upravnim postupkom i da drugostepeni organ, odnosno vladina komisija, sama donese odluku, a sve u cilju ekonomičnosti postupka kako bi podnosilac zahteva izašao iz neizvesnosti,

Pogubljen u pravnom, Stepić već planira drugačiji, mnogo izvesniji izlaz: "...Šator i idem ispred opštine da spavam. Doći će još televizija da snimi kako se ponašaju prema građanima".

A 1. Kad predsednik-lopov utvrđuje istinu

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković napisao je na Tviteru da su napravljene 274 nove kuće i da će biti napravljena i Tomislavu Stepiću "kad se utvrdi istina" i "Tužilaštvo i policija će dati svoj sud". "Svedoci tvrde da ima više nekretnina i da tu ne živi, drugi tvrde suprotno", napisao je još na Tviteru Čučković.

A 2. Kad beskućnik moli, ostaje pred vratima

Obraćam Vam se ovim mojim zahtevom sa molbom da mi sa Vaše strane ukažete i pružite potrebnu pomoć, i kao građanina Republike Srbije, grada Beograda i mog rodnog grada Obrenovca, zaštitite od samovolje lokalnih moćnika oličenih u gradonačelniku Miroslavu Čučkoviću, načelniku Uprave GO Obrenovac Miodragu Kosanoviću i načelniku Odeljenja za imovinsko-pravne i stambene poslove Srđanu Milosavljeviću, kao i Miijani Stamenić, dipl. pravniku i Slavici Knežević, dipl. pravniku.

Obrazlažući ovaj moj zahtev i molbu upoznajem Vas da sam ja u majskim poplavama 2014. godine doživeo da mi moja porodična kuća u Obrenovcu, Ulica kralja Aleksandra I broj 45 bude u potpunosti uništena i srušena, pa se sada kao lice bez krova nad glavom i rešenog stambenog pitanja faktički i realno nalazim bez stana na ulici i svi moji pokušaji, molbe, zahtevi i obraćanja gradonačelniku i njemu podređenim službenim licima u gradskoj opštini Obrenovac nisu dali nikakvog rezultata, čak šta više doživeo sam velika ponižavanja i omalovažavanja i kao čoveka i kao građanina.

Meni je sada zabranjen fizički ulaz u prostorije - zgradu Uprave gradske opštine Obrenovac i to sa obrazloženjem da je služba obezbeđenja primila nalog od načelnika i predsednika - gradonačelnika da ja ne mogu više da ulazim u prostorije moje opštine! Nikakve probleme ja nisam pravio, a posebno sam se uvek i u svakoj prilici krajnje uljudno obraćao svim službenicima.

Po sprovedenom postupku meni je priznato pravo na naknadu štete VI kategorije sa izgradnjom nove kuće tipske, ili bilo kakve druge ili odgovarajuća naknada pripadajuća za ovu šestu kategoriju, ali mi se ne daje nikakvo rešenje niti mogu da dobijem bilo kakvu odluku, bilo kakav papir, šta više, ja sada ne mogu ni da uđem u zgradu opštine.

Dokle sve ovo ide mogu Vam ilustrovati i zapisnikom i izveštajem Policijske stanice u Obrenovcu gde se meni fizički ugrožava život kao pešaku na pešačkom prelazu kod autobuske stanice u centru Obrenovac od strane gradonačlnika Miroslava Čučkovića, a koje gaženje vozilom sam izbegao mahinalno sklanjajući se unazad, a ova moja prijava i policijska prijave se uopšte ne procesuiraju...

Molilac, Stepić Tomislav

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane