Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Udruženje Srpski ratni veterani pišu Ministarstvu zdravlja

Državni teror od državnih sekretara

Udruženje Srpski ratni veterani, uputili su predstavku Ministarstvu zdravlja - Odeljenju za borbu protiv korupcije i kabinetu premijera, kojom opisuju zloupotrebe državnog sekretara dr Vekića i Dragana Popovića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad i socijalna i boračka pitanja

M. Hadžić

"...Želimo da i na ovako malom prostoru prijavimo zloupotrebe, organizovanu krađu odgovornih navedenih u naslovu, pravno nasilje prema zaposlenima i zloupoterebe položaja koje se godinama provlače ispred nosa odgovarnih, a sa razlogom zato što baš ti odgovorni imaju materijalnu korist i deo su ekipe koja je uhodana u prevarama, i na žalost, na štetu države i najviše nas veterana.

Iznećemo deo priče koja počinje kada je u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku po redovnom konkursu i ispoštovanoj proceduri, za direktora postavljena od strane Upravnog odbora dr Verica Živković.

Mi smo zajedno sa ratnim vojnim invalidima verovali da je konačno došla poštena osoba na čelo te ustanove. Ali, ekipa koja godinama radi i bavi se nezakonitim rabotama i mućkama sa protezama, pokušava da privoli i novog direktora na saradnju. Kako je ona to odbila, uz pomoć državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja dr Vekića, razrešavaju ju je sa mesta direktora, sa obrazloženjem da nije izabrana od strane Upravnog odbora, a istog dana, dr Vekić postavlja svog kompanjona, dr Igora Simanića, za V.D. i smenjuje predsednika Upravnog odbora...

Naša saznanja o zloupotrbama koja se tamo sprovode su sledeća: uz pomoć državnog sekretara Vekića, dovede se u Srbiju hrvatska firma, da se instalira hiperbarična komora, što je bivša direktorka odbila da bez saglasnosti Ministarstva i tendera sprovede u delo. Tada je počela hajka na nju, bez obzira što je bolnica dovedena na prvo mesto po kvalitetu usluga, i tri puta povećane usluge, kao i da proteze rade sami u bolnici, a ne privatne ortopedske kuće. Koje im, po uhodanoj tehnici, godinama pune džepove u ovoj delatnosti.

Takođe saznajemo da državni sekretar u Vulinovom ministarstvu Dragan Popović ima učešće u toj raboti, oko izbora firmi i ortopedskih kuća koje izrađuju proteze. Sada nesmetano nastavlja da sa dr Simanićem određuje koje firme imaju monopol u poslu. Trude se da privatnim firmama u bolnici daju da koriste prostor bolničke protetike, falsifikuju naloge i tako uzimaju materijal za proteze, izrađuju lažne provere funkcionalnosti preko kojih pravdaju rad u neregistovanim radionicama koje rade bez dozvola fonda - prilažemo i kopije.

Da bi prikrili sve te nezakonite radnje, smenjuju šefove i radnike u protetici, koji mogu da posvedoče, čak im prete otkazom (kao višak radnika) iako je u protetici stalno nedostatak kvalifikovanih protetičara. U samoj bolnici se nastavlja jedno bahato ponašanje, jer zaposleni unose alkohol i piju na radnim mestima pod izgovorom da se stalno nešto slavi, na čelu sa VD direktorom dr Simanićem. Slavi se useljenje spremačica u svoje "kabinete ", a tu prednjači predsednik sindikata Miodrag Ćorović, nagrađuje se njihova vernost - ekipi u saradnji sa dr Vekićem državnim sekretarom, i lažnim prijavama za zlostavljanje na radnom mestu, kada je bivša direktorka samo tražila odgovoran rad. Pušenje, pijančenje i dolaženje na posao u proizvoljna vremena, sablažnjava radni deo kolektiva, ali oni ne miruju, jer iako bi se i bunili i oni bi dobili kapiju. Poznata nam je nažalost i činjenica da je novi direktor otkazao ugovore sa državnim kućama - Institutom „Batut" i Bolnicom „Dragiša Mišović" gde su radili neke analize, a doveli bez tendera privatnu laboratoriju, jer je supruga vlasnika zaposlena u bolnici kao defektolog (Sanja Savić).

Novi direktor je primio na posao i trećeg pravnika, koga plaća iz sopstvenih sredstava, a poznato je da u zdrastvenim ustanovama postoji višak administrativnog kadra

Navodimo samo jedan deo, to jest slučaj šefa protetike Ljiljane Mandić, koja jednog jutra zatiče u protetici delove koje ne pripadaju njima, shvativši da se prothodne noći radilo na crno, i da su ti delovi neevidentirani, organizuje hitan popis /prilog zapisnik/,ali gazda Simanić umesto da je pohvali, on je suspenduje i postavlja svog poverenika. Obraća se Ljilji Mandić rečima „...Pazi šta pričaš, i nemoj da talasaš, isčupaću ti jezik", i predviđa je za otkaz, kao tehnološki višak.

E, pa lepa nam je država a još lepše Ministarstvo zdravlja i rada, kada su njihovi sekretari ponos nepoštenja, pravnog nasilja i falsifikata, i naravno sa jednim ciljem-puni džepovi. Na primer, znamo i za reketiranje privatne kuće OTO BOK-a .Tehnika je poznata - fiktivni računi za advokatske usluge Simanićevoj ženi, advokatici Jeleni Simanić na njen račun, po 1.500 evra mesečno, da bi Simanić njihovoj firmi davao posao, a isto radi i sa drugim ortopedskim kućama.

Nadamo se da mi veterani pošto smo se uverili u verodostojnost ovoga što Vam pišemo da ćete i Vi naći način i dovedete u red ovu zdrastvenu ustanovu, i smenite državne sekretare dr Vekića i Dragana Popovića, i protiv njih povedete krivični postupak, i protiv dr Simanića kao izvršioca...''.

Ali, šta premijeru Vučiću i njegovoj kamarili znači apel Veterana Srbije?

Poznato je da je državni sekretar u Ministarstvu rada Dragan Popović problematična ličnost. Kao oficir u ratu u Bosni prodavao je robu i informacije suprotnim taborima, zaradio je velike pare, i odbio da se vrati u Srbiju. Kada ga je Služba bezbednosti pozvala na odgovornost, napustio je vojsku, zaposlio se u Kragujevcu kao finansijski direktor u firmi 22. decembar, i odgovarao za mnoge finansijske malverzacije. Prolazi kroz Krivičnu evidenciju. Nastavio je da zarađuje pljačkajući na ratnim veteranima i borcima, a u ovo ministarstvo je zaposlio kćerku i njenu kumu! Sve uz blagoslov ministra Vulina. Uzima velike pare od Marka Hasića iz Zagreba, zastupnika firme OTO BOK za isporuku ortopedskih pomagala, a korumpira ga i Nikola Lukić iz Kragujevca, zastupnik ove firme za Srbiju. U prošlom broju, pomenut u jednoj rečenici, protiv Popovića smo dobili stotinu dokumenata, koje tek treba da proučimo.

Ratni veterani spremaju žestoke proteste protiv ovih Vučićevih mafijaša...

podeli ovaj članak:

Natrag