Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Zrenjaninski vlastodršci u predizbornoj panici i strahu od gneva sugrađana

Naprednjaci trče poslednji krug

Nabrajanju groznih svinjarija nazadnjačke nazovi-elite, nema kraja. Sve je podređeno pljački budžetskog novca. U gradskoj upravi se formiraju odseci sa svega tri do četiri zaposlena, gde privilegovani, i naravno podobni šef postrojava takođe privilegovane, zamenika, pomoćnika zamenika i zamenika pomoćnika, izmišljaju se fiktivna radna mesta za stranačke prezaposlene botove...A, paničan strah od izbora i gubljenja tih privilegija, odavno im ne da da spavaju mirno

Zoltan Horvat

Zrenjaninskim nazadnjacima, vlasnicima lokalne vlasti, ne pada teško uživancija u parazitski lagodnom životu. Interesnu grupu najgorih i najopasnijih u političkoj istoriji srednjeg Banata, niko nije „pozvao" u funkcionerske fotelje na izborima 2012. godine, ponajmanje građani. Ukravši bezočno izbornu volju sugrađana „kupovinom" jednog jedinog odbornika (bivše ligašice Lukrecije Ursulesku, „udobno smeštene u nazadnjaštvo"), Goran Knežević, alijas Regionalni Isus je sa svojom pomahnitalom kamarilom za četiri godine „zagadio" sve čega se dohvatio, izbacivši iz upotrebe bilo kakvu odgovornost prema sugrađanima...Nema fabrike vode, nema obilaznice, nema rada na strategiji razvoja grada, na delu je brutalno urušavanje srednjeg Banata uz predizbornu „odbranu" nazadnjačkih fotelja najvulgarnijim sredstvima.

Samo lud može podržati ovakvo uterivanje nazadnjaštva u narod, čuje se na svakom koraku u Zrenjaninu, pa otuda predizborni strah do neba u kancelarijama SNS. Predsednik izbornog SNS štaba Nenad Karapandža Džeger, kum Regionalnog Isusa, prestravljen mogućnošću gubitka vlasti i blagougodnog „dirigovanja" Zrenjaninom, šalje brutalna predizborna obaveštenja članovima stranke, botovima i svima koji su zalutali u nazadnjaštvo. Džeger u pisanoj formi otvoreno preti podanicima da će „...svi članovi stranke biti kažnjeni ako aktivno ne učestvuju u odbrani od lavine kritika na društvenim mrežamana na račun Regionalnog Isusa, Darka Bađoka Daksija i Džegera...prvo oduzimanjem dnevnica, a onda se mogu i oprostiti i od radnih mesta koje im je Džeger lično obećao (u 4 oka)...".

Kumašin Regionalnog, koji (zabole ga za sugrađane) misli samo na sebe i na nekolicinu svojih stranačkih pajtosa, preteće pismo završava rečima „...SNS ne sme da ima loš rezultat u Zrenjaninu, to se mora sprečiti po svaku cenu, jer ako padnemo mi, to jest Regionalni, Daksi i Džeger, loše ćete proći i svi vi...".Šta reći, no da ovdašnji aktuelni vlasnici vlasti ne znaju gde „udaraju" od straha pregolemog.

Njihovi poslednji potezi u Javnoj (Gradskoj) kući kulminiraju bahatim i obesnim radnjama uz totalnu nestručnost i netransparentnost. Na sva (lažna) usta obećava se izgradnja fabrike vode, obilaznice, dok se istovremeno, pažljivo, temeljno i u tajnosti, proširuje spektar privilegija privilegovanih. Na jednom od poslednjih sastanaka gradskog veća, nakon petominutnog fotografisanja, svi novinari i birokratska potrčkala se teraju napolje, pa se na miru usvaja nova horor sistematizacija radnih mesta. U gradskoj upravi se formiraju odseci sa svega tri do četiri zaposlena gde privilegovani, i naravno podobni šef postrojava takođe privilegovane, zamenika, pomoćnika zamenika i zamenika pomoćnika, izmišljaju se fiktivna radna mesta za stranačke prezaposlene botove, recimo za pomoćnike zavijača šrafova na službenim automobilima, najfiktivnija radna mesta su ostavljena za funkcionere, ako vlasnici vlasti eventualno „puknu" na izborima...

„Specijalitet nazadnjačke kuhinje" u Zrenjaninu je žestoki sukob interesa svakog foteljaša u gradskoj upravi, u javnim preduzećima i ustanovama. Ne zna se tačno koliko sve funkcija objedinjuje recimo Žana Šahović, načelnik finansija gradske uprave, ali,diskreciono pravo aminovano od Regionalnog Isusa, dozvoljava ovdašnjim, nesagledivim veličinama da sami sebi potpisuju rešenja o bonusima sa šestocifrenim iznosima za izuzetno zalaganje i samopregoran rad (bez rezultata). Sami sebe nagrađuju i bliski rođaci gradonačelnika „okovani" udobnim foteljama, Stojan Kralj i Igor Virijević su svoje potpise izvežbali do savršenstva...Biti istovremeno načelnik komunalne policije i debelo naplaćivati sopstveno učešće u komisijama rezervisanima isključivo za privilegovane, recimo za saobraćaj i vanredne situacije...To mogu samo persone naviknute na čist lični ćar i šestocifrene bonuse u nazadnjačkom mandatu ubrzanog bogaćenja pojedinaca...Dobar deo tih miliona završava u zrenjaninskoj kancelariji SNS, gde se u prisustvu Džegera puni stranačka kasa obavezujućim funkcionerskim procentom.

Poslednje ovogodišnje skupštinsko zasedanje u ovom i ovakvom sazivu šarene odborničke većine nazadnjaka, ličilo je na školsku priredbu učenika trećeg razreda osnovne škole. Prvi tridesetak tačaka dnevnog reda je za tili čas savladano jer su se, bez obrazloženja, do besvesti menjali članovi politikanskih školskih odbora seoskih škola. Ova „operacija" navodnog udovoljavanja nazadnjačkim aktivistima po naseljenim mestima nije donela nikakav rezultat prethodnih godina, ali običnim članovima SNS donosi privid da gradske guzonje brinu i o njima.

Zanosna predsednica skupštine Eleonora koja se takođe ističe u akciji ličnog ljupkog doprinosa najgorem imidžu gradskih otaca i kćeri, rekla pa porekla da će se odreći svih funkcionerskih prinadležnosti. Ona je i smerna najavljivačica skupštinskih pauza, gde se uglavnom služi bajata hrana od privilegovanog nabavljača za debele pare iz gradske kase.

Nakon pauze i napuštanja opozicionih odbornika zamorenih promenama članova školskih odbora, šarena odbornička većina je na miru dopunila dnevni red sa čak 25 tačaka. Redom su pominjana javna preduzeća i ustanove, i bez diskusije usvajani izveštaji gde recimo Apoteka „vrišti" od problema retko nesposobnog rukovodstva ogrezlog u politikanskoj korupciji, gde izglasavanje samodoprinosa za kanalizaciju u Kleku traje čak tri dana uz obavezujuću adaptaciju Lovačkog doma gde funkcioneri najbolje krkaju i piju...usput, sakriva se podatak da bi kanalizacione cevi sav sadržaj trebale „prosleđivati" u DTD kanal...

Nabrajanju baljezgarija nazadnjačke elite nema kraja. Sve je podređeno „marisanju" narodnih para, gde nazadnjačko političko preduzeće, vodi računa isključivo o ličnim interesima. Veličanstveno i munjevito je podeljen NVO novac za ovu godinu. Jedanaestog januara je objavljeno da će biti podeljeno tridesetak miliona dinara udruženjima i drugim organizacijama, i već za nekoliko dana, lova je, kojekuda, razdeljena. Kriterijum dodele sredstava bio je, samo podobni, zavisni od nazadnjaštva, mogu da računaju na narodne pare. Nadležna gradska komisija za dodelu sredstava, inače pretplaćeni na članstvo u mnogim ovdašnjim komisijama, udelili su „ogromnih" 20 hiljada dinara i Klubu mladih talenata, gde su ovdašnji ozbiljni ljudi rešeni da razvijaju kreativnost mladih Zrenjaninaca. Istovremeno, samo dva Udruženja Hercegovaca inkasirala su za svoje godišnje aktivnosti samo po 200 hiljadarki, najverovatnije da se gradonačelniku ne bi prigovorilo da protežira svoje zemljake za velike narodne pare.

Ako ovome dodamo, da se pažljivijim uvidom u spisak NVO „dobitnika" narodnih para mogu videti Udruženja za koje nikada niko nije čuo da postoje niti da bilo šta rade, nije teško zaključiti da su putevi pljačke gradske kase neiscrpni. Dodajmo tu i osobe koje se potpisuju ispred više ovakvih organizacija, čime je nazadnjačko uterivanje para podobnima na račun i obolelih od raka (20 hiljadarki, ne može više, bolesni na smrt, a ne pristaju na SNS članstvo), čist ćar podobnih pojedinaca, duboko ogrezlih u dnevno-tekuće politikanstvo.

Odbornici opozicije za skupštinskom govornicom su prvi na udaru ovdašnjih vlasnika vlasti. Goran Kravarušić, direktor gradske Direkcije podneo je krivičnu prijavu protiv Svetlane Đajić, odbornice opozicije, u kojoj navodi „...da je svojim vozilom Audi 6 (vlasništvo Direkcije) vozio prema restoranu Citadela, a u retrovizoru je video automobil koji ga prati. Nakon parkiranja ispred restorana, iz pratećeg automobila je izašla dotična Svetlana i krenula da me psuje i preti. Nije bilo nikog živog od svedoka, ja sam je takođe opsovao, ali je nisam dirao...".

Zrenjaninskom velemajstoru poslovnih ručkova, večera i popodnevnih marendi, nadležna gospođa sudija je tek nakon osam meseci tužbu odbila kao neosnovanu, a oslobađajuću bi potpisao i laik za deset sekundi. Toliko o sprezi ovdašnjeg nazadnjaštva sa Palatom nepravde, a upotpunjuje je i idilična večernja fotografija zgrade Suda na Facebook profilu gradonačelnika. „Ubilo" se za romantiku, gde siromaštvo, očaj i beda ubijaju, nemilice puneći gradska groblja. Do mesta koja se poslednjih godina najčešće posećuju, do gradskog groblja, gradonačelnikov romantični fotoaparat, nije stigao.

Ako izuzmemo izvikano kilave opozicione stranke gde su se čelnici predizborno rastrčali u odbrani sopstvenih fotelja i privilegija, Udruženje građana Naš grad - Naša stvar, poznato po beskompromisnoj borbi za nedosanjanu čistu pijaću vodu u Zrenjaninu, i ovdašnji ogranak stranke Dosta je bilo, predstavljaju trenutno najjaču lokalnu priču i najzdravije timove nekompromitovanih ljudi u odbrani grada od propasti. Da li je to dovoljno da se precrta aktuelno rijaliti nazadnjaštvo, ponajviše zavisi od izbora hemijskih olovaka. Svaka koja piše, dobrodošla je sa samo mislećim Zrenjanincima pred glasačkom kutijom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane