Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Slike posrnule kraljevske dinastije u Velikoj Britaniji

Baba za dedu, deda za volan

Prema neporecivim istorijskim činjenicama, britansko plemstvo se kroz istoriju rangiralo prema stepenu pljačke, ubistava i silovanja. Što je neki vladar imao veći uspeh u tome, bio je na višoj stepenici. Kraljica Elizabeta II i njen muž Princ Filip su rođaci u drugom kolenu jer je Kristijan IX, kralj Danske, Elizabetin prapradeda, a Filipov deda. Elizabeta vlada Britanijom punih 64 godine, što nije pošlo za rukom ni slavnoj kraljici Viktoriji. Uprkos tome što ima 90. godina, njen dugovečni muž-rođak i dalje je izluđuje. U mladosti, dok je mogao, varao je sa drugim ženama gde god je stigao. Sad mu je ostalo da beži od nje skupim kolima, bez obzira što i on nezadrživo ide prema stotoj godini života. Oni su sebi i u tim godinama važniji od suočenja sa realnom mogućnošću da se Britanija izjasni protiv EU, a onda Škotska za otcepljenje od Britanije. Hoće li ova dinstija pasti zajedno sa ovom nekadašnjom imperijom?

priredio: Predrag Anđelković

Kraljičin slabašan i mrzovoljan muž vojvoda Filip definitivno odbija da preda svoju vozačku dozvolu - iako je opasnost na putu. Samo nekoliko nedelja pre 95 rođendana tvrdoglavi Vojvoda insistirao je da sedne za volan njegovog zelenog Range Rovera - i da vozi prometnim javnim putevima, uprkos molbama zabrinute porodice.

Insajder iz palate kaže: „To je kraljičina najgora noćna mora! Ona je van sebe zbog njega. Elizabeta je prestrašena da će Filip biti ubijen. On može da izazove incident i bude povređen, ili još gore - teško povredi nekog drugog! On i otvoreno sebe stavlja kao metu terorista ili usamljenog atentatora. Britanski plemići se nalaze visoko na listi onih koji žele da im naude u svetu. Ja ne znam šta on misli!" (citat iz američkog magazina Globe)

Stanovnici u blizini Vindzorskog Zamka (25 km od Londona) kažu da je Vojvoda od Edinburga često viđen kako vozi sam bez pratnje oficira iz bezbednosti. „Svi lokalci znaju Filipove navike, pa nekome sa lošim namerama ne bi bilo teško da ga prati", kaže svedok. Ostarela kraljica koja je 21. Aprila napunila 90 godina, je molila svog supruga sa kojim je 68 godina u braku da ostavi dozvolu zauvek - ali on neće da sluša. Čak i nestašni Princ Hari koji je mek na porodičnog „patrijarha" ispoveda se da „njegov deda radi stvari na svoju ruku, i da je kao riba koja pliva niz reku".

Hari je preklinjao konfuznog Filipa da prestane da vozi, kaže jedan insajder i dodaje: "...Ali ne možete da se borite argumentima sa Filipom, on je tvrdoglav kao mazga. On kaže da je vožnja jedno od njegovih poslednjih zadovoljstava i da neće odustati". Ali u njegovim godinama, refleksi nisu više isti, oslabio mu je vid - a i on je kao „maglovit". „On je nesreća koja čeka da se dogodi".

Nedavno, princ Filip se toliko iznervirao tokom fotografisanja u Klubu kraljevske avijacije u Londonu, da je opsovao fotoreportera. Naime, princa je iznervirao spori fotograf! Njegovu reakciju zabeležile su kamere, a na snimku se jasno vidi i čuje kako nestrpljivi princ izgovara: "Samo snimite j...enu fotografiju!!!".

Ovaj "momački" stav krepke starine, nije retka pojava. Princ Filip, naime, zna da podvikne onima koji ga nerviraju, dobaci ženama koje mu se dopadaju (godine nisu prepreka!), a o aristokratskim manirima neka drugi razmišljaju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane