Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Napredne pljačke budžeta i u Kruševcu

Što više kradu, miliji su Vođi

U Srbiji se štedi na dečijim dodacima, penzijama i socijalnoj pomoći, ali se u Kruševcu bukvalno razbacuju novcem iz budžeta. Iz Opšte bolnice je nestalo skoro 100.000 evra. stadion „Mladost" je poklonio četiri miliona evra dajući da ga klub sina srpskog tajkuna koristi bez naknade, a sve to na kraju plaćaju obični građani, jer su vlastodršci nedodirljivi.

Dragan Marić

Interna kontrola Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje otkrila je septembra meseca ove godine da je u Opštoj bolnici u Kruševcu neobjašnjivo nestalo čak 11.449.238,53 dinara, odnosno oko 100 hiljada evra. Para, jednostavno, nema. Umesto da se odmah pokrene krivični postupak protiv odgovornih ,RFZZO je samo naložio Bolnici da gubitak nadoknadi iz sopstvenih sredstava.

Direktorka Opšte bolnice dr Slobodanka Jotić došla je tada na originalnu ideju kako da „iz sopstvenih sredstava" nadoknadi nestali novac: aneksima je promenila ugovore o radu koje su imali radnici sa skraćenim radnim vremenom, odredivši da za iste pare moraju da rade puno radno vreme. Faktički, obični zaposleni, medicinske sestre i tehničko osoblje, nadoknađuje dugove koje je napravilo rukovodstvo.

Novac nisu pokrali oni kojima su plate smanjene, već direktorka i njeni miljenici, kao što je dr Dragana Barišić, koja je dugo vremena uredno primala platu za puno radno vreme u Bolnici, iako je u to vreme bila na sednicama republičke Skupštine čiji je poslanik na listi Srpske napredne stranke. Ovo je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije ukazavši istovremeno na to da se radne liste ne slažu sa platnim spiskovima, odnosno da je na platnom spisku dr Barišićeve upisano kao da je radila i u vreme zasedanja Skupštine, dok se na radnim listama jasno vidi da ona tih dana nije bila u Kruševcu i da su umesto nje radile kolege.

Zahvaljujući ovakvim marifetlucima doktorka je godinama kao poslanik primala mesečni paušal u iznosu od 27.000 dinara, kao redovno zaposlena sa punim radnim vremenom od Opšte bolnice je dobijala svakog meseca 70.000 dinara, a dobijala je i 10.000 dinara mesečno kao član Upravnog odbora republičkog Zavoda za javno zdravlje. Posle intervencije Agencije za borbu protiv korupcije, dr Barišićeva je morala da se odrekne plate u Opštoj bolnici u Kruševcu i od tada prima „samo" poslaničku platu u visini od 70.000 dinara mesečno, plus naknadu za rad u UO Zavoda za javno zdravlje. Nezakonito stečene plate nije vratila.

U Kruševcu, generalno, pare iz budžeta cure na sve strane, a da se niko od zvaničnika ne uzbuđuje zbog toga.

Gradsko veće, kome je na čelu bio tadašnji gradonačelnik Bratislav Gašić, naložilo je direktoru Sportskog centra Draganu Laziću da pokrene postupak za izdavanje u zakup fudbalskog stadiona "Mladost" u Kruševcu sa kompletnom infrastrukturom i opremom.

Direktor je doneo 11. decembra 2012. godine odluku o pokretanju postupka izdavanja u zakup stadiona neposrednom pogodbom bez objavljivanja javnog poziva.

Gradsko veće na sednici od 21. januara 2013. donosi zaključak III Broj 022-6/13 kojim je dalo saglasnost na odluku direktora o pokretanju postupka izdavanja u zakup stadiona. Zaključkom je potvrđena cena svih prostora na stadionu onako kako je• direktor predložio.

Direktor Lazić potom je oformio komisiju koja je popisala ceo prostor stadiona i po cenama iz zaključka Gradskog veća utvrdila mesečnu visinu zakupa od 10.883.570,53 dinara. I na tome se sve i završilo.

Naime, direktor nije sklopio ugovor o izdavanju u zakup stadiona Fudbalskom klubu "Napredak" iza koga stoji kapital Marka Miškovića, tako da stadion ovaj klub više od tri i po godine koristi bez dinara naknade. Uz to, Sportski centar plaća još i struju i vodu!

Tužilaštvo i nove gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Dragim Nestorovićem ćute. U međuvremenu je grad na ovaj način sinu Miroslava Miškovića poklonio skoro četiri miliona evra. I to traje, svakog meseca po 10.883.570,53 dinara, plus komunalije.

Zajedno sa naprednjacima, u Kruševcu i okolini se mutnim poslovima bave i socijalisti, koji dobijaju obilnu pomoć od takozvanih „Kumova sa juga", kriminalne organizacije kojoj na čelu stoje braća Ivica i Novica Tončev. Njih dvojica su u vranjanskom restoranu „Kod babe" upriličili sastanak regionalnih lidera sa ljudima Ljubiše Buhe Čumeta, na kome je dogovoreno ko će sa njegovim mašinama raditi koji deo puteva u tom delu Srbije. Tončevi su dobili Grdelicu, a Kruševljani asfaltiraju lokalne ulice i puteve parama dobijenim iz budžeta. Oni su do skora asfaltirali i u Nišu, zahvaljujući podršci koju su imali od sadašnjeg gradonačelnika Darka Bulatovića, koji je u to vreme bio samo visoki naprednjački funkcioner. Od kako je postao gradonačelnik i on se uključio u „putarsku mafiju", pa sada preduzeća koje on kontroliše rade ulice po Nišu.

Sa svoje strane je kruševačka vlast zažmurila na oba oka puštajući da Čume na svojoj benzinskoj pumpi na Bruskom putu potkrada mušterije i tako nadoknadi štetu koju je pretrpeo kada je njegovo tadašnje preduzeće „MBG Petrol" uhvaćeno kako primarni benzin prodaje kao pravi. Naime, gradska vlast kontroliše lokalni odsek Direkcije za mere, koji „ne primećuje" da pojedine pumpe nisu naštelovane kako treba i da zakidaju i preko 10 odsto prodatog goriva.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane