Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

POTRESI

Branko Dragaš

SAD - Skinuti su sa istorijske pozornice bračni par prevaranata. Zla žena i Seksualni manijak. Zajedno sa njima su otišli njihovi bankarski špekulanti sa Vol Strita. Završava se epoha vladavine neoliberalnih ekonomskih ubica, koji su SAD doveli do bankrota i socijalne revolucije. Donald Tramp pokazuje da neće biti uštavljeni i birokratizovani predsednik, koji ništa ne radi bez saglasnosti Administracije.Krenuo je silovito. Objavio je prvih šest poteza koje će da preduzme: povlačenje TTP-a, koji je naneo katastrofu američkoj ekonomiji; ukidanje restrikcije proizvodnje energije u SAD, što će da otvori milione radnih mesta; ukidanje propisa koji se odnose na preduzetništvo i uvođenje pravila da se za svaki novi propis moraju da ukinu dva postojeća; naručivanje plana borbe protiv kibermetičkih napada i svih drugih napada; naređivanje istrage o zloupotrebi viza , kojima se nanosi šteta američkim radnicima i uvođenje petogodišnje zabrane bavljenja lobističkim poslovima svima koji napuste visoke položaje u državnim službama.

Iznenadio je sve što je pozvao Putina i ugovaraju sastanak, preduzimljivi Slovenci, koristeći se vezom sa svojom zemljakinjom, nude da sastanak bude u Ljubljani, dok srpski premijer ubeđuje javnost, svojim čuvenim hokus-pokus lažima, da nije bio kod Klintonovih i da nije nikoga podržao u američkim izborima. Slovenačka politika je za svaku pohvalu. Okreće se uvek na vreme novoj geostrateškoj politici sveta. Srpska politika ostaje dosledna u svojim političkim promašajima i porazima. Tri telefonska poziva Trampa su srušila pola veka dugu američku diplomatiju. Pozvao je predsednika Tajvana i gurnuo prst u oko suparničkoj Kini, ali je, istovremeno, poslao starog lisca Henrija Kisindžera da se dogovara sa kineskim predsednikom. Diplomatska nepromišljenost ili lukavstvo građevinskog preduzimača, koji gradi novu američku spoljnu politiku. Predsednika Filipina je podržao u njegovoj borbi protiv narkomafije i pozvao ga da dođe u Belu kuću, na opšte zaprepašćenje poltronskih američkih medija koji Duterteu, zbog njegove gvozdene i odlučne politike, optužuju da je diktator. Premijera Pakistana Navaza Šarifa je nazvao i pohvalio ga da je sjajan momak i obećao mu svu pomoć u rešavanju nagomilanih problema njegove zemlje.

Američki dinosaurusi u diplomatiji su postali preko noći fosili. Tramp je pokazao da poseduje poslovnu pragmatičnost i da nije sujetan. Imenovao je svog nekadašnjeg stranačkog rivala i velikog oponenta Bena Karsona za ministra stanovanja i urbanog razvoja. Ben Karson je penzionisani hirurg, ali ga je Tramp pohvalio da ima briljantan um, da je veliki pobornik jačanja zajednica u SAD i da ima optizima koji je potreban novoj politici Amerike. Ben Karson je Afroamerikanac i nikada se ranije nije bavio politikom. Tramp je posalo oštru poruku svojim kolegama, poslovnim ljudima Amerike, zapretivši im da, ako prebace svoje poslove iz Amerike u inostranstvo biće dodatno oporezovani sa 35%, ali ako ostanu u Americi značajno će im smanjiti poreze i ostala zahvatanja od strane države.

Takođe, najavio je uvođenje granične takse na robu proizvedenu u drugim zemljama, što će tim kompanijama napraviti veliki problem. Šta na ovo kažu naši palanački neoliberli, koji su se obogatili na prodaji magle? Čitava njihova ideologija je odjednom srušena. Kome će sada da drže svoja preplaćena predavanja o slobodnom tržištu i zdravoj konkurenciji? Tramp je bio vrlo otvoren i jasan. Upozorio je poslovne ljude pre nego što naprave neku veoma skupu grešku. Tramp brani poslovni milje u korist domaće proizvodnje i domaćih kompanija, dok nesretna neznalica Aca Dramoser pospešuje strane kompanije na račun domaćih kompanija.Čitam da je i američka vojska odbila da gradi naftovod kroz svetu indijansku zemlju plemena Sijuksa. Tramp podržava izgradnju naftovoda. Može li predsednika Amerike da pronađe neki drugi put za naftovod?

MATEO RENCI - Poražen je još jedan neoliberalni folirant, neznalica i japijevac. Svi oni su na isti način baždareni. Izašli su iz istog CIA šinjela. Liče na naciste i tako se ponašaju. Svi su patološki slučajevi. Šizofreni i infantilni. Pogledajte samo njihove ludačke Duča nastupe. Iste face prave. Grizu donju usnu kada su poraženi i kada su provaljeni. Ne mogu da prikriju svoju bolesnu ambiciju. Razlika je samo što u trulim zapadnim demokratijama nije više moguć kult ličnosti, dok se u našoj palanačkoj demokratiji zapatio kult o nepogrešivosti Vođe. Mario Renci se igrao vatrom i izgoreo je potpuno. Nadamo se da će na proleće tako da prođe i Aca Dramoser. Razlika će biti samo u tome što Dramoser neće hteti da podnese ostavku, jer je on patološki vezan za vlast. Naš problem je zato mnogo teži i veći. Italija je u kolapsu. Realni dugovi su prešli 3.600 milijardi evra i oni se prikrivaju. Radim skoro tri decenije sa italijanskim kompanijama i tvrdim da nikada nisu bili u težoj situaciji. Nemaju pojma šta da rade. Nikakvu strategiju nemaju. Veruju i dalje da će kriza sama od sebe da prođe i da će se vratiti stara vremena. To je, naravno, velika zabluda. Italijanski mendžeri su razmaženi i nisu naučili da posluju u kriznim vremenima. Nisu naučili da se snalaze u nemogućim uslovima. Kompanije propadaju. Sudovi plene imovinu i rasprodaju robu i opremu. Možete da kupite robu u lotovima po bagatelnim cenama. Recimo, odeća i obuća po 1,5 evro po komadu. Đuture. Skupi automobili po 5-7.000 evra. Jahte, vile i farme. Sve se prodaje. Italijanska privreda je na rasprodaji. Ko će da spasi Italiju od propasti? Jedino rešenje je izlazak iz EU, uvođenje lire i jačanje sopstvene privrede, podrškom Centralne banke, koja mora da vodi odgovornu nacionalnu politiku. Dolazi li vreme patriota?

ESTONIJA - Neočekivani izbor Trampa je zaprepastio baltičke države. Nisu se tome nadale, jer su ih uljuljkivali sigurnom pobedom Zle žene. Preko noći se sve izmenilo. Prva je brzo reagovala Estonija. Predsednica Estonije Kersti Kaljulaid je odmah imenovala Jurija Ratasa, lidera proruske partije levog centra za premijera, koji je diplomatski obećao, šta mu je drugo preostalo, da neće menjati spoljnu politiku. Tako se Estonija pripremila za novu saradnju sa Rusijom, jer od sukoba sa moćnim susedom je imala samo velike probleme. Pošto je Tramp u izbornoj kampanji napadao NATO, mudri Estonci su odlučili da se približe Rusiji. Ako može Tramp da razgovara sa Putinom, onda moraju i Estonci da imaju svoga igrača za pregovore. A ko je najbolji igrač? Pa, proruski premijer.

BUGARSKA - Brisel je u novoj nevolji. Novi bugarski predsednik je Rumen Radev. Ruski čovek. Koji će, kako je tvrdio u izbornoj kampanji, napraviti dobre odnose sa Moskvom. Šta to znači? Bugarska više neće slušati Brisel? Bugarska će ukinuti sankcije Rusiji? Bugarska će izaći iz EU? Bugarska, članica EU, okreče leđa Briselu, dok sumanuti režim u Beogradu hrli u zagrljaj bankrotirane EU. Srpski NATO premijer je promašio pravac kretnja.

AUSTRIJA - Izbori u Austriji su potpuno zbunili parazitsku Briselsku administraciju. Šta da rade? Pobeda Norberta Hofera iz Slobodarske partije, koji bi vodio nacionalnu politiku i sigurno ne bi slušao Brisel, nije bila dobra, ali šta da kažu za novog predsednika Austrije Aleksandra van der Balena, koji je ruskog porekla.Njegovi preci su živeli u Pskovskoj guberniji. Na čelo Austrije dolazi čovek koji ima ruske krvi u sebi. Da li je to nova Putinova podvala? Da li se to Putin namerno poigrava sa štakorima iz Brisela? Ili je, možda, Austrija preuzela da bude Trojanski konj? Šta ako proradi ruska krv? Van der Balen je zauzeo stav koji zabrinjava Brisel. On je rekao da bez Rusije ne mogu biti rešeni međunarodni sukobi niti promena klime. Kakav je ovo diplomatski rebus? Debili iz Brisela ništa ne razumeju. Kakvo menjaje? Koje klime?Misli li se tu o političkim klimama?Zašto da se menjaju?Zar ovako nije dobro?

KOHABITACIJA - Srpski nesposobni premijer daje intervju hrvatskom nedeljniku GLOBUSU i objašnjava unutrašnje političke prilike u Srbiji. Porazno! O našim problemima se govori u našoj kući. To su nas učili od malena. Ali nevaspitani srpski premijer je potpuno odlepio. On više ne zna šta lupeta.Poručuje Srbima da neće da prihvati kohabitaciju. Neće, jer mu se može. Neće jer, kako kaže, ne želi da mu predsednik svih građana Srbije stalno nešto zvoca. Nervira ga to kada mu zvocaju i kada ga kritikuju. Traži samo aplauz i osmehe divljenja. Zar ovo nije dovoljan dokaz njegovog prostakluka, bezobrazluka i ludila? Posebno iritira što je izjavio da poziva Hrvate da mu pomognu u stvaranju nove Srbije. Da li je ovo normalno? Molim vas, da odgovorite. Makar sebi u bradu, ako se baš toliko plašite. Da li je ova izjava premijera Srbije izraz zdrave pameti? Niko u Srbiji, osim premijera i njegovih ulizica, ništa ne zna i zato mora da poziva Hrvate, koji su bankrotirali i čija država je u rasulu, da dođu da uređuju Srbiju. Sramno! Zašto srpski premijer mrzi Srbe? Zašto NATO premijer veliča Hrvate? U hrvatskom nedeljniku je govorio o Srbima da ubijaju - „ sve što je nečemu vredelo, mi smo ubili". Kakve su ovo teške reči? Kakve optužbe na račun sopstvenog naroda u hrvatskim novinama. Neshvatljivo! Idiotski! Debilno! Kakvo licemerje i poltronisanje?!?

NATO PREMIJER - Kako razmišlja srpski NATO premijer? Ne razmišlja. On samo sprovodi NATO politiku. U tom besramnom blaćenju sopstvenog naroda, NATO premijer je pokazao potpunu konfuziju u mislima. Tako je izjavio da je „ Srbija vojno neutralna, ali želi da nastavi saradnju sa NATO-om, jer bez te saradnje nema mira i stabilnosti u regionu,a oni su preduslovi za dalji ekonomski rast i napredak Srbije". Kako se može biti vojno neutralna i sarađivati sa NATO? Uđe Srbija u NATO i ostane vojno neutralna. NATO otpočne rat sa Rusima i srpski vojnici moraju da ginu u borbama protiv svoje braće Rusa, da bi dokazali da su vojno neutralni.Zar ovo nije bolesno?

MURAT - Evo, nove poslastice za sladokusce. Evo, novog dokaza koliko srpski NATO premijer mrzi svoj narod.Neobično je da premijer jedne suverene i nezavisne države, jednog hrabrog i drevnog naroda, slobodarskog i prometejskog, pohvalno govori o svom Osvajaču, koji nas je porobio, da ga veliča i promoviše, dok pogrdno i sa omalovažavanjem govori o svom stradalničkom narodu, Slobodarskom narodu, koji se usudio, izdan od hrišćanske Evrope, da se sam suprotstave nekoliko puta moćnijem osmanlijskom neprijatelju i da ga sam pobedi. Pohvala sili, osvajanju i izdaji su dokaz premijerovog bolesnog uma, koga su vešto lobotomirali NATO Osvajači i spremili za izdaju, kako bi se razorilo srpsko nacionalno biće. Veličanje protestantizma, Evrope, Vebera, Brisela, Murata, nemačkih svinjara, spavanje na podu briselskih kancelarija, tamo gde su nekada bile smrdljive močvare, dok je postojala evropska civilizacija Lepenaca i Vinče u Podunavlju, davanje subvencija isključivo stranim investitorima, puženje pred njima, dok se otpuštaju samohrane majke sa karcinomom, davanje pet miliona evra Srebrenici, kako bi pokazao svoju snishodljivost i podlost, zaboravivši da je tražio, dok je bio radikalni šovinista, da se za jednog stradalog Srbina ubije sto muslimana, zar to nije poziv na zločin, uplata nekoliko miliona dolara zlikovcu Klintonu, dok se udvornički uvija pred njim, sumanuto grizući donju usnicu, jer ne može da sakrije toliku svoju sreću pred Gospodarem, dok, istovremeno,na svakom mestu i u svakom trenutku omalovažava, ponižava, vređa i pljuje po Srbima, stalno nas optužujući da smo neradni, pokvareni, primitivni, lenji, glupi i da moramo da menjamo svest i mentalitet, da sami moramo da pristanemo na lobotomiju, da moramo da imamo stranog gazdu - EU za gospodara, za nadzor i nadgledanje, ta neprekidna medijska demagogija, svakodnevno zaglupljivanje do bola, da On jedini radi, da niko drugi u državi ništa ne radi, da on jedini radi 24 sata, dok satima sedi na internetu i strogo nadzire ko šta piše i govori o njemu, dok sumanuto i blesavo prima nesretene građane u pet ujutru, sve to i još mnogo, mnogo toga, što ne može da stane u jedan ovakav kritični tekst o NATO premijeru, sve je to, gospodo drugovi, perfidno smišljeno u tuđim glavama i sve je to bolesno i trulo, sve je to sastavni deo opasnog psihološkog rata protiv našeg naroda u nameri da se uništi srpsko dostojanstvo, kultura, nacionalni identitet i svaki pokret nacionalnog otpora bezumlju i ludilu vlasti. Konvertit je postao Inkvizitor. Odupreti se njemu možemo jedino udruženi i složni. Bekstvo od ludila je moguće ostvariti ulaskom u političku borbu potpuno novih, nepotkupljenih, pametnih, poštenih, stručnih i radnih ljudi. Oni su nam poslednja šansa.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane