Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Izveštaj Evropske komisije za 2016. godinu

Najgore ocene najgorem đaku

Prvog radnog dana u januaru 2017. godine, Evropska komisija je donela Izveštaj o stanju u Srbiji, koji u Vučićevim medijima nije bio tema ili je lažno predstavljen domaćoj javnosti kao zbir uspeha i napredovanja. Magazin Tabloid iz tog Izveštaja donosi glavne tačke na kojima se zasniva kritika Evropske komisije usmerena na Vučićevu vladu, iz koga se jasno vidi da je stanje isto kao i pre godinu dana i još gore nego što je bilo, i to u svim oblastima: od kršenja ljudskih prava, preko ugrožavanja medijskih sloboda do raširene korupcije u pravosuđu i na političkoj sceni.

......

Evropska komisija je, u svom januarskom izveštaju o protekloj 2016. godini, podeljenom na 33 poglavlja, dala je Srbiji najnižu moguću ocenu u oblasti borbe protiv korupcije, konstatujući da nije bilo nikakvog napretka u odnosu na 2015. Ova ocena se zasniva na činjenici da se najveći broj zamerki ponavlja u oba izveštaja.

U vezi pregovaračkog poglavlja 23, posebno u delu koji se odnosi na prevenciju i suzbijanje korupcije, u izveštaju Evropske komisije o Srbiji za 2016. godinu, konstatuje se da nema nikakvog napretka ni postignuća u ovoj oblasti u prethodnih godinu dana.

Iz ovakve ocene stanja proizilaze i apsolutno identične preporuke u oba izveštaja. One se odnose na sprovođenje antikorupcijske strategije, usvajanje novog Zakona o Agenciji i izmene Krivičnog zakonika, kao i na uspostavljanje adekvatnih evidencija, praćenje procesuiranja korupcije, ubrzanje istraga i slično.

Ocene stanja su identične i u 2015. i u 2016. godini, pa je oblast borbe protiv korupcije dobila ocenu 3. Ocena napretka je najniža odnosno 1- i kostatuje se da ''nije bilo napretka u odnosu na 2015. godinu''.

Problemi na koje Evropska unija ukazuje u svojim izveštajima i 2015. i 2016. godine su da istrage korupcije na visokom nivou dugo traju zbog nedostatka kapaciteta pravosuđa, kao i da nedostaci u pravnom okviru sprečavaju delotvorne finansijske istrage i oduzimanje imovine stečene korupcijom.

Vlada ne sprovodi preporuke iz izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije, te ovaj organ i dalje nema dovoljno resursa za rad, a na imenovanje novih članova čeka još od 2013. godine.

Evropska komisija konstatuje da ''institucije Srbije za prevenciju korupcije u potpunosti ispunjavaju međunarodne standarde i pokazuju dobar potencijal, ali ovo ostaje samo potencijal". I dalje postoje slučajevi "curenja informacija" koji ometaju istrage korupcije i za koje još uvek niko nije snosio posledice. Kasni se i sa sprovođenjem važnih mera i aktivnosti iz Strategije i Akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Još uvek nisu izmenjenje odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koje se odnose na sukob interesa i kontrolu imovine funkcionera, kako bi se obezbedilo sprovođenje Zakona i omogućile odvraćajuće sankcije u slučajevima dokazanih kršenja Zakona.

Došlo je do loše primeni Zakona o javnim preduzećima u svim njegovim aspektima.

Nerazvijen je nezavisni nadzor za utvrđivanje nepravilnosti u vezi sa radom državnih firmi, kao i kod javno-privatnih i strateških partnerstava. Zakon o finansiranju političkih aktivnosti još uvek nije usklađen sa preporukama OEBS/ODIHR-a.

U oceni za poglavlje 31, o spoljnoj i bezbednosnoj politici, Evropska komisija smatra da treba da se preispitaju odnosi Srbije i Rusije i posete zvaničnika na visokom nivou, kao i vojna saradnja. Evropska komisija poziva Srbiju da što pre ispuni tri zadatka u ovoj oblasti: da izvrši reviziju nacionalne i bezbednosne strategije, kako bi se ostvarila puna EU orijentacija Srbije u ovim oblastima, da uskladi propise za implementaciju međunarodnih sankcija, uključujući restriktivne mere EU, da se pridružuje odlukama i deklaracijama EU, te da uspostavi punu saradnju sa sudom u Hagu, zbog troje članova Srpske radikalne stranke i da radi na uspostavljanju međudržavnih odnosa sa Kosovom.

Dinamika objavljivanja izveštaja o napretku je promenjena, pa se naredni izveštaj Evropske komisije očekuje tek u proleće 2018. godine.

(Celokupan Izveštaj Evropske komisije na engleskom jeziku, nalazi se na adresi

http://www.seio.gov.rs/srl/vesti/913/189/335/detaljnije/objavljen-godisnji-izvestaj-evropske-komisije-o-napretku-srbije/

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane