Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

In memoriam

Habib

Ivan Molotok

Ubistvo ambasadora u Libiji Olivera Potežice, čiju smrt i uzroke smo opisali u prošlom broju, naterala je Vučića da brzopotezno, preko Blica, smeni direktora BIA Aleksandra Đorđevića, kojeg smo optužili da je uzeo 20 miliona evra, koji su bili namenjeni za otkup dvoje službenika ambasade u Tripoliju, koji su potom streljani, jer ''otkupnina'' nije isplaćena, već je završila na njegovim ino računima.

Oliver je na aerodrom u Surčinu, krećući prvi put u Tripoli, otišao iz redakcije Magazina Tabloid. Bio je u veoma dobrim odnosima sa urednicima, naročito sa tadašnjim zamenikom glavnog urednika Dinićem. Oni koji su ga poznavali zvali su ga Habib (prijatelj).

"...Pre neki dan, u Tunisu, poginuo je Oliver Potežica, naš ambasador u Libiji a pre toga u Jordanu. Imao sam čast da upoznam tog izuzetnog čoveka i da ko zna koliko kafa u njegovom društvu popijem. Sačekivao je svaki naš avion za Aman i svaki uopšte koji je odnekud mogao da dovede nekog našeg čoveka namernog za Bagdad. Redak čovek. Njegova predavanja na Akademiji za diplomatiju su bila enciklopedija uživo. Nije čudno, bio je pred rat pobednik ono čuvenog kviza TV Zagreb. I pisac fenomenalne knjige o umetnosti Persije. Kad su ga petooktobarci izbacili iz Ministarstva, kad nije imao živu kintu, pravili smo planove da mojim kombijem iz Iraka donosimo suvu urmu, najbolju na svetu...A sad Olivera više nema. Neka Bog da njegovoj porodici da ovu muku preživi.

Zbogom, Olivere

Boba Rodoljub Živković..."

Ovo je samo jedna od poruka koju su dobili Oliverovi prijatelji.

Na komemoraciji Oliverova supruga je dugo gledala u oči Ivicu Dačića. Majka troje dece, muslimanka iz Prijepolja, zabrađena u crnu maramu, sahranila je Olivera po pravoslavnim običajima, odbivši predlog da ga kremiraju. Ova žena zaslužuje duboko poštovanje. Na klevete koje su na njegov račun puštali razbojnici iz BIA, Habib je pismom upućenom Nikoliću i Vučiću poručio da ga ne dovode u situaciju da počnu da iz Tripolija ''cure informacije''. Habib je znao mnogo. O trgovini oružjem sadašnjih srpskih vlasti, o švercu oružja Dragana Šutanovca i Stevana Nikčevića, o stotinama milionima evra koji su sklonjeni na njihove račune, o tome kako smo prevarili vladu Libije za neisporučeno oružje, kako je Vučić u sve te poslove umešan do grla.

Oliver je bio perfekcionista. Govorio je pored engleskog i savršeno dobar arapski na kome je čitao i pisao. Uživao je u muslimanskom svetu veliki ugled. Otišao je na to strašno mesto na kojem se moralo ostati i postojati. Da li je banda iz BIA odlučila da ga umre?

Habibov prijatelj je uručio Oliverove informacije našoj reakciji. Uskoro će doći ''do curenja'' informacija o bandi iz Ministarstva spoljnih poslova, BIA i SDPR Jugoimporta. Gajimo nadu da se prevareni libijski zvaničnici ne odluče da se svete u Srbiji, nedužnim građanima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane