Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(P)likovi

Vučić protiv Srpske napredne stranke

Ko je Vođin Sali Tesio

Aleksandar Vučić je najavio čišćenje Srpske napredne stranke od kriminalaca i bahatih funkcionera, koji misle samo na lični interes. Pošto većina naprednjaka odgovara opisu s te poternice, kad ne bi lagao, ovo bi bila najava političkog kraja njega i njegovog kartela. Zatvori bi bili puni, a Srbija slobodna. Nažalost, po običaju, diktator laže, zaključuje urednik Magazina Tabloid Predrag Popović, dugogodišnji urednik Dnevnog Telegrafa, Nacionala i Pravde i bivši saradnik i prijatelj Aleksandra Vučića

Predrag Popović

S kriminalcima i bahatim primitivcima Vučić nema problema. Naprotiv, s njima se odlično razume, istog su kova. Svojim autonomnim odlukama u vlast je uveo saradnike Stanka Subotića Caneta, koga je nazivao „kraljem duvanske mafije" i optuživao za ubistvo policijskog generala Radovana Stojičića Badže. Iako u javnosti vlada uverenje da su naprednjaci „izlečeni radikali", glavnu reč u SNS-u vode kadrovi Mlađana Dinkića, kome je Vučić sa skupštinske govornice pretio robijom. U Glavnom odboru kartela ne sedi samo Mihalj Kertes, za koga je Vučić govorio da „ni sam ne zna koliko je ukrao miliona evra", nego i legende surčinsko-zemunske mafije. S njima Vučić dobro sarađuje.

Muku mu zadaju „pučisti", kako naziva sve funkcionere i članove stranke, koji nisu spremni da učestvuju u uništavanju Srbije. Sve ih je više i sve su glasniji pojedinci koji odbijaju poslušnost i traže načine da izađu iz tragičnog kola u koje su se uhvatili. Nekima je proradila savest, a većinu je uhvatio strah od odgovornosti, koju će, ako nastave saradnju, morati da je podele s vođom. Na udaru će se naći i žrtve Vučićevih prevara, lakoverni i pohlepni nesrećnici, koji su finansirali partijske kampanje i njega lično, nadajući se da će ispuniti obećanja i postaviti ih na državne funkcije, preko kojih bi vratili uloženo, sve s kamatom. Od izbora do izbora, podgrevao bi im nade, uzimao pare i davao prazne reči. Vremenom, strpljenje im se topilo, pa su počeli da odlučnije pokazuju nezadovoljstvo.

Iako je Vučić svesno izazivao haos u stranci (od 180 opštinskih i gradskih odbora više od 100 nema regularno izabrano rukovodstvo, već poverenike koji su postavljeni iz centrale), nabujali problemi su se oteli kontroli. Više ne uspeva da poverioce smiri novim obećanjima, prinuđen je da im preti. Uglavnom su taj prljavi posao obavljali bata Andrej, Bratislav Gašić i kum Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora i prvi operativac. Ni njihov autoritet više nije dovoljan da utera strah, pa je lično vođa prinuđen da se poturi i krene u „provetravanje" stranke.

Po običaju, kao što to radi s opozicionarima, Vučić je u obračun s magupima iz svojih redova krenuo s istim patetičnim lažima. „Najbliži saradnici hoće da mi skinu glavu, udariće mi na porodicu", zakukao je preko naslovnih strana svojih biltena. Za lov na „izdajnike", kako ih je etiketirao, angažovao je čopor lojalnih goniča. Zadatak da na čistinu isteraju „pučiste" dobili su Jadranka Joksimović, Vladimir Đukanović i tandem Gašić-Glišić. Svako od njih ima spisak „objekata za obradu".

Đukanović odavno, po svom osećaju i razumu, gruva po Zorani Mihajlović. Optužbe su mu sad češće i žešće, ali uglavnom se svode na opšta mesta - ona je sektašica, član Trilateralne komisije, ima zaštitu britanske i američke ambasade, mrzi Rusiju, Putina i Šešelja, kupuje skupe gaćice i parfeme, toliko je debela da joj ni liposukcija ne pomaže... Ništa novo, o tome su naprednjački mediji pisali milion puta.

Iako te priče deluju kao istinite, ne nanose nikakvu štetu Mihajlovićki i, za ovu temu najvažnije, ne dokazuju da je pučista. Uostalom, i Đukanović zna da je ona Vučiću potrebnija od njega. Ne samo zbog pikantnih uspomena iz vinskog podruma u Jajincima, nego i zbog mnogih dokumentovanih konvertibilnih akcija, koje su sprovodili od sunčanih panela na jugu Srbije, do tivatskog aerodroma s koga su stizale pare za pranje u „Beogradu na vodi". Dok se drži omerte, Zorana je bezbednija od bate Andreja, a kamoli od Đuke Bizona i sličnih potkalibarskih zrna.

Mnogo ozbiljniji i inspirativniji zadatak zapao je Joksimovićki. Kad bude poželeo da obara Vladu i raspisuje nove vanredne izbore, Vučić će to uraditi, između ostalog, i preko Ane Brnabić. Iako joj je odredio sudbinu kolateralne štete, Brnabićka se uživela u ulogu pravog predsednika Vlade. Napravila je svoj tim saradnika - mladih, modernih, vrednih, ni po čemu nalikih većini naprednjačkih i socijalističkih ministara i sekretara - posvetila se realizaciji određenih programa koji nemaju veze s politikom i nametnula žestok radni ritam. Takva, smeta.

Zato je Vučić počeo da joj obara rejting i unosi šum u sistem. Podlo, znajući da se neće snaći, poturio ju je pred grupu nezadovoljnih novinara iz tzv. nezavisnih medija. Iako svi znaju da Brnabićka sa cenzurom ima veze koliko Vučić s moralom, ona je prinuđena da priča besmislice i određuje rokove za rešavanje problema. Prvo je uterana u laž, nije ispunila ništa od obećanog, a onda se unervozila, pa je i sama, kao da je autentični naprednjački diletant, napala novinare koji se bave njenim likom i delom. Kako i ne bi, kad su je prikazali onakvom kakva zaista jeste.

Ana Brnabić predvodi Vladu koja uništava srednji sloj društva i otima od najsiromašnijih, sve pod parolama o reformama i štednji. Ona ne mora da štedi. Ima stan na Dedinju, vredan pola miliona evra, dve kuće na hrvatskom ostrvu Krk, gde se u njenom vlasništvu nalazi i imanje od 89 ari. Za stan je uzela kredit, čija rata iznosi 140.000 dinara, što je više nego cela premijerska plata. Ima i dva luksuzna automobila („tojota rav4" i „fiat abarth 595C 1.4 turismo"), vredna oko 35.000 evra, koje je uzela na lizing. Sudeći po prijavi saobraćajne policije iz 2014, automobile ponekad vozi pijana, ali ni za to ne mora da brine, sud je neće kazniti. I članovi njene porodice imaju solidan spisak nekretnina. Majka Ružica je vlasnik kuće u Beogradu, od 85 kvadrata, koliko ima i stan na Vračaru Aninog brata Igora. Na imanju kod Grocke, od oko 18 ari, koje je ostalo iza njihovog pokojnog oca Zorana, Ana i Igor su nasledili kuću od samo 42 kvadrata, koja je izgrađena bez dozvole.

Gde su nekretnine, tu su i firme. Brnabićka je suvlasnica „Energy & Innovation" preduzeća za inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, koje je osnovala 2015. s advokatom Igorom Isailovićem, saradnikom Siniše Malog. Takođe, suvlasnica je konsultantske firme „Development consulting group". Kad je izabrana za predsednika Vlade, vlasnički deo u EI prenela je na svoju partnerku Milicu Đurđić.

S istančanim osećajem za populističke trikove, Aleksandar Vučić zna da narod, opljačkan i osiromašen, ne voli bogataše; zato se on, danas najbogatiji tajkun, predstavlja kao skroman čovek, koji je čak na gubitku otkad vlada Srbijom. Zbog toga je sa zadovoljstvom dočekao objavljivanje imovinske karte svoje premijerke. Kao što je i očekivao, to je izazvalo njenu nervozu. Kad su joj se noge našle u blatu, nasrnuo je još žešće, baš tamo gde je najosetljivija - na njenu devojku Milicu. U toj spletki iskoristio je usluge Jadranke Joksimović.

- Da li je doktorki dosadno, već nekoliko dana nije putovala u inostranstvo? - pitala je Joksimovićka Brnabićku, pred jednu sednicu Vlade.

- Šta te briga? - odbrusila je premijerka.

- Ne bi me bilo briga da ona sama plaća troškove putovanja, a ne da joj građani finansiraju šoping po celom svetu!

Brnabićka je prvo pobesnela, a onda pala u depresiju. Iako nije nimalo naivna kad su intrige u pitanju, iznenadila se što je neko i nju ubacio u rotor. Nije očekivala da će se Joksimovićka drznuti da joj prigovori što na putovanja vodi svoju devojku, „najlepšu srpsku doktorku" Milicu Đurđić. Pomoć je, kao u svakoj kriznoj situaciji, potražila kod Vučića. To mnogo govori o njenoj inteligenciji.

- Ne znam gde si sve putovala s partnerkom. Dobio sam spisak putnih naloga, ali nisam ga čitao - rekao joj je Vučić.

Iz tirade, u kojoj joj je objasnio da takvo ponašanje može da nanese štetu imidžu Vlade, zato neka pazi šta radi, Brnabićka je došla do potpuno pogrešnog zaključka. Optužila je Ivicu Dačića da je špijunira i opanjkava kod ministara i Vučića. Dačić, naravno, vredno skuplja i arhivira svaki kompromitujući dokaz, ali samo u odbrambene svrhe, bez namere da se upušta u borbu s bilo kojim vučićevcem.

Jednog dana, kad sve prođe, Brnabićka će shvatiti da je šaptačku diverziju osmislio i realizovao Vučić. Kao i svi ostali njegovi kumovi, saradnici i sluge, tako i ona ima oročenu upotrebnu vrednost. Rok trajanja određuje on, prema svojim trenutnim interesima. Kad odluči da obori Vladu, verovatno neće Brnabićku iskoristi kao direktan povod za taj potez, ali ovakvim spletkama uveriće je da mirno i brzo podvije rep i nestane u prošlosti.

Pod Vučićevom kontrolom, u kampanji zastrašivanja stranačkih funkcionera vredno rade Bratislav Gašić i Darko Glišić. Uspešni su, u rekordnom roku su eliminisali skoro sve pripadnike bajčetinskog klana Tomislava Nikolića. Skrajnuti na marginu, bez uticaja i unosnih poslova, Nikolićevi sledbenici su se uglavnom pomirili s porazom. Tek poneko, više na nivou infantilnog bunta, zapreti osvetom. Najčešće i najostrašćenije to radi general Momir Stojanović.

Iako je bio naprednjački prvoborac, osnivač tog interesnog udruženja, bivši načelnik Vojne bezbednosti nemilosrdno kritikuje Vučića, naročito njegov odnos prema kosovskom problemu.

- Ključni igrač Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji, severno od Ibra je Zvonko Veselinović, a južno od Ibra Bata Nikolić. Srbi sa KiM znaju ko su ovi ljudi, ali ne smeju da kažu. Srbija ne zna. Vođa zna i tesno sa njima sarađuje. Zar su moji ratni drugovi ginuli braneći ovo parče svete srpske zemlje da bi je kriminalci na kašičicu prodavali Arnautima, uz znanje i blagoslov vlastodržaca iz Beograda. Sve je otišlo bestraga. Sve je laž i velika prevara - tvrdi Stojanović.

U suštini, sve je u pravu. Osim za Veselinovića, o njemu se zna širom Srbije. Za njega znaju policajci koji su ga hapsili zbog šverca droge i nafte, krađe kamiona i sličnih sitnica, a sad moraju da mu se sklanjaju s puta kad prolazi u džipu s rotacionim svetlima. Poznat je i sudijama, koje su ga oslobodile odgovornosti čim su shvatile da je jači od zakona. Znaju ga i Hašim Tači i Aleksandar Vučić, on im je korektan poslovni partner. Bati Andreju još bride obrazi od Zvonkovih šamara, koji su pali prilikom podele plena u novosadskom restoranu „Plej". Od Zvečana do Subotice, njegove firme se ugrađuju u sve građevinske poslove, naročito u one na koridorima i u „Beogradu na vodi".

O Miloradu Bati Nikoliću često govori policijski pukovnik Slavko Nikić, penzionisani bezbednjak.

- Bata Nikolić je deset godina u Prištini imao hotel „Park", gde je držao zatočene devojke, neretko maloletne, najviše iz Srbije, Crne Gore i Rusije, koje je prisiljavao na prostituciju sa Albancima. Nad srpskim devojčicama su se iživljavali Rustem Mustafa, Fadilj Suljević, Nuredin Ibiši, Fatmir Ljimaj, Met Kasumi i hiljade drugih, koji su to plaćali vlasniku kupleraja Bati Nikoliću. Od tih para napravio je etno selo „Gračanica" u kome danas odsedaju najviši srpski državni funkcioneri. Bata Nikolić je čovek koji je, uz pomoć pripadnika šiptarske jedinice „Rosu", reketirao i dan-danas reketira Srbe s Kosmeta - opisao ga je Nikić u intervjuu za portal „Balkan info".

S obzirom na njihove biografije, Veselinović i Nikolić ne moraju da brinu za pozicije u naprednjačkom kartelu. Oni su idealni za saradnju s Vučićem. Kao i drugi, manje uspešni i značajni, kriminalci, koji su zaposeli Srpsku naprednu stranku od vrha do dna.

Da Vučić nije napravio političku već gangstersku organizaciju znaju svi normalni građani Srbije, a naročito njeni članovi. Svesni toga, čak i mnogi palanački primitivci pokušavaju da iskoriste svoj položaj u nakaradnoj hijerarhiji. Već je formiran šablon po kome funkcionišu. Slikaju se pored stranačkih lidera, pa onda to koriste u prevarama kao dokaz da „mogu sve da srede". Naravno, krupniji prolaze, sitniji ponekad padnu pod udar pravosuđa.

Takvih primera ima u neograničenim količinama. Jedan od zanimljivijih ponudila je Gorana Kaplarević, odbornica SNS-a u Čačku, koja se od novembra nalazi na odsluženju zatvorske kazne, na koju je osuđena zbog prevara prilikom isplate osiguranja za ukradene automobile. U prevarama su učestvovali njen suprug i majka. Suprug je takođe osuđen, ali odloženo mu je izvršenje kazne, pa će se iza rešetaka naći tek kad ona odsluži svoje. Zatvorski čuvari kažu da Kaplarevićeva i na zidu ćelije drži svoje fotografije s Andrejem Vučićem, a tek ćemo videti da li će on, kad zamene mesta, ambijent u svojim samicama ulepšati njenom fotografijom.

Po tom modelu „poslovao" je i par naprednjačkih botova Svjetlana Lana Đurašković i Saša Savić. Na internetu su agresivno i primitivno vređali sve kritičare SNS-a, a svoj autoritet dokazivali su objavljivanjem slika na kojima poziraju pored svojih stranačkih lidera. Nedavno su osumnjičeni za prevaru više desetina lakovernih građana, kojima su prodavali neizgrađene ili po nekoliko puta kupljene stanove.

- Dobro uigrani tandem je za svoje prevare koristio društvene mreže, kako bi ubedio žrtve da su zaista u bliskoj vezi s vladajućom garniturom. Za to im najčešće služe zajedničke fotografije s uglednim naprednjacima. Slikaju se redovno na štandovima SNS-a, kao i ispred njihovih prostorija. Služe se pričom u kojoj veličaju Aleksandra Vučića i pljuju opoziciju - rekao je sagovornik „Kurira", upoznat s detaljima istrage smutnih radnji para Đurašković-Savić.

Veličanje diktatora je dalo rezultate, pošto ih je i on, u jednoj televizijskoj emisiji, otvoreno branio od optužbi za prevare. To je i logično, pošto naprednjačko zlo ima Vučićev DNK-a.

U poslednjem multimedijalnom igrokazu s atentatima, Aleksandar Vučić se našao na meti ustaških križara.

- Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: Za dom spremni! Sprema se nova „Oluja" i „Bljesak". Naš ustaški poglavnik i vođa bio je i ostao Ante, a prezime mu dobro znate, Pavelić Ante. Borac za katoličanstvo protiv pravoslavlja. Pavelićevi križari, ustaški gerilci svim četnicima poručuju: za vas četnike imamo tri milijarde metaka. Ubit ćemo trećinu svih Srba, a drugu trećinu deportovat ćemo u logore i posljednju trećinu natjerat ćemo u katoličanstvo, ono što ste nekad bili. Srpske žene ćemo silovati da rađaju ustaške križare i gerilce - navodi se u lažnom pismu, koje su naprednjački mediji predstavili kao još jednu, hiljaditu po redu, opasnu pretnju njihovom vođi.

Patološku potrebu za izmišljanjem morbidnih pretnji, Vučić je sada nadogradio napadom na Magazin Tabloid. . Šef naprednjačkog internet tima, bivši novinar Saša Jeremić, na Tviteru je objavio optužbu protiv urednika i saradnika naših novina.

- Čuveni Pajtićev „srndać" spoljni dopisnik „Tabloida" Đorđe Višekruna, novopečeni ustaški jurišnik, počeo da piše preteća pisma iz Hanovera, po nalogu Miše Brkića i Predraga Popovića - napisao je Vučićev bot.

Ne čudi takva lakoća laganja, pa ni naprednjački idiotizam obolele osobe koja veruje da se Hanover nalazi u Holandiji. Ne čudi ni činjenica da Vučić podržava takve likove, svoje moralne dvojnike. Ovaj Saša, kao i svi ostali ludaci, ne mora da strepi od čistke u SNS-u. Naprotiv, takvi sprovode istragu i progone stvarne i nepostojeće protivnike.

U svom maniru, Aleksandar Vučić je birokratizovao i ovaj lov na pučističke veštice. Početkom godine, kad je razvlašćavao Tomislava Nikolića, Vučić je svojim podanicima naredio da u svim mesnim i opštinskim odborima zapisuju i fotografišu članove prilikom glasanja, da ostane zabeleženo ko je bio protiv njega. Sada njegova neformalna stranačka milicija pravi dosijea svih funkcionera, na osnovu kojih će određena komisija procenjivati njihovu podobnost. Pozivajući se na potrebu poštovanja „etičkog kodeksta Srpske napredne stranke", Vučić je zahtevao pedantan opis postupaka partijskih kolega. To liči na njega. Kad nije uspeo da se u zemunskoj gimnaziji upiše novinarski smer, morao je da se zadovolji školovanjem za lektora-saradnika. Lični fijasko nije ga pokolebao. Danas je glavni urednik skoro svih medija, a od velike koristi mu je i stečena sklonost ka pedantnoj obradi dosijea. Normalan čovek bi se osećao neprijatno, ali on će uživati u čitanju tračeva o ljudima iz svog kartela.

Dok s terena ne stignu izveštaji o lokalnim funkcionerima, Vučić sa zadovoljstvom koristi usluge Bratislava Gašića. Direktor Bezbednosno-informativne agencije redovno ga snabdeva saznanjima, koja su prikupili špijuni na terenu. Prepušten svojoj pokvarenoj mašti i prljavim strastima, diktator vešto manipuliše s prikupljenim informacijama.

Neposredno po povratku s Kube, pred više svedoka iz vrha SNS-a, Vučić je pohvalio Nikolu Selakovića.

- Lepo je što si veran supruzi, tek si se oženio. Ipak, ne bi bilo loše da se ugledaš na Zorana Đorđevića. Otkad je našao švalerku više niko ne pominje njegovu romansu sa Foto Tonijem - rekao je Vučić.

U tri rečenice demolirao je sve pomenute saradnike. Tvrdnjom da su Đorđević i Foto Toni, odnosno Aleksandar Nikolić, biseksualci, koji su imali ljubavnu vezu, implicirao je da isti glas prati i Selakovića. Naravno, stranačke ajkule odmah su namirisale krv. Nije tajna da se Foto Toni odavno distancirao od kuma Vučića, ali sve je iznenadila prozivka Đorđevića i Selakovića. Kako to već ide, svi viđeniji naprednjaci odmah su počeli da izbegavaju ministra rada, da ih ne povuče sa sobom na dno.

Bez ikakvih moralnih dilema, istovremeno dok jauče zbog nepostojećih napada na svoju porodicu, Vučić koristi svaku priliku da i najbližim saradnicima, pa i onima koje lažno naziva prijateljima, zagorča sudbinu. Sve građane doživljava kao taoce svoje patologije, a toga nisu pošteđeni ni naprednjaci.

Status nedodirljivog mesije izgradio je neistinama, podmićivanjem i zastrašivanjem. Tako ga i brani. Svesno širi famu o sebi - usamljenom borcu koji se nalazi na meti svih i svakoga. Progonili su ga jurišnici režima Slobodana Miloševića, kad su mu zapretile ubice iz DOS-a pobegao je u Crnu Goru, plašio se radikalskih snajperista iz Republike Srpske koje je angažova Vojislav Šešelj, britanski specijalci su ga nišanili u Srebrenici, čak 97 zlikovaca, koliko ih je izbrojao Aleksandar Vulin, pripremalo mu je zasedu pred zamkom u Jajincima, albanski teroristi su ga gađali bombom u Zvečanu dok se nalazio u Beogradu, a sad su mu se na leđa natovarili ustaški gerilci, koji, doduše, nisu tačno naveli da li će ga ubiti, prevesti u katoličanstvo ili će ga, možda, silovati. Da zlo bude veće, sad ga ugrožavaju i pučisti iz SNS-a.

Koliko god izgledalo karikaturalno, Vučićev strah je ipak opravdan, bar po pitanju nezadovoljstva njegovih saradnika. Sa svakom pukotinom u naprednjačkom brodu, a njih je sve više, s palube skoči neki od pametnijih i opreznijih funkcionera. Kad taj Titanik potone, na dno će povući samo Aleksandra Vučića. Niko mu neće dobaciti pojas za spasavanje.

Svi aktuelni saradnici, koji mu se sada javno zaklinju u vernost, brinuće se samo za sebe, ponavljajući mantru, koju se svakodnevno čuje od njihovih prethodnika - Vučić nas je prevario, mi smo mu verovali, nismo znali da je kriminalac i izdajnik. Ako bude pameti kod sledeće vlasti, takvim naprednjacima treba obezbediti status svedoka-saradnika, pa, na osnovu njihovih iskaza i dokaza, u fer i poštenom sudskom postupku odrediti prikladnu kaznu diktatoru. Za primer, da se zlo ne ponovi.

Ko će biti Vučićev Sali Tesio, čovek koji je u filmu Kum 2 izdao Don Majkla Korleonea.?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane