Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Malverzacije dekana Ekonomskog fakulteta u Subotici Aleksandra Grubora

Koliko je Grubor grub prema budžetu

Ekonomski fakultet je u proteklih 58 godina imao 16 dekana, ali nijedan nije za godinu dana toliko ruinirao fakultet koliko je to učinio dekan Aleksandar Grubor. Pored ruiniranja teško stečenog imidža i reputacije fakulteta u proteklih 6 decenija uspeo je da sakupi 8 krivičnih prijava i da sprovede razne malverzacije u svoju ličnu korist.

A. N.

Dekan je sve učinio da Jovanu Ivančević, asistenta fakulteta, ostavi bez posla i da zaustavi njenu odbranu doktorske disertacije, da Jelenu Dabetić i Mindire Morinu radnice na odeljenju fakulteta u Bujanovcu ostavi bez posla koje su protiv njega podnele krivične prijave. Agencija za borbu protiv korupcije i MUP u Subotici podneli su krivične prijave protiv dekana Aleksandra Grubora za zloupotrebu položaja i falsifikat službenih isprava (putnih naloga). Akademik Nenad Vunjak je podneo krivične prijave za mobing i zloupotrebu službenog položaja dekana Aleksandra Grubora.

Na Univerzitetu u Novom Sadu nema dekana koji ima toliko krivičnih prijava. Bez obzira na podnete krivične prijave i na saznanje ministra prosvete Mladena Šarčevića, kao i pokrajinskog sekretara Zorana Milošević, on je nedavno oterao 9 redovnih profesora u penziju bez ikakvog obrazloženja, iako su mogli raditi još koju godinu na fakultetu. Po gradu se priča da ima zaštitu aktuelne politike. Dekan Aleksandar Grubor koristi službene automobile SU 078 KČ (Reno megan) i SU 086 RF (Superb škoda) u privatne svrhe putujući, ne samo po Srbiji već i po Hrvatskoj i po Bosni i Hercegovini. Prema podnetim krivičnim prijava Agencije za borbu protiv korupcije i MUP-a Opštinskom javnom tužiocu (KT 659/17, KT 1129/17, KT 1309/17) dekan Aleksandar Grubor je prelazio granicu sa Hrvatskom i BiH službenim automobilom i držao privatnu nastavu na Ekonomskom fakultetu u Brčkom i Visokoj poslovno-tehničkoj školi u Doboju. Pri tome je pisao putne naloge na gradove u Srbiji. Priča se da je falsifikovao preko 20 dinarskih i deviznih putnih naloga.

Za proteklih 9 meseci prešao je više od 30.000 km sa službenim vozilima, potrošio je preko 2.000 litara goriva i sa amortizacijom vozila naneo štetu fakulteta veću od 500.000 dinara.

Zloupotrebu službenog položaja je nastavio koristeći službenu reprezentaciju u lične svrhe kao da je to njegov lični tekući račun, a ne žiro - račun fakulteta. Sredom je uredno sam ručao na teret reprezentacije fakulteta u restoranu „Akvadorija" u Novom Sadu, a subotom i nedeljom u restoranima „Boss" i „Nirvana" u Subotici. Sve račune je mesečno sabirao i plaćao jednom fakturom, kao da je držao manje naučne simpozijume ili okrugle stolove.

Zloupotrebu službenog položaja je načinio kada je obećao studentu Srđanu Todoroviću, direktoru Fonda za energetsku efikasnost i održivi razvoj Republike Srpske da će ga upisati na doktorske studije, da će kod njega položiti 2 ispita i da će on biti mentor na doktorskoj disertaciji. Za uzvrat je tražio da bude imenovan za savetnika u dotičnom Fondu sa mesečnom nakanadom od 67.650 dinara koja je uredno pristizala na njegov račun od juna 2016. do jula 2017. godine. Na žalost komisija za rangiranje kandidata za upis na doktorske studije je kostatovala u preliminarnoj listi da Srđan Todorović ne ispunjava uslove konkursa, jer ima manju prosečnu ocenu na osnovnim studijama od ocene osam (8). Takvu preliminarnu i konačnu listu je potpisao i javno objavio dekan Aleksandar Grubor. Međutim, nakon 15 dana dekan Grubor upisuje Srđana Todorovića na doktorske studije iako ne ispunjava uslove, kako bi i dalje primao narednih 8 meseci dogovorenu mesečnu apanažu od Fonda. U pitanju je čista zloupotreba službenog položaja koja se ne može pravdati sklopljenim ugovorom o saradnji između Fonda i Fakulteta, jer je sporazum zloupotrebljen u privatne svrhe.

Trenutno drži predavanja na Ekonomskom fakultetu u Subotici, odelenjima u Novom Sadu i Bujanovcu, Visokoj školi u Leskovcu, Univerzitetu Edukons u Novom Sadu, Ekonomskom fakultetu u Brčkom i Visoko poslovno-tehničkoj školi u Doboju. Sve ovo on obavlja u 40-to časovnoj radnoj nedelji. O njegovim malverzacijama moglo bi se i dalje pisati, ali i ovo je sasvim dovoljno da se vidi kako jedan dekan zloupotrebljava svoj položaj. Na potezu su Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i Pokrajinski sekretar za obrazovanje prof. dr Zoran Milošević da reše ovaj „Gordijev čvor", jer fakultet iz dana u dan sve više tone i sve više dekan Aleksandar Grubor zloupotrebljava službeni položaj.

Zabrinuti profesori Ekonomskog fakulteta u Subotici

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane