Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid istražuje

Srpska farmakomafija i kompanija "Novartis" u akciji

Uz malo sreće, provizije još veće

Umesto da na osnovu dokumenata koje je objavio Magazin Tabloid srpsko tužilaštvo pokrene istragu o delovanju farmaceutskih proizvođača u Srbiji, farmakomafija je ovde osionija nego ikad. Vlast, naime, smatra kako će svetski proizvođači lekova i vakcina u Srbiji prepoznati sigurno mesto na kome mogu da plasiraju svoj skupi, ali zato otrovni otpad i da će iz tog razloga povećati provizije koje dele. Do skoro su zagovornici obavezne vakcine samo pretili nasiljem, ali su tu granicu prešli krajem februara kada su pokušali da nasilno rasture mirni skup svojih oponenata.

Igor Milanović

Jedan od najvećih svetskih proizvođača lekova, posebno vakcina, „Novartis" dospeo je u velike finansijske i pravne probleme.

Prvo su Nemačka i Francuska vratile veliki broj isporučenih vakcina zbog njihove neispravnosti (što je dovelo do pada vrednosti akcija ovog preduzeća), a zatim su grčki pravosudni organi odlučili da pokrenu obimnu istragu u vezi poslovanja kompanije u ovoj zemlji. Na meti su, po dosadašnjim izveštajima, dva bivša predsednika vlade, više ministara i 4.500 lekara. Njima se na teret stavlja da su od „Novartisa" dobijali novac i različite usluge kako bi prepisivali njegove lekove, često bez ikakve potrebe.

Ova kompanija na isti način posluje i u Srbiji (o čemu je Magazin Tabloid već pisao), ali je ovde grčki scenario nezamisliv. Nasuprot Grcima, srpska farmakomafija je u opštoj ofanzivi, jer se nada da će „Novartis" sada plaćati još veće provizije kako bi se ovde prodavali njegovi proizvodi.

Udruženje građana „Krug roditelja čuvara" pokušalo je da 20. februara organizuje tribinu „Za i protiv obavezne vakcinacije" u novosadskom hotelu „Duga". Organizator je na vreme uplatio traženu zakupninu, ali su dan uoči skupa dobili informaciju kako tribina mora da bude otkazana, jer uprava hotela „trpi velike pritiske". Od koga dolaze ti pritisci i u čemu se ogledaju, niko nije smeo da priča.

Pošto je vladalo veliko interesovanje javnosti za pomenutu tribinu, organizator je odlučio da je održi na drugom mestu: u nešto manjoj sali hotela „Novi Sad" u koju je stalo oko polovine pridošlih zainteresovanih.

Tokom trajanja tribine u salu je ušla grupa novosadskih policajaca sa namerom da prekine skup. Neko je, objasnili su organizatoru, obavestio nadležne kako se radi o skupu visokog rizika čiji organizatori pokušavaju da šire paniku u društvu. Na sreću, policajci su bili dovoljno razumni da odmah uoče kako se radi o mirnim roditeljima koji sa stručnjacima argumentovano razmenjuju informacije o petovalentnoj vakcini.

Na pitanje „ko je među zagovornicima obavezne vakcinacije dovoljno uticajan da pokrene policiju u nameri da ova rasturi jedan mirni skup", odgovor nije teško pronaći. To je novi jastreb farmakomafije Vladimir Cimerman, do skora zadužen samo za internet ofanzivu na protivnike obavezne vakcinacije. Njegova devojka je Jelena Pandža, zaposlena u policijskoj akademiji u Zemunu koja, samim tim, poznaje dovoljno uticajnih policijskih funkcionera.

Zanimljivo je kako su Vladimir i Jelena započeli svoju saradnju. Jelena i njen brat Bojan su prvo živeli u stanu njenog tadašnjeg momka u Venizelosovoj ulici u Beogradu kada im se pridružio dotadašnji beskućnik Cimerman. Koja je tačno bila njegova poza i pozicija u ovoj veseloj grupi nije poznato, ali su se on i Jelena brzo dovoljno zbližili da ona napusti svog dotadašnjeg dečka i sa novim momkom, Vladimirom i bratom pređe u stan u Zemunu koji je nekada pripadao njenoj baki. Cimerman je, očigledno, i dalje beskućnik, ali je uspeo da se dobro „uda".

U vreme kada je Vladimir na internetu vodio harangu protiv Slađane Velkov u tome mu se pridružila i Jelena. Pošto su oboje preterali u „vršenju pritiska" na ovu poznatu protivnicu obavezne vakcinacije, Cimerman je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice i plaćanju novčane kazne, ali njegova devojka to nije smela da učini iz straha da ne ostane bez posla na Akademiji. Zbog toga ona suđenja izbegava donošenjem potvrda kako se nalazi na lečenju od psihičkih problema. Nije joj teško da bude uverljiva kao duševni bolesnik, pošto može da se pozove na porodičnu tradiciju: njen brat Bojan se već leči od bipolarnog poremećaja.

To su osobe koje u ovom trenutku predstavljaju udarnu pesnicu farmakomafije u Srbiji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane