Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Diktator drsko otima sve što vredi u Srbiji

Kako prizemljiti Vučićevu kamarilu

Sve što Aleksandar Vučić kaže obična je laž. Niti niški aerodrom „Konstantin Veliki" loše posluje, niti postoji potreba da mu se da državna pomoć. On je u prošloj godini bio na drugom mestu u Evropi po porastu broja putnika u odnosu na 2016. godinu, a za samo osam godina promet je povećao za neverovatnih dvadeset puta. Menadžment koji tako nešto postigne sve je drugo, samo ne nesposoban i loš, kako tvrdi Vučić.

Igor Milanović

Aleksandar Vučić želi da niški aerodrom „Konstantin Veliki" prebaci u republičko vlasništvo, navodno iz razloga što isti ima loš menadžment koji slabo posluje i pravi gubitke koje grad Niš, kao sadašnji vlasnik, ne može više da pokriva. Republika bi, tvrdi Vučić, poboljšala poslovanje tako što bi uložila neophodna sredstva u renoviranje i proširenje kapaciteta.

Kao i obično, predsednik je izneo gomilu laži i gluposti. Pravi cilj ove otimačine je upravo suprotan najavama, a to je da se u suštini aerodrom upropasti kako ne bi bio konkurencija aerodromima u okolini u kojima „Vinci" ima vlasnički udeo (Priština), odnosno koncesiona prava (Beograd). Osim toga, francuska kompanija je još prošle godine najavila proširenje svojih delatnosti u Bugarskoj uzimanjem u koncesiju, odnosno kupovinom vlasničkih udela tamošnjih aerodroma. Niš bi i tu mogao da se pokaže avio kompanijama kao jeftina alternativa.

Poslovni izveštaji u potpunosti demantuju izjave Aleksandra Vučića o lošem poslovanju i neuspelom menadžmentu. Evropski ogranak asocijacije „Airports Council International" (ACI) proglasio je "Konstantina Velikog" kao drugi aerodrom u Evropi po porastu broja putnika u 2017. godini.

Naime, kako je objavilo poslovodstvo aerodroma, a ACI potvrdio, broj putnika u 2016. koji su koristili usluge „Konstantina Velikog" iznosio je 124.917, a u 2017. čak 331.582, što je skok od gotovo neverovatnih 167,8 odsto.

Za poslednjih osam godina „Konstantin Veliki" je broj putnika uvećao za više od dvadeset puta. Ovim tempom, on bi milion putnika godišnje imao već za dve godine, a u tom slučaju bi „Vinci" odbio da plaća dogovoreni koncesioni zakup, ali i mito domaćim političarima koji su obećali da se tako nešto sigurno neće dogoditi.

A trend rasta se, očigledno, nastavlja, uprkos tome što je menadžment navodno loš, kako tvrdi Aleksandar Vučić. U prva četiri meseca ove godine prevezen je 115.161 putnik, a glavna sezona tek dolazi.

Sada je korumpiranu vrhušku u Srbiji uhvatila panika, jer će završetkom Koridora 10 prema Bugarskoj "Konstantin Veliki" postati interesantan za putnike iz jugo-zapadnog dela te zemlje, ali i za privrednike koji će preko njega moći da transportuju svoju robu. Početkom izgradnje autoputa Niš-Priština, koji je Vučić obećao svojim albanskim rođacima, "Konstantin Veliki" bi ozbiljno ugrozio poslovanje prištinske vazdušne luke u kojoj "Vinci" ima 20 odsto vlasničkog udela.

Vlada se ugovorom obavezala da nijedan aerodrom u Srbiji neće premašiti broj od milion putnika godišnje, kako bi štitila poslovne interese kompanije "Vinci". Sa druge strane, vlada nije javnosti objasnila kako je na konkursu uopšte mogla da učestvuje francuska kompanija "Vinci" koja već ima vlasnički udeo u zagrebačkom aerodromu "Franjo Tuđman", u prištinskom aerodromu i otvoreno najavljuje proširenje poslovanja na aerodrom u Vidinu (u Bugarskoj), a što je sve u okviru zaštitne zone beogradskog aerodroma.

Vlastodršcima je postalo jasno kako nemaju nikakve šanse da ponovo osvoje vlast u Nišu, jer su i na prethodnim izborima krili da će gradonačelnik biti Darko Bulatović, psihički bolesnik, koji je iz tih razloga i dobio invalidsku penziju.

U slučaju pobede opozicije, a posebno ako bi kojim čudom na vlast u Nišu došao neko pošten, "Konstantin Veliki" bi veoma brzo i lako prešao magičnu granicu od milion putnika godišnje, posle čega bi "Vinci" prestao da plaća mito Vučićevom klanu. Zbog toga je za republičku vlast od životne važnosti da aerodrom pređe u republičke ruke kako bi bio uništen.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane