Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (130)

Kadije globe, izvršitelji otimaju

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svoje 34 godine života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji

Milan Glamočanin

Javnost u Srbiji je 10. maja u ranim prepodnevnim časova, mogla da primeti agencijsku vest u kojoj se kratko kaže da su se članovi Venecijanske komisije sastali sa Aleksandrom Vučićem, te da su razgovarali o reformi pravosuđa i unapređenju vladavine prava. Dobro obavešteni izvori Magazina Tabloid iz Ministarstva pravde, nedelju dana ranije znali su sa čim će predstavnici ovog tela Saveta Evrope da suoče Aleksandra Vučića i njegove podanike. Naime, u dva poslednja pismena obraćanja koje je Venecijanska komisija (VK) uputila resornoj ministarki Neli Kuburović, kao i predsednici vlade i predsedniku republike, jasno je zatraženo da se po hitnom postupku reše neka pitanja ljudskih prava i standarda u oblasti demokratije.

Više puta u poslednje vreme, ova komisija Saveta Evrope skrenula je pažnju na činjenicu da je Specijalni sud za organizovani kriminala za šest godina imao 78 odsto ukinutih odluka, da se još uvek neutvrđen broj sudija Višeg suda u Beogradu nalazi pod stalnom ili povremenom zaštitom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i ostalih službi iz sektora bezbednosti, a takođe i da je u relativno kratkom roku, iz nejasnih razloga, prestalo da radi dvadeset sudija posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu

Skrenuta je pažnja i na činjenicu da je samo u toku 2017. godine podneto ukupno 810 prigovora na sudska rešenja, od čega se 762 prigovora odnosilo na građanske postupke, a 48 na krivične i da je od ukupnog broja podnetih prigovora (810) usvojeno tek 93 prigovora, mada je bilo osnova za barem tri puta toliko, prema proceni koju članovi Venecijanske komisije imaju.

Članovi ovog visokog savetodavnog tela EK, postavili su i pitanje validnosti zvanične informacije u kojoj se kaže da su sudije Višeg suda u Beogradu u 2017. godini imale u radu prosečno oko 1.200 predmeta, a u drugostepenom građanskom odeljenju prosečno preko 2.500 predmeta, te da je u Višem sudu u Beogradu u toku 2017. godine ukupno rešeno 39.125 predmeta, što znači da je svaki sudija u proseku rešio 536 predmeta (znatno više nego što godina ima dana, uključujući tu i praznike i vikende).

Treba podsetiti da je Vučićevo pravosuđe isplatilo i još uvek isplaćuje milione dinara odštete neosuđenim licima koja su bila u pritvoru po raznim osnovama (najčešće zbog njegovih spektakularnih, "televizijskih" hapšenja. I tu su članovi VK postavili niz pitanja, pre svega o potpuno neuspeloj realizaciji tužilačke istrage, zastarevanje predmeta, kriminalizaciji pravosudne birokratije, uticaju novca, mafije i politike...

Takođe, 10. maja, dan nakon slavodobitnog pojavljivanja Aleksandra Vučića na Paradi pobede u Moskvi, u Beograd je stigao tužilac iz Haga Serž Bramerc i odvojeno članovi Venecijanske komisije. I ako nije nadležan da razgovara sa gospodinom Bramercom, Vučić je to oberučke prihvatio, jer je Srbiju shvatio kao svoju ličnu imovinu. Prikladno bi bilo da sa gospodinom Bramercom razgovara tužilac za ratne zločine iz Beograda, ili ministarka pravde, ali srpski predsednik prima svakog, sa kojim može da se slika i da održi konferenciju za štampu, sa koje će poslati svoje umobolne poruke.

Neočekivano se miljenik briselske mafije i kancelarke Merkel od ''faktora mira na Balkanu'' pretvara u lošeg momka. Dok je razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom 8. maja, američki ambasador u Beogradu Kajl Skot primljen je kod premijerke Ane Brnabić, kojoj je uručio notu Stejt Departmenta kojom se protestvuje zbog medijsko mraka u Srbiji. Pomračenje Srbije traje godinama, ali tek danas Vučić postaje loš momak. Sve se ponavlja kao i u slučaju bivšeg predsednika Miloševića.

Srpsko pravosuđe je među najkorumpiranijim na planeti.

Nakon sastanka sa članovima Venecijanske komisije Vučić je izjavio da je uzeo na znanje prigovore o sporoj reformi pravosuđa i da će se to ubrzati. Lakoća obećanja nije mu strana, ali ovo je prvi put da je priznao kako u pravosuđu ''nešto nije dobro''.

Vučićev kartel je, uz pomoć Ministarstva pravde, uveo javne izvršitelje, umesto da to pravo ostane u nadležnosti sudova, kako je to i Ustav om Srbije propisano.

Bivši ministar pravde Nikola Selaković, koji je sada generalni sekretar predsednika Srbije, organizovao je polaganje ispita za notare i javne izvršitelje. Izabrani su oni koji su platili po 50.000 evra!

Za dve godine od kada deluju, izvršitelji, (njih 100) dobili su preko dva miliona predmeta, od kojih su već rešili 1.100.000! Ako samo za donošenje rešenja o izvršenju naplate po 100 evra, dakle zaradili su za godinu dana 110 miliona evra! A jedno izvršenje košta najmanje 400 evra, dakle preko 550 miliona evra zaradilo je stotinu srpskih izvršitelja za godinu dana.

Lakoća izvršenja je zastrašujuća. Naime, javna i komunalna preduzeća sastave predlog za izvršenje, izvršitelj udari pečat i odmah blokira zaradu onog ko je zaposlen, ili prima penziju. Žalba ne odlaže izvršenje. Tako je 700.000 penzionera pod blokadom. Pleni se polovina penzije, mada je većina ispod 15.000 dinara. Od čega onda da žive penzioneri.

Građani sa komunalnim preduzećima sklapaju ugovor, kojim je, u slučaju spora, nadležan sud. Ipak, izvršitelji, mimo Ustava Srbije i Zakona o obligacionim odnosima, donose izvršna rešenja. U većini slučajeva dok sud odluči po prigovorima građana, od kojih neki ne dočekaju da sud nakon godinu dana utvrdi da izvršitelj nije nadležan, navodni dug za struju, telefon, komunalne usluge već je isplaćen, a nagrada izvršitelju je dvostruko veća od ''duga''.

Ustavom Srbije propisano je da je stan nepovrediv, i da niko u tuđi stan ne može ući bez naloga suda, ali izvršitelji donose rešenja koje policija obezbeđuje.

Svaki izvršitelj je zaradio za godinu dana oko milion evra! Takve zarade su stečene najgorom vrstom pljačke i prinude nad građanima. Zakonom se ne mogu izvršitelju dati prava koja nisu Ustavom predviđena. Građani Srbije su stavljeni u ropski položaj, a nekoliko stotina je izvršilo samoubistvo, jer su im izvršitelji plenidbom dve trećine penzije oduzeli sredstva za preživljavanje, stavljajući ih u ropski položaj.

Naime, građani u sudskom postupku sa komunalnim preduzećima mogu da dokažu da nisu potrošili struje za utužene iznose, da su imali pravo, kao siromašni, da koriste povlastice kod plaćanje struje, grejanja, stanarine...Izvršitelj bez ikakvog dokaza, osim dopisa komunalnog preduzeća, odmah pleni penziju, platu, imovinu...

Nove vlasti moraće odmah da donesu zakon kojim se privremeno suspenduje rad javnih tužilaca, a Javni tužilac Srbije bi trebalo da izda nalog da se svi izvršitelji stave u pritvor, dok se ne utvrdi u koliko su predmeta prekršili zakone i Ustav i da im se oduzme stečena dobit i od tih para obeštete najsiromašnije žrtve njihovog terora. Fotografije izvršitelja treba danima objavljivati u medijima, da građani-žrtve vide ko im je uništavao živote.

Ovaj organizovani zločin nad građanima delo je sumantog Aleksandra Vučića i njegove partijske bande.

Venecijanska komisija, očigledno je, nije svesna da je reformu srpskih sudova i tužilaštava moguće sprovesti sa političkom elitom koja je pretvorena u najopasniju evropsku mafiju.

Javni tužilac Srbije, u drugom mandatu, travestit Zagorka Dolovac nije se oglasila nijednim povodom, a morala je bar svakog dana da se obrati građanima Srbije i iskoristi zakonsko ovlašćenje da podređenim tužilaštvima izdaje obavezujuća uputstva o daljem postupanju, ili da ovlasti nekog od svojih zamenika da oni to sprovedu. Nikakvo kršenje Ustava, zakona, građanskih prava nije dotaklo Zagorku Dolovac. Visoka plata, luksuz, bahanalije, putovanje...To je njoj dovoljno. Ovo spodobu treba izvesti pred sud, zapleniti sve predmete i ustupiti ih nezavisnom i nepristrasnom tužiocu da Zagorku osudi na doživotni zatvor za sva nedela koja je prećutala.

Sprega tužilaca, sudija i advokata je u većini slučajeva neraskidiva. O tome svedoče stotine primera.

U Beogradu je 19. februara 2016. godine sudija Višeg suda u Beogradu Zoran Šešić imao slučajan susret sa jednim građaninom, koga je izmarširao iz kancelarije, dok je bio zamenik predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu, koji se žalio na postupanje sudije Vere Sofrenović u njegovom predmetu, koji nije rešen za osam godina.

Sudija Šešić je prebio Žarka Grujića, od koga je mlađi 20 godina, a uveče je policija Žarka uhapsila po nalogu tužioca Nataše Krivokapić. Žarku je određen pritvor. Mašinerija je počela da melje ovog nesrećnog čoveka. Prvo je, da podsetimo, optužen za nasilničko ponašanje, pa je izvršena prekvalifikacija na ugrožavanje sigurnosti.

Sudija Šešić je u policiji dao izjavu da se i ranije susretao sa Žarkom, ali da nisu komunicirali. Onda ga je tužilac na saslušanju zamolila da menja izjavu, jer nije lako montirati slučaj.Žarko je u pritvoru, a sudija Drugog osnovnog suda u Beogradu Dejan Stefanović zabranio je upravi zatvora da Žarka odvedu na snimanje noge, koja je napukla od udara koje mu je zadao sudija Šešić.

Iz izveštaja lekara Hitne pomoći vidi se da je Žarko od Šešića zadobio teške povrede.Sudija za prethodni postupak Nebojša Bajić zabranio je Žarku da iz pritvora pošalje pismo sudiji Dragani Boljević, predsednici Društva sudija Srbije. Žalbu protiv rešenja o produženju pritvora odbila je sudija Višeg suda u Beogradu Vera Sofrenović! Ista ona sudija na čiji rad se nesrećni Žarko i žalio. Vera sudi i u veću sa Šešićem, i bez presedana je u srpskom pravosuđu da sudije iz istog veća sude u sporovima u kojima je oštećen njihov kolega iz veća. Da, ali ovo je slika srpskog pravosuđa koje opisuje i Savet za borbu protiv korupcije.

Sudija Drugog osnovnog suda u Beogradu Dejan Stefanović je već na prvom pretresu ukinuo pritvor Grujiću, jer se iz spisa predmeta lako moglo zaključiti da n ije napao sudiju Šešića, što je potvrdio i snimak sa sigurnosne kamare.

Na pritužbu g. Grujića, podnetu Disciplinskom tužiocu Visokog saveta sudstva. disciplinski tužilac Mirjana Ilić obavestila ga je da je ''sproveden disciplinski postupak pred Disciplinskom komisijom Visokog saveta sudstva, da je dana 20.10.2017. godine sudija Zoran Šešić oglašen odgovornim za disciplinski prekršaj kršenje odredaba Etičkog kodeksa u većoj meri iz člana 90 stav 1 alineja 18 Zakona o sudijama, u vezi tačke 4 stav 1 alineja 4.1 Etičkog kodeksa za koji disciplinski prekršaj je sudiji izrečena javna opomena.''

Ipak, zamenica tužioca Ljiljana Devrnja nastavila je krivični postupak protiv Grujića.

Uoči zadnjeg ročišta u sudnici sudije Dejana Stefanovića sedeli su sudija ovog suda Dejan garić i zamenica Drugog osnovnog javnog tužioca Ljiljana Devrnja.

Tužilja je tražila u završnoj reči 8. meseci zatvora za Grujića. Sudija je odložio objavljivanje presude, zamolio je okrivljen og da ne dolazi na izricanje i pozvao je sudsku stražu. Osudio je Žarka Grujića na šest meseci zatvora, uslovno na tri godine. Video zapis sa kamere potvrđuje da je Šešić napao Grujića, što potvrđuje i odluka Disciplinske komisije Visokog saveta sudstva, ali sudija Stefanović je, mucajući, saopštio posle suđenje da je bio izložen ''velikom pritisku''. Pomenuti sudija slovi za nekorumpiranog i nepodmitljivog, ali je ipak doneo odluku za koju ga treba razrešiti. O kakvom to on pritisku govori? Odmah potom on je otišao na godišnji odmor!

O žalbi na ovu presudu odlučivaće Viši sud u Beogradu, u kojem je sudija Šešić predsednik veća u odeljenju za korupciju! Predmet će, verujemo, rešiti sudija Vera Sofrenović.

Dakle, ni Visoki savet sudstva, ni odluke njegovih organa, ne mogu da spreče da sudije i tužioci ugovaraju presude i sprovode nasilje nad građanima.

A. 1 Potpisan sporazum o učlanjenju Komore izvršitelja u NALED

Da li je moguće!

Na sastanku održanom dana 09.02.2016. godine između predstavnika Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED ) i Komore izvršitelja potpisan je Sporazum o učlanjenju Komore u NALED.

Cilj aktivnosti koje preduzimaju potpisnici Sporazuma je stvaranje povoljnog poslovnog okruženja u Srbiji.

Prema Sporazumu ključne oblasti zajedničkog delovanja su unapređenje regulatornog okvira za poslovanje i jačanje kapaciteta za bavljenje lokalnim ekonomskim razvojem, stoji u saopštenju Komore izvršitelja.

Ko je to kapacitete za bavljenjem lokalnog ekonomskog razvoja jačaju izvršitelji, pljačkanjem građana? Kakve veze ima američka nevladina organizacija sa izvršiteljima?

A. 1 Kruševac, Osnovni sud: prevare na licitacijama

Sudija uzima sve

Čitalac Magazina Tabloid iz Kruševca, Budimir Petrović, poslao je našoj redakciji pismo u kome opisuje kako sudija Osnovnog suda u ovom gradu Svetlana Borisavljević, zajedno sa advokatom Milošem Bogdanovićem i njegovim pomagačima, varaju građane na licitacijama nekretnina. Prevara koju je opisao spada u samo jednu od brojnih koje ova "ekipa" izvodi u Kruševcu i okolini.

...

Sudija pred penzijom Svetlana Borisavljević, svesno radi prevare na licitacijama nekretnina. Radi i tali se sa poznatim advokatom iz Kruševca, Milošem Bogdanovićem i njegovom ekipom. Tu su stalni licitatori nekretnina, njegov zamenik, advokat Dušan Samardžić i neki od mlađih pripravnika. Uvek se „školuju" i uvode u ove mahinacije nove mlade snage od poverenja.

Advokat Miloš Bogdanović poznat u regionu, a priča se i da obavlja neke važne pravne poslove pri privredi države Srbije, je inicijator ove prevare. Inače za kratko vreme se misteriozno obogatio. Zna se da poseduje mnogo nekretnina.

Na licitaciji stana gospođe Slobodanke Petrović iz Kruševca se razotkrila, ova prevara, a za ostale bi trebalo tužilaštvo da se pozabavi. Pošto nije došlo do fizičke podele stana Slobodanke Petrović i njenih dveju pastorki, sud je naložio licitaciju, prvu od 60% od procenjene vrednosti stana. Uz veliku i nesebičnu pomoć sudije Svetlane Borisavljević.

Cilj licitacije od samog početka je bio nadvisiti cifru stvarnog, poštenog kupca, oterati ga nerazumnim, nezakonitim, izmišljenim rokovima, koji nigde u zakonu ne postoje, i otkupiti isti stan za izlicitirane male, mizerne svote.

Po logici i običaju, kupac se sklanja i odustaje jer je nadlicitiran i naravno traži drugi stan. Sada nastupa glavna prevara: advokat Dušan Samardžić koji uvek nudi više od kupca, obavezno odustaje i stan za bedne novce ide dvojici licitatora koji obavezno nude najmanje i odustaju, a iz iste su ekipe advokata Miloša Bogdanovića.

Suština ove „legalne" licitacije da kupac na prvoj licitaciji odustane i ode. Druga licitacija predstavlja početnu cenu 30% od procenjene vrednosti stana, pošto je kupac odustao u prvoj ova ekipa prevaranata otkupljuje stan za mizernu vrednost. Ne bi se začudili ako tužilaštvo ostane nemo na ovaj slučaj.

Advokat Miloš Bogdanović je u vodećoj partiji (SNS) i radi pravne poslove u privredi države Srbije. Bedne i jadne ako je zastupaju ovakvi kriminalci. Ako ovo prođe nekažnjeno kao i mnoga druga nedela, onda je ta partijska knjižica uslov za pokriće mnogih mahinacija i zla u sistemu. Nije reč samo o ovom stanu, radi se o mnogim, sumnjivo stečenim nekretninama ovog matorog prevaranta i njegovih saradnika. Sve više se u sudu čuju povici i krici nezadovoljnih i oštećenih građana.

Kupac stana Slobodan Marković je istrajao, što oni nisu očekivali, a odustali su i uplatio je izlicitiranu cifru sudu, 19.04.2018.godine. Sudija Svetlana Borisavljević je prodala stan Slobodanke Petrović. Ona je napustila taj stan i otišla u drugi stan u kojem privatno stanuje. Da računamo da su pare legle 20.04.2018. godine, ali do današnjeg dana sudija Svetlana Borisavljević nije isplatila određenu sumu Slobodanki Petrović koja joj po zakonu sleduje.

Danas je 8.05.2018.godine. Od samog početka licitacije opstruiše ceo slučaj i proizvoljno odrešuje rokove tri puta po 15 dana koji u zakonu ne postoje. Slobodanka Petrović čija penzija iznosi 17.500 dinara zajmi se da bi platila kiriju u iznajmljenom stanu i čeka svoj novac koji joj sleduje, a od koga ne može da kupi ni garsonjeru.

Ako narod krene teško se zaustavlja. Ako ovi navedeni pravnici prevaranti, budu i dalje na svojim funkcijama, onda pod hitno treba bežati iz ove već ojađene zemlje. U ovakvoj korupciji nema života, slatkorečivost predsednika Vučića i postavljanje onakve osobe za ministra pravosuđa je tragičan za ovaj narod.

Za sve što sam izjavio posedujem dokaze i svedoke.

Petrović Budimir, Kruševac.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane