Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nova Crnja

Najsiromašnija opština, najbogatiji naprednjaci

Zaštićena zona, gospodina Bizona

Crna rupa Srednjeg Banata je, nije teško pogoditi, Crnja, opština Nova Crnja. K'o crkveni miš siromašna, bedna i jadna, al', za obesne vlasnike (SNS) vlasti, neiscrpan izvor ofirane pljačke. Al Kapone je „mala maca" za Peru Bizon Milankova, koji je, lagodno i bezbrižno, uprkos osuđujućim presudama za, ko suza čist kriminal, „zarobio" fotelju predsednika opštine.

Zoltan Horvat

Novi crnjanski „podvizi" za sudske progonitelje, nižu se kao na pokretnoj traci. Eno ga, šepuri se 24 časa na dan, u novom službenom automobilu Škoda Super B, registarskih tablica 0000. Plaćen je 2,5 miliona dinara iz „radodajke", opštinske kase, uprkos činjenici da je postojeće službeno vozilo iste marke, u „punoj snazi". Stariju Škodu prosledio je svom vernom pajtos-izvršiocu, Stevanu Hrkaloviću, direktoru jedinog opštinskog javnog preduzeća „8. avgust", za dobro odrađen pos'o, gde su, „dobri", samo vrhunski muljatori. Naime, Hrkalović je u izveštaju o poslovanju preduzeća naveo poslovnu dobit od čak 11 miliona dinara, koja je „ostvarena" prostim prebacivanjem para sa opštinskog računa osnivača (?!?), pa su se stekli uslovi, da se, „legalno mariše". Sledilo je „uštimano" zaduživanje preduzeća putem kredita, gde je lova „legla" na opštinski račun, a sa njom se jedini raspolagač igra, pa se zaigra, oslušne šta kaže centrala najnovije stranke u kojoj je učlanjen, oni ništa, dakle, brale, ako te i u'vate, mariši do mile volje...

Istovremeno, đački autobus star sto i kusur godina, kupljen na otpadu (cirka 2 hiljade evra), a po „urednim" papirima „debelo" plaćen (10 hiljada evra), još uvek svakodnevno prevozi đake iz naseljenih mesta opštine do Zrenjanina, Kikinde, i nazad. Autobus je apsolutno nebezbedan, opasan za bezbednu vožnju, a o ugroženosti života dece da i ne govorimo. Dakle, za đake krntija, a Bizonu, luksuzno vozilo.

Kao „dokazani" zemljoradnik (prodao stari traktor opštini, pa ušao u savršen „biznis" sa samim sobom u fotelji), danas nema avione, kamione...ali, ima najnoviju poljoprivrednu mehanizaciju koja šparta na sve više hektara po atarima Crnje i Rumunije. I, nikad mu nije dosta, nikad. Pre bi umro, no stao u zgrtanju ličnog bogatstva. Trenutno iz fotelje predsednika opštine otima i ovdašnjim stočarima zemlju, uz klasične ucene i pretnje, a licitaciju državnog zemljišta je sveo na isključivo zadovoljavanje sopstvenih interesa. Nakon što je zakupina dostigla 55 hiljada dinara po hektaru, Bizon reče, stop, ajd' da se dogovorimo, i, šta bi...

Cena zakupa je spuštena na početnu (30 hiljada po hektaru), čime je opština Nova Crnja direktno izgubila 50 miliona dinara, a reč je o 2000 hektara i razlike od 25 hiljada dinara po istom. Nikom ništa, samo je većina prisutnih, za dobru saradnju, dobila po 1000 dinara iz opštinske kase, da im se nađe. Pristade blentava raja, pa Bizon ponosno viče: Ja sam, bre, otac i majka opštine!

Ima on i Dragana Racu, bivšeg simpatičnog montera po banderama, koji je u međuvremenu narastao do najsimpatičnijeg tajkuna opštine. Licitirao i Raca, dobio nekih dvadesetak hektara, koje, evo već nekoliko nedelja obrađuju Bizonove poljoprivredne mašine. Ne rađa majka ovakvu saradnju i savršen spoj, pa se desi, omakne, da se za neku kupljenu zemlju ne plati porez opštini, a neplaćeno saradnici naplate direktno u sopstvene džepove. Milina, a policija samo na 3,75 metara od opštinske zgrade.

Bizoni i njima slični po foteljašenju u Srednjem Banatu imaju i striktne obaveze koje moraju ispunjavati. Pa, kad stigne naredba iz Beograda ili Novog Sada, obezbeđuj raju za autobuse, pa pravac miting, tu ne sme da bude greške.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane