Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Intervju

Dr Jovana Stojković, borac protiv prisilne vakcinacije i farmakomafije, za Magazin Tabloid otkriva zločinačke namere režima (2)

Ličimo na koncentracioni logor

Lekarka koju je režim satanizovao zbog borbe da se roditeljima omogući pravo na izbor kada je u pitanju zdravlje njihove dece, otkriva kako ministri zdravlja i prosvete u udruženom zločinačkom poduhvatu, uz pomoć protivustavnih zakona, uništavaju srpske porodice, ali i pojedince. Ministar Lončar šprica otrove deci, a uskoro će i odraslima! Sa ministrom Šarčevićem od države pravi konclogor! Zbog interesa javnosti, u dva nastavka ćemo objaviti razgovor sa dr Jovanom Stojković. U drugom nastavku gospođa Stojković tvrdi da više ne ličimo na državu, već na koncentracioni logor

Razgovarao: Marjan Karamarković

MT: Niko ne može da Vam ospori medicinsko obrazovanje i doktorsku titulu, ali se mnogi pitaju otkud jedan psihijatar u priči o vakcinaciji?

JS: Moje interesovanje za ovu temu počelo je prilikom stažiranja kod pomenutog profesora Ivanovskog. Bila sam upoznata sa njegovim radom i sa celom pričom oko njega, i kod mene je pobudilo veliku sumnju i radoznalost to što su ga toliko pritiskali. Počela sam da se pitam: kako je moguće da mi lekari sve lekove i medicinske mere možemo da preispitujemo, samo vakcine ne možemo? Izbrojala sam da sam na šestogodišnjim studijama o vakcinama učila, kao i svi studenti medicine, na svega 19 strana! Počela sam da istražujem i onda sam uvidela da tu mnogo šta nije kako treba. Ipak, nisam javno reagovala sve do 2015./16. godine, jer nas do tada niko nije prisiljavao na vakcinaciju, iako se ona vodila kao obavezna. Kada sam videla kakav je zakon donet, tada sam reagovala kao čovek i građanin, to me je ljudski povuklo. Umnožavale su se aktivnosti i to je sada postala jedna bitka koja mi je veoma značajna u životu. Toliko sam duboko u tome, da više ne mogu nazad.

MT:Jeste li spremni da zbog te borbe žrtvujete lekarsku karijeru? Već ste dovedeni u opasnost da izgubite licencu.

JS:Jesam, jer znam da radim ispravnu stvar. Prvo, jer se borim protiv nepravde, a drugo, zapitala sam se da li ja, ako kao lekar i građanin ne mogu da se izborim za pravo na izbor, treba da ostavim svojoj deci konclogor? Ne mogu da kažem deci: "treba mama da radi, da gradi karijeru, a vi vidite šta ćete".

MT: Za antivakcinalnu propagandu optužene su i neke javne ličnosti: Jelena Karleuša, Maja Volk, Maja Odžaklijevska, Mirjana Bobić Mojsilović. Da li ih poznajete?

JS: Ne, pa mi nije jasno kakav smo mi to lobi, a da se ni ne poznajemo. Uz to, sve smo različite po mnogim pitanjima, jedino nam je zajedničko to što smo dovele u pitanje obaveznu vakcinaciju. Te osobe režimski mediji takođe etiketiraju i omalovažavaju time što govore da one nemaju prava da pričaju o tome jer nisu lekari, ali se zato pohvalno izražavaju o javnim ličnostima koje propagiraju obaveznu vakcinaciju tuđe dece, iako pritom nisu ni roditelji! Znam da su Karleuša i Maja Volk otkrile da su im ćerke imale posledice od vakcina, a Maja Odžaklijevska je to rekla za svog unuka, i to je njihovo pravo. Ali, problem je u tome što je ovo samo početak urušavanja roditeljskih prava. Ko zna šta će sledeće izmisliti da bi roditeljima uskratili pravo na neki drugi izbor i počeli da oduzimaju decu za sve i svašta.

MT: U čemu je glavni problem sa vakcinama?

JS:U tome što ne možeš da ih odbiješ, niti da pozoveš bilo koga na odgovornost u slučaju bilo kakvih posledica, a odskora je i sastav vakcina i studije na osnovu kojih su odobrene, službena tajna! Vakcina je jedini proizvod u Srbiji koji je obavezan pod pretnjom kazne, a da onaj ko mora da ga koristi, nema apsolutno nikakva prava. Batut kaže da ne postoji lice ni institucija koji garantuju ni za efikasnost ni za bezbednost vakcina. Agencija za lekove i medicinska sredstva kaže da je dokumentacija na osnovu koje su vakcine odobrene, dakle kliničke studije, službena tajna. Međutim, poverenik za informacije od javnog značaja je agenciji ukinuo to rešenje i vratio na ponovno odlučivanje. Imali su rok pet dana da se izjasne, odavno je istekao, a ja još nisam obaveštena šta je bilo. Videćemo kako će oni obrazložiti zašto ne daju te informacije.

MT:U borbi za pravo na izbor obraćali ste se Ustavnom sudu, ali i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Kakve ste odgovore dobili?

JS: Ustavni sud je odbio da uopšte razmatra našu inicijativu i to na malom veću. Njihova odluka, obrazložena na desetak strana, u nekim delovima je tragikomična. Naime, oni kažu da zakon o obaveznoj vakcinaciji, koji ne dozvoljava nevakcinisanoj deci da pohađaju školu, ne krši Ustav koji kaže da je obrazovanje za sve obavezno, jer niko ne zabranjuje upis deci u škole, "samo" se zabranjuje boravak! U drugom delu, navode da prisilna vakcinacija ne ugrožava član 24. Ustava koji garantuje pravo na život, jer se smrt nakon vakcinacije događa "retko". Ali, Ustav garantuje pravo na život svima, a ne većini! Ovu odluku mnogo kompetentnije je kritikovao profesor Branislav Ristivojević u svom radu "Kada zdravstvena politika postane kriminalna." Pisali smo i patrijarhu Irineju tražeći da SPC podrži pravo na izbor, i dobili odgovor da se obratimo stručnim institucijama. Dakle, patrijarh nije razumeo, ili nije hteo da razume, da ovo nije pitanje medicinske struke, koja ima prava samo da daje preporuke a ne i da nameće obavezu, već je ovo pitanje ukidanja građanskih i ljudskih sloboda, a to je onda i pravno i etičko i sociološko i filozofsko pitanje.

MT: Međutim, za razliku od SPC, Ruska pravoslavna crkva zatražila je od države da vakcinacija u Rusiji bude neobavezna?

JS: Farmaceutski lobi u Rusiji upravo pokušava da progura obaveznu vakcinaciju, međutim, RPC je rekla da ljudi treba da imaju pravo na izbor! Oni su izdali saopštenje u kome to traže za svoje vernike, a njihovim primerom verovatno će se rukovoditi i druge verske zajednice u toj zemlji. rpc ipak ne misli kao spc, tako da ćemo videti da li će to uticati na našeg patrijarha.

MT: Da li ćete za pravo na izbor pokušati da se izborite i na sudu u Strazburu?

JS:Jedno od udruženja građana i roditelja podnelo je tužbu tom sudu protiv države Srbije i čeka se odgovor. Ako se usvoji ovaj predlog o izmenama Zakona o pravima deteta, razmotrićemo da naše udruženje Pravo na izbor za to podnese tužbu u Strazburu.

MT: Mnogo se pisalo o tome da se vakcine i kazne ne mogu izbeći, međutim, neki roditelji su potpuno legalno u tome uspeli. Kako?

JS: Uspeli su oni roditelji koji su pisanim putem odložili a ne odbili vakcinaciju, tako što su tražili od institucija odgovore o mogućim posledicama, po Zakonu o pravima pacijenata. Neke su presude bile oslobađajuće, neke su kazne bile male, u ređim slučajevima visoke. Roditelj može da traži od pedijatra zahtev o informisanosti. Obično ne dobije odgovor, ili dobije odgovor "mi to ne znamo, mi samo sprovodimo zakon". Pedijatri onda prijave roditelje zdravstvenoj inspekciji, oni onda pišu sudu i onda se ide na prekršajni sud. Sudije odlučuju po svojoj savesti. Obavezna vakcinacija inače nije u suprotnosti samo sa Ustavom, već i sa zakonom o pravima pacijenta, po kome pacijent ima pravo da odbije bilo koju meru.

MT: Da li vakcine sadrže teške metale, živu i aluminijum? Zašto je aluminijum problematičan u dezodoransima a nije u vakcinama, i zašto je živa problematična u toplometrima a takođe nije u vakcinama?

JS:Vakcine sadrže teške metale. Živa je izbačena 2000. iz proizvodnje vakcina za Ameriku i "razvijene zemlje", ali se i dalje koristi u "nerazvijenim" zemljama. Vakcina Aldipete i Tetavaksal Instituta Torlak sadrži živu. Aluminijum je prisutan u vakcinama za decu, čak i onim koje se daju nekoliko sati nakon rođenja, protiv hepatitisa B. Živa i aluminijum su poznati neurotoksini koji se povezuju sa neurološkim oštećenjima. To zna i Svetska zdravstvena organizacija, ali je stava jednog od njenih zvaničnika da se može nastaviti sa primenom aluminijuma "jer ga šira javnost ne percipira kao problematičan metal". Problemom aluminijuma u vakcinama bave se i neki srpski profesori pedijatrije. Neshvatljivo je neznanje ili pak bezobrazluk, pojedinih lekara koji tvrde da je uneti aluminijum preko tunjevine i vakcinom isto i da je količina u vakcinama "mala". Eksperimenti na životinjama su pokazali da se 0, 025% aluminijuma koji je primljen putem hrane apsorbuje, dok se gotovo 100% apsorbuje putem igle. Ozbiljni toksikolozi i istraživači su utvrdili da ne postoje „bezbedne doze žive", kao i da male doze aluminijuma nekada prave veću štetu nego veće. Primer za takve osobe je bivša predsednica Lekarske komore dr Tatjana Radosavljević koja smatra da su teški metali u vazduhu opasni po zdravlje , a po Blicu poziva na oduzimanje moje licence kada kažem isto za metale u vakcinama.

MT: Koji su još sastojci potencijalno opasni i zbog čega?

JS: Kompletan sastav vakcina je potencijalno opasan i to je stav Američkog vrhovnog suda koji vakcina naziva "neizbežno nebezbednim proizvodom". To znači da i najispravnije napravljena vakcina može da dovede do neželjenih dejstava, jer svaki organizam, kao primalac, različito reaguje. Vakcina je jedini "lek" po meri svih i daje se jednako novorođenčetu i čoveku od 50 godina i 100 kilograma. Na stranu što je tehnologija njihove proizvodnje često etički nepihvatljiva za mnoge vernike, jer se proizvode na raznim životinjskim tkivima, ali i ćelijskim linijama abortiranih beba.

MT: Šta sve piše u uputstvima za vakcine, koje su sve moguće posledice?

JS: Epileptični napadi, upala mozda, upala moždanica, oštećenje mozga-encefalopatija, paraliza, gluvoća, upala pluća, po život opasne alergijske reakcije, krvarenje, stanje slično šoku, multipla skleroza i druge.

MT: Da li je vakcinacija stvarno iskorenila bolesti i koje? Ako nije, šta ih je iskorenilo?

JS:Samo jedna bolest je zvanično iskorenjena, a to je variola vera, mada je i to tema široka za diskusiju. Ako govorimo o smrtnosti od zaraznih bolesti, ona je u najvećem procentu opala pre uvođenja vakcina.Tako je smrtnost od malih boginja u SAD-u smanjena za 96-99%, za dečju paralizu 88,57%, veliki kašalj 63-90%, difteriju 92-98% u odnosu na smrtnost sa početka 20. veka. Ovo su podaci zvaničnih statistika koje je u svojoj doktorskoj tezi obradila slovenački sociolog Mateja Černič. Tuberkuloza je, recimo, jednako opadala u Engleskoj gde je vakcinacije bilo i u SAD, gde nije bilo vakcinacije protiv tuberkuloze. Šarlah, bolest od koje je umirao svaki peti oboleli početkom 20. veka, sada je benigna bolest koja se lako leči, iako nikada nije bilo vakcine. Naučnici vide razlog za sve ovo u poboljšanju uslova života, boljoj ishrani i medicinskoj nezi.

MT: Ko vas je sve podržao u postupku pred Lekarskom komorom?

JS:Robert F. Kennedy, Jr., američki advokat, Romain K.Gerardi, professor medicine iz bolnice Henri Mondor u Parizu, Yehuda Shoenfeld, professor medicine i klinički imunolog, osnivač i urednik časopisa „Autoimmunity Reviews" i „Journal of Autoimmunity" iz Izraela, Christopher A. Shaw, profesor oftalmologije,The University of British Columbia,Kanada, Augusto Sinagra, profesor prava EU, Univerziteta „Sapienza" u Rimu, Christopher Exley, profesor bioneorganske hemije , sa Keele University u Velikoj Britaniji, Mary S. Holand, profesor prava i ekspert za ljudska prava ,New York University, New York, James Lyons-Weiler, naučnik i istraživač , The Institute for Pure and Applied Knowledge iz SAD-a. Zatim Lucija Tomljenovic, doctor biohemije, The University of British Columbia, iz Kanade, Stephanie Senef, viši naučni istraživač,MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, SAD, Janet K. Kern, neuronaučnik i istraživač, Conem US Autism Researc Group, Jacob M. Puliyel, pedijatar, ekspert za vakcine i član savetodavnog tela Indije o vakcinaciji, kao i nekoliko lekara iz Amerike.

Podršku su mi pružili i hrvatski imunolog i načelnik odeljenja Imunološkog zavoda, Srećko Sladoljev, kao i dr Lidija Gajski. U Srbiji je to dekan pravnog fakulteta profesor Branislav Ristivojević.

MT:Neki vaši protivnici, odnosno napadači, se lažno predstavljaju. Tako su i Blic i Politika i još neki mediji pisali da je Vladimir Cimerman doktor, a utvrđeno je da je u pitanju hotelijer, koji je čak osuđivan. Kakav je to profil ličnosti i šta on sve piše i govori? Da li ga je neko angažovao, kao što je Dir očito bio angažovan da diskredituje Vejkfilda?

JS:Istina je to što ste rekli. Država je krenula u obračun sa ljudima koji samo traže svoja osnovna ljudska prava u rukavicama, preko interesne grupe za pritisak, pod etiketom "zabrinutih građana". Oni imaju dvojicu vođa. Jedan od njih je osuđivan za prevaru, a sa tužilaštvom se nagodio za delo ugrožavanje sigurnosti jedne doktorke. Na Fejsbuku se hvali kontaktom sa Zlatiborom Lončarem i Darkom Glišićem. Piše kako su deca sa Daunovim sindromom škart i da bi ih "pod mač", da roditelje treba držati vezane dok im decu prisilno vakcinišu, da decu treba oduzeti roditeljima i poslati ih u Skandinaviju da "osete nešto od života". Toj osobi, epidemiolog Zoran Radovanović se javno zahvalio na pomoći u borbi protiv "antivakcinaša", u svojoj knjizi. Inače, poznat je i po tome što predlaže da se nekom detetu da bomba i da se pusti na naša predavanja. Zbog toga smo podneli krivičnu prijavu protiv njega, ali tužiocu nije bilo dovoljno, jer nema dokaza da je rekao da će je baciti baš na mene! Druga osoba je lekar i glavni je pokretač višegodišnje hajke na mene. Na Fejsbuku roditelje dece povređene nakon vakcinacije psuje, vređa i preti tužbama zvog toga što govore o onome šta im se desilo. Tako su se na krivičnoj prijavi našle, pored nekoliko lekara i advokata, i majke dece umrle i povređene nakon vakcinacije. Skandalozno je šta taj čovek radi, ali takođe imamo mejlove u kojima se hvali da to radi u dogovoru sa Ministarsvom zdravlja, kao i da je insistirao da Lončar izvrši pritisak na tužilaštvo da procesuira ljude koji se protive obaveznoj vakcinaciji.

MT: O Vama piše gotovo jedino Blic, i to isključivo u negativnom kontekstu. Zašto?

JS: Blic je staro provaksersko glasilo i obavlja prljavi posao ubistva karaktera svakoga ko se usprotivi prisilnoj vakcinaciji. Njihovi tekstovi su primitivni, prepuni laži, hajke, poziva na linč

MT: Uskoro se planira uvođenje vakcine Gardasil protiv humanog papiloma virusa. Jedan od vaših najoštirijih kritičara, penzionisani lekar dr Zoran Radovanović, svojevremeno je izjavio da smo te vakcine dobili besplatno da bi se sproveo eksperiment, a kada je osvanuo mural sa njegovim citatom, on je rekao da je to izvučeno iz konteksta. Međutim, kada se pregleda njegovo gostovanje na TV, čuje se jasno da je to rekao tako. Vaš komentar?

JS: Zoran Radovanović je prisutan na javnoj sceni Srbije kao izraziti zagovornik obavezne vakcinacije još iz perioda afere "svinjski grip". Nakon emisije Insajdera "Kupoprodaja zdravlja" žalio se britanskoj ambasadi što su ga dovodili u vezu sa farmaceutskom kućom Glaxo Smith Cline, iako je sam priznao da su mu pomogli sa, navodno, 100-200 evra za "podizanje" sajta. Duboko verujem da je on "mozak" svih operacija protiv boraca za slobodu izbora, ali i mene lično. Pre mene, napade je vršio i na profesore pedijatrije Petra Ivanovskog i Branimira Nestorovića, kao i svakog ko bi dovodio u pitanje ono šta on zagovara. Zoran Radovanović, pisac je knige "Istina o vakcinama", u kojoj dominantno vrši napade ad hominem na stručnjake i aktiviste za slobodu izbora. Njegova knjiga nema nijednu referencu, a recenzirala su je tri profesora Medicinskog fakulteta, što je skandal! Poređenja radi, doktorski rad, odnosno knjiga "Ideološki konstrukti o vakcinaciji" dr Mateje Černič, koja je sociolog, ima blizu 400 referenci, većinom medicinskih naučnih radova.

MT:Sindrom iznenadne smrti odojčeta, tzv. SIDS, u mnogim slučajevima dolazi neposredno posle vakcina, i to raznih. Može li se isključiti povezanost SIDS i vakcinacije?

JS:Može se isključiti tako što ga izbacite iz priručnika. Šalu na stranu, u Srbiji se u nekoliko navrata dešavalo da se vodiči ili priručnici "koriguju" kada roditelji krenu javno da se pitaju šta tamo piše. U prvoj (i poslednjoj) emisiji na RTS-u, pročitala sam ovo neželjeno dejstvo iz nacrta vodiča za praćenje neželjenih dejstava koji je u to vreme bio dostupan na internetu. Neko vreme kasnije, na sajtu Batuta pojavio se vodič, ali bez upozorenja o SIDS-u. Ipak, kada pogledate, recimo, hrvatski vodič, pročitaćete da je svaka smrt do 4 nedelje nakon vakcinacije, a koja nema drugi uzrok, sumnjiva. Takođe, u Pravilniku o imunizaciji, u obrascu za prijavjivanje neželjenih dejstava, stoji i smrt.

MT:Da li lekari vakcinacijom krše medicinski princip "prvo ne naškoditi", kao i konvenciju koju je Srbija potpisala, po kojoj je dobrobit pojedinca uvek iznad dobrobiti društva?

JS: Lekari krše sva četiri osnovna principa medicinske etike, po nalogu države. Još od Nirnberškog kodeksa, nijedna, naročito invazivna mera, ne može se sprovesti bez saglasnosti pacijenta i prethodnog informisanog prostanka. Svaka vrsta prisile, ucene i pretnje - zabranjena je. To je protivno i Zakonu o pravima pacijenata, Porodičnom zakonu, Ustavu, ali i Konvenciji o ljudskim pravima i biomedicine, koja jasno kaže da je interes pojedinca iznad interesa društva. Koliko su masovne vakcinacije zaista u interesu društva, diskutabilno je. Naglašavam da je Hrvatski liječnički zbor zauzeo stav da prisilna vakcinacija nije u skladu sa medicinskom etikom i da je lekar može odbiti zbog prigovora savesti.

MT:Kako se vakcine odobravaju za upotrebu?

JS: Ne znamo kako se odobravaju. Ne daju nam da znamo. Ja sam od Agencije za lekove i medicinska sredstva tražila dokumentaciju o odobrenju vakcina iz programa obavezne vakcinacije i odgovoreno mi je da je to "službena tajna". Sličan problem imaju stručnjaci i ljudi širom sveta.

Del Bigtree, novinar i borac za slobodu izbora pri vakcinaciji, nakon zahteva za slobodan pristup informacijama, dobio je od Američke uprave za hranu i lekove (FDA ) dokumenta o ispitivanjima bezbednosti MMR, koja su poslužila da ona bude odobrena za upotrebu. Navedenih 8 studija, rađenih na samo 800 ispitanika u trajanju od samo 42 dana, pokazuju šokantno veliki procenat dece kojima su oboleli disajni putevi, probavni sistem, koža itd, ali je MMR uprkos tome 1978. dobio dozvolu za upotrebu. Dokumenta se mogu naći na internetu i preuzeti.

MT: Zašto je vakcinacija neobavezna u većini zapadnoevropskih zemalja, a u našem regionu je obavezna?

JS:Razlog je demokratski kapacitet tih zemalja. Ljudi su svesni fundamentalnog prava na telesni integritet, dostojanstvo i sopstvene odluke. Sa druge strane, svuda ima lekara i pravnika koji se protive pretvaranju stanivništva u zamorce farmaceutskih kompanija. U Srbiji su ljudi skloniji da rade ono što im šef kaže, nego ono što im savest nalaže. Tu je i poslovični strah od sopstvene vlasti i rešavanje konflikta kroz povinovanje. Mantra o "obrazovanosti" zapadnjaka i visokim obuhvatima vakcinacijom nije istinita. Na primer, Velika Britanija I Švajcarska dvadesetak godina unazad nisu imale famozni obuhvat vakcinacijom za MMR od 95%, ali represije nema. Odluka o obaveznosti vakcinacije je prvenstveno politička.

MT:Vi ste, osim Prava na izbor, osnovali i političku partiju, odnosno pokret Živim za Srbiju. S tim u vezi, pojavili su se komentari da vas baš briga za medicinu i licencu, kad se bavite politikom?

JS: Prethodni odgovor je objasnio i ovo pitanje. Obavezna vakcinacija izglasana je u Skupštini Srbije. Vlast ne pokazuje nimalo interesovanja za konstruktivan dijalog, naprotiv, preko svojih piona nas progoni. Jedina opcija je pokušati političku borbu. Osim problema obavezne vakcinacije, moj Pokret se bavi i ostalim problemima porodice i roditelja u Srbiji. Pokušaćemo da zastitimo naše porodice od uticaja farmaceutskog, LGBT i ostalih lobija. Medicina je moja jedina ljubav i ovo i činim u odbranu dostojanstva i integriteta lekara. Ne vidim da je bilo sekiracije povodom medicine Slavice Djukić Dejanović, Jovana Marića, Olivera Dulića, Tomice Milosavljevića , Sande Rašković Ivić i drugih.

MT:Od 2020. najavljeno je i obavezno vakcinisanje određenih kategorija odraslih. Šta tačno piše u zakonu i koje će biti posledice? Da li je cilj da se na kraju svi, bez obzira na uzrast i zdravstveno stanje, vakcinišemo i revakcinišemo?

JS: Zakon je veoma elastičan i ostavlja mesta za proširivanje kako bolesti protiv kojih se vakcinišemo, tako i kategorija stanovništva. Takođe, ministru, ovakvom kakav je, dozvoljava se da proglasi vanrednu obaveznu vakcinaciju svog stanovništva. Kako se danas ucenjuju roditelji i deca visokim kaznama i neupisivanjem u školu i obdaništa, naslućujem da bi se sutra mogli ucenjivati radnici i penzioneri. Američki CDC već je objavio "kalendar imunizacije" za odrasle. Po aktuelnom zakonu niko ne može da odbije obaveznu vakcinaciju. Država koja prisiljava na vakcinaciju krši Ustav I osnovna ljudska prava, a ne snosi nikakvu odgovornost.

To više nije država, već koncentracioni logor. Na nama je da to ne dozvolimo.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane